چهارشنبه 7 آذر 1403

سرلشکر موسوی: همراهی خلاقیت، حماسه و ابتکار باعث موفقیت ما می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
سرلشکر موسوی: همراهی خلاقیت، حماسه و ابتکار باعث موفقیت ما می‌شود

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در همایش بررسی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: برای برداشتن گام های استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربه ها درس گرفت. اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغ‌ها به جای حقیقت خواهد نشست و آینده مورد تهدیدهای ناشناخته قرار خواهد گرفت و دشمنان انقلاب با انگیزه‌های قوی، تحریف و دروغ‌پردازی درباره گذشته و حتی زمان حال را دنبال می‌کنند و از پول و همه ابزارها برای آن بهره می‌گیرند.

وی با بیان اینکه رهزنان فکر، عقیده و آگاهی بسیارند، افزود: حقیقت را از دشمن و پیاده نظامش نمی‌توان شنید.

فرمانده کل ارتش با اشاره به علت برگزاری همایش‌های علم و فن‌آوری اظهار کرد: هنر جنگ، ترکیبی از علم، خلاقیت و حماسه است. منظور از علم همان دانش، فناوری و اطلاعات است و منظور از خلاقیت، ابتکار، نوآوری، هوشمندی و میان بر است. منظور از حماسه، شجاعت، فداکاری، ایثار، خطرپذیری و از جان گذشتگی رزمندگان است که ترکیب این سه عنصر با هم هنر جنگیدن را به وجود می آورد و نبود هرکدام ضریب موفقیت را پایین می‌آورد.

وی با بیان اینکه نبود علم اصل ماموریت را دچار نقص می‌کند خاطرنشان کرد: کسی فکر نکند که یک عده، بدون حساب و کتاب، بدون برنامه و طراحی، بدون تعیین تکلیف و وظیفه دقیق راه می‌افتند و می‌روند در جنگ پیروز میشوند، خیر؛ همه چیز حساب و کتاب داشته و برای موفقیت، هر سه عامل لازم است.

سرلشکر موسوی در ادامه با بیان اینکه ناکامی‌های زمان جنگ باید دقیق بررسی شود که کدام عامل نادیده گرفته شده یا سهم آن به خوبی دیده نشده است، تصریح کرد: نقش علم و فن‌آوری در دفاع مقدس، به دلیل گستردگی آن و وجودش در همه شئون و عرصه‌های جنگ مغفول مانده است و ما از هر کجای جنگ شروع کنیم، خود را متکی و محصور به علم و فناوری می‌بینیم.

فرمانده کل ارتش در این مراسم با اشاره به اینکه علم و دانش به معنای آگاهی، دانستن و وقوف به چیزی که اینجا از آن چیز به نام جنگ یاد می‌شود، گفت: وقتی علم و دانش کاربردی شده و روی زمین پیاده می‌شود، مفهوم آن فناوری است و این فناوری منتج به محصول می‌شود که این محصول فناوری یک وقت یک طرح عملیاتی و یا یک قطعه پیچیده رادار هواپیما، ناو جنگی و یا یک وقت هم یک اسلحه و یا خود هواپیما یا ناو است.

سرلشکر موسوی با طرح این سوال که کدام یک از این‌ها در دفاع مقدس نبودند و یا اگر نبودند ما باید چه کار می‌کردیم؟ بیان کرد: فراخوان، سازماندهی، تجهیز، آموزش، اعزام، چینش، تقسیم وظایف، مدیریت بر حسن اجرا، هیچ‌کدام بدون علم و دانش و فناوری امکان پذیر نیست.

فرمانده کل ارتش تصریح کرد: افسری که می خواهد به پایین‌ترین درجه افسری برسد باید تمام علوم مختلف از ریاضیات تا بالستیک، فیزیک و لیزر را به خوبی بیاموزد، تمام این علوم برای برنامه ریزی و حضور در میدان جنگ است. در بسیاری از رسته ها افسر بدون علم هیچ کارایی ندارد، وقتی خلاقیت، حماسه و ابتکار جمع می شود به موفقیت می‌رسیم.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت طی دوره‌های علمی، تخصصی و فنی برای افسران افزود: آیا یک افسر بدون گذراندن و قبولی واحدهای ریاضی و فیزیک و سایر رشته‌ها می‌تواند موفق شود؟ آیا یک افسر می‌خواهد کارخانه اداره کند؟ آیا می‌خواهد وزیر شود؟ آیا می‌خواهد مدیر کل شود؟ آیا می‌خواهد شهرک صنعتی اداره کند؟ خیر، می‌خواهد بجنگد و جنگ با این علوم و فناوری‌ها اداره می‌شود.

در این همایش همچنین از تعدادی از خانواده های معظم شهدا و همچنین پیشکسوتان دفاع مقدس ارتش تقدیر شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

عبدالرحیم موسوی

ارتش جمهوری اسلامی ایران

علم و فناوری در دفاع مقدس دفاع مقدس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
سرلشکر موسوی: همراهی خلاقیت، حماسه و ابتکار باعث موفقیت ما می‌شود 2
سرلشکر موسوی: همراهی خلاقیت، حماسه و ابتکار باعث موفقیت ما می‌شود 3