سختگیریهای فراقانونی مانع توسعه اشتغال در استانهای محروم / جوانان جویای کار کردستان سردرگم در راهروی بانکها
دولت سیزدهم با اختصاص اعتبارات ویژه برای توسعه مشاغل خانگی و زودبازده وارد عمل شده است و در استانهای مختلف کشور شاهد فراهم شدن زمینه اشتغال هزاران جوان تحصیلکرده هستیم اما این روند در کردستان با نگاه سلیقهای مدیران و کارکنان بانکها مواجه شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، توسعه متوازن در هر جامعه ای در گرو انسجام و هماهنگی بین بخشی در آن جامعه است و همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باید در کنار یکدیگر مدنظر قرار گیرند.
متأسفانه در استان محروم کردستان یک سری ارگان ها از جمله بانک های عامل هیچ نگاه بومی و توسعه گرایانه ای نداشته و به معضلی بزرگ در برابر توسعه و رفع محرومیت در این استان مرزی تبدیل شده اند.
بانک های عامل با سخت گیری های فراقانونی خود نه تنها عرصه را بر سرمایه گذاران و تولیدکنندگان استان تنگ کرده اند بلکه چند صباحی است که با سخت گیری های بیش از حد خود راه را بر جوانان جویای کار استان نیز بسته اند.
در طول یک سال فعالیت دولت سیزدهم شاهد اعطای صدها میلیارد تومان تسهیلات اشتغال های خانگی و زودبازده به جوانان تحصیلکرده بودیم که متأسفانه این مهم در کردستان با سد بزرگی به نام مدیران و کارکنان بانک های عامل برخورده است.
این تنگ نظری مدیران و کارکنان بانک های عامل در استان موجب شده است که میلیاردها تومان اعتبار مشاغل خانگی استان در سال 1400 برگشت داده شود و استان های دیگر از این سهمیه کردستان به بهترین نحو بهره گیرند.
این تنگ نظری ها و کارشکنی های بانک های عامل در کردستان تا جایی بوده که صدای مدیران ارشد استانی و شهرستانی را نیز در آورده است.
بانک های عامل در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی مساعدت بیشتری کنند
سرپرست فرمانداری مریوان گفت: متأسفانه مردم در مراجعه به بانک ها برای دریافت تسهیلات اشتغال زایی با مشکلات مختلفی مواجه می شوند که باید این روند تسهیل شود.
اسماعیل احمدی در کارگروه اشتغال استان کردستان در سنندج اظهار داشت: مشکلاتی وجود دارد که مانع تحقق کامل مصوبات و پیش بینیهای اشتغال شده است و این موانع در طول سال به شکلهای مختلفی خود را نشان میدهد.
وی افزود: متقاضیان اشتغال خانگی با مشکلاتی همچون نبود آموزش مواجه هستند و بر روند کاری و حرفه خود اشرافیتی ندارند.
احمدی با بیان اینکه در روند اعطای تسهیلات اشتغال زایی در حوزه عملکرد بانکها با مشکل مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: سردرگمی مردم در بانکها ازیک شعبه به شعبه دیگر و نوع تعامل با وام گیرنده و درخواست ضامنهای مختلف، سیاستهای مختلف بانک هاست و آنچه در رسانهها منعکس میشود با آنچه در شعبهها مشاهده میکنیم بسیار متفاوت است.
وی افزود: در شهرستان مریوان با کمبود زمین برای اجرای پروژهها و طرحها مواجه هستیم، پوشش جنگلی، مراتع، اراضی کشاورزی ضوابط خاص خود را دارد و نیاز است بر روی حل مشکلات شهرکهای صنعتی متمرکز شویم.
بانکهای خصوصی که در بحث پرداخت تسهیلات اشتغال کم کاری داشته اند هر چه سریعتر به تعهدات خود عمل کنند و پای کار باشند
معاون امور اقتصادی و سرمایهگذاری استانداری کردستان گفت: برای ایجاد اشتغال در استان بیش از 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه در نظر گرفته شده است.
سید کمال حسینی در چهارمین کارگروه اشتغال استان اظهار کرد: دستگاههای اجرایی که به هر دلیلی در سامانه رصد ثبت نشده اند باید به تعهدات خود عمل کنند.
وی گفت: باید بر روی بحث مهارت بیشتر متمرکز شویم چون تأمین مالی برای افراد دارای مهارت بسیار مهم است و یکی از دغدغههای اصلی کارگروه اشتغال استان نیز همین مبحث است.
معاون امور اقتصادی استانداری کردستان اعلام کرد: بالغ بر هزار و 800 میلیارد تومان از اعتبارات قرض الحسنه در اختیار استان قرار گرفته که با مدیرت اصولی باید منجر به اشتغال شود.
حسینی افزود: فعالین حوزه اشتغال باید پرداخت تسهیلات خروجی خود را در دورههای سه ماهه به دستگاه متولی ارائه دهند، تفکیک بخشی استان وجود داشته باشد.
وی گفت: بانکهای خصوصی که در بحث پرداخت تسهیلات اشتغال کم کاری داشته اند امیدواریم هر چه سریعتر به تعهدات خود عمل کنند و پای کار باشند.
معاون اقتصادی استانداری کردستان با ذکر اینکه در بحث اعتبارات پایدار روستایی حدود 150 میلیارد تومان از محل بازپرداخت تسهیلات ابلاغ شده است، گفت: طبق شاخصهای استانی باید توزیع شهرستانی باشد.
حسینی بیان کرد: سال جاری براساس تبصره 18 قانون بودجه 1401 اعتبارت خوبی در بحث تسهیلات قرض الحسنه در اختیار داریم که امیدواریم با مصوبه شورای برنامه ریزی از ظرفیت بنیاد برکت، بسیج سازندگی و سایر فعالین حوزه اشتغال بتوانیم این اعتبارت در اختیار آنها قرار دهیم.
بانک های مساعدت بیشتری برای اشتغال زایی جوانان داشته باشند
امام جمعه سنندج نیز در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: نیروی انسانی توانمند و تحصیلکرده بزرگترین سرمایه کشورمان است و استان کردستان نیز همیشه دارای جوانان نخبه و توانمندی بوده است.
ماموستا فایق رستمی افزود: انتظار می رود بانک های عامل مساعدت بیشتری برای ارائه تسهیلات بانکی به جوانان داشته باشند.
امام جمعه سنندج تصریح کرد: روزانه ده ها نفر از جوانان سنندجی به دفتر امام جمعه مراجعه می کنند و از عدم همکاری و سخت گیری های بانک های عامل برای تسهیلات اشتغال زایی گلایه دارند که این امر برای استان محروم کردستان قابل قبول نیست.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: متأسفانه این سخت گیری های بانک های عامل موجب شده است که بسیاری از جوانان از دریافت تسهیلات اشتغال زایی بی بهره بمانند و مسیر زندگی آن ها تغییر کند و آسیب های متعدد اجتماعی در استان رخ دهد.
ماموستا رستمی افزود: انتظار داریم مدیران بانک ها در کردستان دلسوزانه تر عمل کنند و ساماندهی جوانان این استان را همچون ساماندهی زندگی فرزندان خویش ببینند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه این سخت گیری های بانکی در دیگر استان های کشور وجود نداشته و در سریع ترین زمان ممکن شاهد ارائه تسهیلات اشتغال زایی به جوانان هستیم اما این روند در کردستان بسیار کند است.
انتهای پیام /