ستاره کشتی ایران قربانی وزن جدید / قاسمپور کشتیگیر وزن 97 کیلو نیست
آیا بهتر نیست کامران قاسمپور با توجه به شرایط وزنی یورش به سومین طلای 92 کیلوگرم جهان را در دستور کار قرار دهد؟
به گزارش "ورزش سه" با توجه به انتخاب شهر تیرانا، پایتخت کشور آلبانی، به عنوان میزبان رقابتهای اوزان غیرالمپیکی قهرمانی کشتی آزاد و فرنگی 2024 جهان که قرار است بعد از بازیهای المپیک پاریس از ششم تا نهم آبان 1403 برگزار شود، شاید بهتر باشد فرصت کسب سومین طلای جهان در ورزن 92 کیلوگرم از کامران قاسمپور گرفته نشود.
فرصت درخشش دوباره و چندباره جهانی کامران به عنوان یکی از محبوبترین کشتیگیران حال حاضر ورزش اول کشورمان که از قضا روی تشک با اجرای فنون ناب ایرانی و زیر گرفتنهای بینقص به شدت در قلب طرفداران بیشمار کشتی جا دارد را به دو طریق میتوان از او گرفت.
اول تصمیم اشتباه خودش و اصرار نادرست بر آن، دوم نیز فشار، توقع و درخواست نابجای احساسی طرفداران بیشمارش که باعث خواهد شد، کامران به جای جنگیدن با حریفان برای قهرمانیهای بیشتر در جهان به سرشاخ شدن بیبرنده با خودش روی بیاورد، جایی که تنها عایدی آن وقوع و ایجاد حالت "بازنده - بازنده" است و بس.
تجربه این یکی دو سال و به ویژه چند ماه اخیر ثابت کرده کامران قاسمپور بیتعارف کشتیگیر 97 کیلو نیست و حتی اگر به مانند گذشته با غیرت و تعصب مثالزدنی با تکیه بر توان فنی بالای خود بخواهد به دوبنده المپیکی تیم ملی کشتی برای حضور در 2024 پاریس فکر کند شاید فرصت افزایش مدالهای قهرمانی جهانش در 92 کیلوگرم نیز به خاطر آسیبهای احتمالی متعددتر از دست برود.
کامران قاسمپور 26 آذر 1402 بیست و هفت سالگی را تمام کرده و دو مدال طلای 92 کیلوی متوالی قهرمانی 2021 و 2022 جهان را در کارنامه دارد، غیر از او در 40 سال اخیر کشتی آزاد ایران تنها رسول خادم توانسته است دو طلای متوالی قهرمانی جهان را در سالهای 1994 و 1995 به گردن بیندازد.
پسر جویباری کشتی ایران یا باید در 86 کشتی بگیرد که در قبضه یل همشهریاش و کاپیتان 9 مدالی تیم ملی یعنی حسن یزدانی سند خورده یا به 92 کیلویی بیندیشد که تا 31 سالگی میتواند چهار طلای جهان، چهار طلای آسیا و یک طلای بازیهای آسیایی را مال خود کند.
کامران قاسمپور بخاطر پارگی کشاله ران و آسیبهای این ناحیه حضور در قهرمانی 2023 جهان را به میزبانی بلگراد صربستان و حتی رقابتهای کشتی بازیهای آسیایی 2022 هانگژو را که به دلیل کرونا با یک سال تأخیر بعد از رقابتهای جهانی برگزار شد را از دست داد. با برطرف شدن مشکل پارگی کشاله ران، کامران بالاخره در زاگرب و تورنمنت بین المللی کرواسی در اولین روزهای سال 2024 میلادی بر روی تشک ظاهر شد؛ جایی که نتوانست از پس کایل اسنایدر آمریکایی بربیاید و قهرمانی این وزن از آن امیرعلی آذرپیرا شد.
کامران که به تازگی پارگی فتق خود را به تیغ جراحان سپرده تا کلکسیونی از آسیبها را در دو سال اخیر تجربه کند، شاید اگر عطای 97 کیلو را به لقایش ببخشد، در 92 کیلو بتواند تعداد مدالهای جهانی خود را افزایش دهد و تا میتواند طلا صید کند.
اصرار به کشتی گرفتن در 97 کیلو درحالیکه در بهترین حالت بدن عضلاتی کامران 93 و نیم است و افزایش چربی هم به کارش نمیآید، غیر از پایان زودهنگام عمر کشتی او عاید دیگری نخواهد داشت تا یکی از فنیترین کشتیگیران سالهای اخیر ایران از آنجا رانده و از اینجا مانده تلقی شود.
تمامی این اتفاقات بیشک در روح و روان یک قهرمان در ورزشی سخت مثل کشتی بیشک تأثیر مثبتی نخواهد گذاشت و قطعا بدن او را نیز در وزن اضافه و کم کردنهای متوالی از فرم خارج که میکند هیچ، بلکه به پایان عمر ورزشی نیز منجر خواهد کرد.
به این ترتیب نباید شرایطی را پدید آورد که کامران مقابل کامران بایستد، شاید قبول مبارزه برای کسب سومین طلای جهانی 92 در سال المپیکی 2024 بهتر از چالش بیبرنده رسیدن به دوبنده 97 کیلویی المپیکی باشد که هم حریفان داخلی مثل آذرپیرا، گلیج و محمدیان سد محسوب میشوند و هم سعدالله اف، تاج الدینف، اسنایدر و مابقی غولهای پا پس نکش.
در کشتی آزاد اوزان 57، 65، 74، 86، 97 و 125 المپیکی هستند که در رقابتهای جهانی هم کشتیگیرانش بر روی تشک میروند اما اوزان 61، 70، 79 و 92 تنها جهانی به حساب میآیند.
پوریا تابان