سرانه مصرف آب هر ایرانی 5.3 هزار مترمکعب کاهش یافت
وزیر نیرو گفت: امروز سرانه مصرف آب هر ایرانی از 6 هزار و 500 مترمکعب در سال به کمتر از یک هزار و 200 مترمکعب رسیده است.
وزیر نیرو گفت: امروز سرانه مصرف آب هر ایرانی از 6 هزار و 500 مترمکعب در سال به کمتر از یک هزار و 200 مترمکعب رسیده است.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محرابیان امروز در همایش روز ملی کیفیت با بیان اینکه شرایط مصرف انرژی در کشور بهگونهای است که باید برای آن فکر اساسی شود، اظهار کرد: وضع قواعد استاندارد و نظارت بر اجرای استانداردها در لوازم انرژیبر یک ضرورت است.
وزیر نیرو افزود: با وجود اینکه ایران یکی از بزرگترین دارندگان منابع نفت و گاز در جهان محسوب میشود اما محدودیتها در این عرصه بیشتر از نیازهای کشور شده است.
وی ادامه داد: البته کشورهای اروپایی نیز با کمبود منابع انرژی مواجه شدهاند که مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را در پی داشته است.
محرابیان با اشاره به همکاری وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد، گفت: اقدامات مشترکی از سوی وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد در دست اجرا است که نتیجه آن به طور حتم موجب کاهش مصرف مازاد آب و انرژی خواهد شد.
وزیر نیرو افزود: به عنوان مثال بخش قابل توجهی از مصرف برق کشور صرف تولید سرما (از جمله در کولرها) در فصول گرم سال میشود که مصارف غیرمنطقی دارند که در همین راستا به تازگی موتورهایی در داخل تولید شده که با نصب روی کولرهای آبی میتواند تا 50 درصد از مصرف آب و برق بکاهد.
وی در ادامه اضافه کرد: ایران در منطقهای نیمه خشک واقع شده است، بنابراین بررسی شرایط بارشی کشور در دهههای اخیر نشان میدهد که به دلیل کاهش نزولات جوی، رشد جمعیت و تقاضای بیشتر برای آب به خاطر توسعه اقتصاد در بخشهای مختلف، میزان سرانه آب برای مردم در سالهای گذشته کاهش یافته است.
وزیر نیرو تصریح کرد: بنابراین سرانه مصرف آب هر ایرانی از 6 هزار و 500 متر مکعب در سال در سنوات گذشته، امروز به کمتر از یک هزار و 200 متر مکعب در سال رسیده است.
محرابیان تاکید کرد: اگر به دنبال رضایت مردم و ارتقای کیفیت زندگی هستیم راهی جز تولید بیشتر و با کیفیتتر با استفاده از آب کمتر نداریم و این به معنای وضع استاندارد و ارتقای استانداردهای موجود است؛ در واقع با توجه به افزایش جمعیت در کشور، توجه به کیفیت و استانداردها میتواند عدالت اجتماعی را در جامعه حکمفرما کند، همچنین رعایت کیفیت و کاهش مصرف با توجه به فرهنگ مصرفی که در جامعه بشری حاکم است میتواند برای ما فرصتهای جدیدی نیز خلق کند.