سرمایهداری چیست و از کجا آمد؟
سومین چاپ کتاب «سرمایهداری» نوشته جیمز فالچر و ترجمه مصطفی امیری از مجموعه «مختصر و مفید» نشر ماهی، منتشر شد. ماهیت سرمایهداری و تاریخچه آن در کتاب درج شده است.
سومین چاپ کتاب «سرمایهداری» نوشته جیمز فالچر و ترجمه مصطفی امیری از مجموعه «مختصر و مفید» نشر ماهی، منتشر شد. ماهیت سرمایهداری و تاریخچه آن در کتاب درج شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه مختصر و مفید نشر ماهی شامل کتابهایی کم حجم قطع پالتویی در حوزههای گوناگونی چون جامعه شناسی، فلسفه، سیاست، فلسفههای مضاف، اقتصاد و... است. این مجموعه که در زبان اصلی توسط انتشارات آکسفورد منتشر میشوند، در تلاش است تا به زبان ساده مفاهیم مطرح در حوزههای مطرح شده را برای مخاطب عام توضیح دهد.
از این مجموعه تاکنون مجلداتی چون «جامعه شناسی» اثر استیو بروس، «فلسفه قارهای» نوشته سایمون کریچلی، «باستان شناسی» نوشته پل بان، «فلسفه سیاسی» نوشته دیوید میلر، «جامعه شناسی» نوشته استیو بروس، «سیاست» نوشته کنت میناگ، «اقتصاد» نوشته پارتا داسگوپتا، «هنر معاصر» نوشته جولیان استلابراس، «فاشیسم» نوشته کوین پاسمور و... منتشر شدهاند. دبیر این مجموعه در نشر ماهی احمدرضا تقاست.
نشر ماهی از این مجموعه سومین چاپ کتاب «سرمایهداری» نوشته جیمز فالچر و ترجمه مصطفی امیری را با شمارگان 700 نسخه، 200 صفحه و بهای 25 هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب سال 89 با شمارگان دو هزار نسخه و بهای سه هزار و 500 تومان و چاپ دوم آن نیز به سال 93 با شمارگان هزار و 100 نسخه و بهای هشت هزار تومان، منتشر شده بود.
سرمایه پولی است که به منظور کسب سود بیشتر در فعالیتهای اقتصادی مورد استفاده قرار میگیرد. در نظام سرمایهداری، کل اقتصاد یک جامعه، متکی بر سرمایهگذاری است و این امر زمانی رخ میدهد که سرمایهگذاری نه تنها در زمینه تجارت، بلکه در زمینه تولید هم صورت گیرد. در جامعه سرمایهداری، هم سرمایه و هم نیروی کار، کیفیتی انتزاعی و جداشدنی دارند. البته در عمل قابلیت تحرک با محدودیتهایی همچون: میزان مهارت، تجربه مالکان سرمایه و... همراه است.
اما به هر حال قابلیت تحرک بالقوه سرمایه و نیروی کار از ویژگیهای جوامع سرمایهداری است و پویایی (؟!) این نوع جوامع، از همینجا نشات میگیرد. در این کتاب با تکیه بر مستندات عینی به بررسی موضوع سرمایهداری پرداخته میشود. همچنین در پایان کتاب، برخی از منابع این حوزه برای مطالعه بیشتر مخاطبان آورده شده است. کتاب 6 فصل دارد که عناوین آنها به ترتیب از این قرار است: «سرمایهداری چیست؟»، «سرمایه داری از کجا آمد؟»، «چگونه به اینجا رسیدیم؟»، «آیا سرمایهداری در همه جا به یک شکل است؟»، «آیا سرمایهداری جهانی شده است؟» و «بحران؟ کدام بحران؟».