ستاد مبارزه با قاچاق کالا: 28 درصد پوشاک کشور واردات قاچاق است / فقط سه درصد کالاهای قاچاق کشف میشود
عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: از بهمن سال گذشته تاکنون بیش از 250 سایت و وبگاه غیرقانونی فروش کالاهای قاچاق در سطح کشور مسدود شده است.
عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: 28 درصد پوشاک موجود در کشور از طریق قاچاق وارد کشور شده و سبب خروج بیش از 1.8 میلیارد دلار منابع ارزی و نابودی 151 هزار اشتغال مستقیم میشود.
به گزارش ایسنا؛ حسین مروی روز چهارشنبه در کمیسیون برنامه ریزی و هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سالن جلسات استانداری قم افزود: در مساله دخانیات نیز سالانه 560 میلیون دلار قاچاق صورت می گیرد که باعث از بین رفتن 900 میلیارد تومان عوارض و تعرفه گمرکی برای کشور می شود.
وی اضافه کرد: عدم ایجاد ارزش افزوده در قبال خرید کالاهای قانونی و نبودن قابلیت تشخیص برای مصرف کننده از عوامل مهم رونق قاچاق در کشور است.
مروی ادامه داد: با ادامه روند کنونی قاچاق در کشور بتدریج شاهد عدم تاثیرگذاری سیاست گذاری ها برای حمایت از تولیدات داخلی، از بین رفتن سهم بازار از تولیدات داخلی، خروج سالانه 20 میلیارد دلار منابع ارزی و شکل گیری کسب و کارهای واحدهای صنفی بر اساس کالاهای قاچاق خواهیم بود.
عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به عطوفت و بی تفاوتی نسبت به فروش آزاد کالای قاچاق طی سالهای گذشته، یادآور شد: در رسته لوازم آرایشی، پوشاک، لوازم خانگی و در بسیاری از صنوف دیگر مساله قاچاق کاملا نمایان است.
مروی با بیان اینکه کنترل مرزها و مبادی ورودی، کنترل حمل ونقل بین شهری و کنترل سطح عرضه، سطوح مبارزه با قاچاق کالا در کشور است، گفت: در ایران به دلیل وجود 9 هزار کیلومتر مرز آبی و خاکی و نقص در تجهیزات کنترل قاچاق، تخلفات انسانی و تنوع مناطق آزاد و تجاری امکان کنترل مبادی رسمی بصورت کامل وجود ندارد.
وی خاطرشان کرد: با وجود اینکه در سطح کشور 360 هزار دستگاه کامیون و 848 هزار کیلومتر راه اصلی وجود دارد اما فقط 241 پاسگاه بین شهری فعال است و تعداد پاسگاه های مجهز به تجیهزات اسکن کالا نیز محدود است و مجموعه این مباحث سبب شده تا کالای قاچاق در ایران امری ساده و با صرفه اقتصادی بسیار بالایی باشد.
مروی یادآور شد: طبق برخی آمار رسمی کشور به دلیل مساحت زیاد مرزهای زمینی و آبی، کمبود پاسگاه های بین شهری و نقص در تجیهزات کالای قاچاق یاب، فقط سه درصد از کالاهای قاچاق ورودی به کشور کشف می شود و 97 درصد از آن وارد بازار عرضه می شود.
وی با اشاره به اینکه برای چند گروه کالایی شناسه کالا الزامی شده است، تصریح کرد: این کالاها پوشاک، دخانیات، لوازم خانگی و کالاهای سلامت محور را شامل می شود که اگر عرضه این کالاها بدون شناسه باشد، مصداق قاچاق کالا محسوب می شوند.
قاچاق لوازم خانگی و نابودی 56 هزار شغل
وی با اشاره به اینکه قاچاق حوزه لوازم خانگی نیز مشابه حوزه پوشاک است، یادآور شد: طبق آمارهای اعلام شده، سالانه 1.6 میلیارد دلار قاچاق لوازم خانگی در کشور انجام میشود که هشت درصد کل قاچاق وارده به کشور را شامل می شود و از این محل نیز 56 هزار شغل مستقیم را از دست داده ایم و به هر صورت در تولید داخل هم تاثیرگذار بوده است.
عضو ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: از بهمن سال گذشته تاکنون بیش از 250 سایت و وبگاه غیرقانونی فروش کالاهای قاچاق در سطح کشور مسدود شده است.
مروی خاطرنشان کرد: به جز در بخش لوازم خانگی، در سایر کالاها و محصولات سامانه و زیرساخت های لازم برای شناسایی و کشف قاچاق وجود ندارد.
وی گفت: بعد از برخوردهای قاطعانه مشترک نهادهای متولی با واحدهای عرضه کالای قاچاق، شاهد کاهش 52 درصدی فروش کالای قاچاق به خصوص در بخش پوشاک هستیم.
کانال عصر ایران در تلگرام
اپلیکیشن عصر ایران