شنبه 29 دی 1403

سرطان دموکراسی!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
سرطان دموکراسی!

دموکراسی در جهان به تعبیر پاپ، دچار سرطان است. سخنان پاپ یک رونمایی تلخ از روند دموکراسی‌خواهی در جهان است.

به گزارش مشرق، محمدکاظم انبارلویی طی یادداشتی نوشت:

1- پاپ رهبر مسیحیان جهان در مجمع سالانه کاتولیک‌های جهان بی‌تفاوتی مردم را سرطان دموکراسی نامیده و گفته؛ «دموکراسی در جهان وضع خوبی ندارد.»(1)

او به چهار نکته کلیدی اشاره‌کرده و نگرانی‌های خود را فهرست کرده است:

الف - مردم رأی نمی‌دهند من نگران این اتفاق هستم.

ب - بحران دموکراسی، ملت‌ها را گرفتار کرده است.

ج - قطبی‌سازی‌ها، دموکراسی‌ها را تهدید می‌کند.

د - سیاست‌های پوپولیستی دموکراسی‌ها محروم شده‌اند.

بیش از دو قرن است سخن از حکومت مردم و مردم‌سالاری است. فیلسوفان سیاسی غرب دموکراسی را تنها گزینه حکمرانی خوب می‌دانند. عقلانیت سیاسی همین شیوه را می‌پسندد. قرار است در مردم‌سالاری، حاکم از میان آرایی که به صندوق‌ها ریخته می‌شود انتخاب شود، نه چکاچک شمشیرها! همه به این نتیجه باید ملتزم باشند.

غرب با ظهور انقلاب اسلامی اعلام کرد؛ نتیجه دموکراسی اگر منافع غرب را تهدید کند یا قدرت غرب و سلطه سرمایه‌داران را محدود کند را نمی‌پذیرد. لذا هیچ‌گاه آمریکا و اشرار اروپا حاضر نشدند انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسند. نظام ما 45 سال با تهدید، تحریم، تخریب و... غرب روبه‌رو است.

از زمانی که جرج سوروس یهودی اعلام کرد؛ می‌شود زیر میز بازی دموکراسی زد و نتیجه را نپذیرفت، حیات و مشروعیت دموکراسی در جهان زیر سؤال رفت.

او به انقلاب نارنجی در کشورهایی که از زیر یوغ و سلطه غرب خارج می‌شوند نیاز داشت، اما نمی‌دانست این رویکرد روزی گریبان کشورهایی را خواهد گرفت که خود را مهد دموکراسی می‌دانند. آمریکا از دوران ترامپ وارد این وادی شد. فرانسوی‌ها از این مصیبت در امان نیستند کافی است پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی اخیر، وضعیت این کشور را ملاحظه کرد.

دموکراسی در جهان به تعبیر پاپ، دچار سرطان است. سخنان پاپ یک رونمایی تلخ از روند دموکراسی‌خواهی در جهان است.

درحالی‌که به روایت پاپ، دموکراسی در جهان از سرطان رنج می‌برد ملت ایران در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، بلوغ سیاسی خود را در صیانت از مردم‌سالاری دینی نشان دادند و تصویر زیبایی از دموکراسی‌خواهی را ترسیم کردند.

راه علاج این سرطان ساخت سیاسی «مردم» پایه است نه «سرمایه» پایه!

در هر انتخابات دو قطب با هم نهایتا رقابت می‌کنند. دو قطبی آنتاگونیستی و آشتی‌ناپذیر دشمن دموکراسی است. دوقطبی مسالمت‌آمیز منجر به اقتدار و امنیت ملی و صیانت از منافع ملی می‌شود. غرب با اخلال در دوقطبی مسالمت‌آمیز دنبال منافع خود در کشورهایی است که مردم‌سالاری را برای نوع حکمرانی انتخاب کرده اند.

2- شهادت آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور و امیر عبداللهیان، وزیر خارجه و همراهان یک شوک جدی به روند حکمرانی در ایران بود. در کمتر از 50 روز نظام با تکیه بر آداب مردم‌سالاری دینی یک انتخابات رقابت‌آمیز را در کمال امنیت، سلامت و آرامش برگزار کرد.

به محض اعلام موفقیت رئیس‌جمهور منتخب، رقبا به او تبریک گفتند و به راحتی، انتقال قدرت صورت گرفت. از دماغ کسی هم خون نیامد. طی دو دور انتخابات 55 میلیون انسان به پای صندوق‌های رأی آمدند و رئیس‌جمهور خود را انتخاب کردند.

این نظم، آرامش و نحوه مشارکت مردم، دولت‌های جهان را به شگفتی واداشت و پیام‌های تبریک را به فرد منتخب سرازیر کرد. از تمام کشورها فقط آمریکا و سه کشور شرور اروپایی که دشمن دموکراسی در جهان شناخته شدند خشنود نشدند و حاضر نشدند به منتخب ملت تبریک بگویند و رأی ملت ما را به رسمیت بشناسند.

علت این ناخشنودی آن است که آن‌ها نظام های برخاسته از رای ملت که منافع ملی را نمایندگی می‌کنند، به رسمیت نمی‌شناسند. این چهار کشور با آنکه امضای خود را پای یک پیمان و معاهده برای پایان دادن به تهدیدها و تحریم‌ها گذاشته‌اند، مسیر پیمان‌شکنی را می‌پیمایند به کمترین قول و قرار بین‌المللی و حقوق بین‌الملل پایبند نیستند. اساس کار آن‌ها نقض حقوق بشر و نقض آزادی‌های انسانی است. آنها یک تهدید جدی برای صلح و امنیت و آینده دموکراسی در جهان هستند.

رئیس‌جمهور منتخب باید پاسخ این گستاخی و بی‌احترامی را بدهد. او باید ثابت کند دنیا فقط این 4 کشور شرور نیست. در دنیا بیش از 200 کشور وجود دارد که اغلب آن‌ها از جنایات آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی او بیزار هستند.

پی‌نوشت:

1- سخنان پاپ در شهر تریسته در شمال شرقی ایتالیا 1403/4/16