سرمایهگذاری بزرگ عربستان در گردشگری
عربستان به عنوان قطب گردشگری نوظهور حدود 13 میلیارد دلار سرمایهگذاری خصوصی برای بخش گردشگری پررونق خود جذب کرده است و با برنامههای بلندپروازانه برای افتتاح 150 تا 200 هزار اتاق هتل جدید در دو سال آینده، آماده است تا جایگاه خود را در نقشه گردشگری جهانی تثبیت کند.
عربستان سعودی با جذب سرمایهگذاری 13 میلیارد دلاری، به درآمدزایی 85 میلیارد دلاری از محل گردشگری چشم دارد.
به گزارش ایسنا، عربستان به عنوان قطب گردشگری نوظهور حدود 13 میلیارد دلار سرمایهگذاری خصوصی برای بخش گردشگری پررونق خود جذب کرده است و با برنامههای بلندپروازانه برای افتتاح 150 تا 200 هزار اتاق هتل جدید در دو سال آینده، آماده است تا جایگاه خود را در نقشه گردشگری جهانی تثبیت کند.
«هیفا بنت محمد آل سعود» معاون وزیر گردشگری عربستان سعودی هدف این کشور را برای افزایش درآمد گردشگری به 85 میلیارد دلار در سال جاری عنوان کرد که رشد قابل توجهی نسبت به درآمد حدود 66 میلیارد دلار در سال 2023 دارد و انگیزه آن را تنوع بخشیدن به منابع درآمدی کشور فراتر از نفت و توسعه بخشهایی مانند ورزش و فناوری دانست.
در حال حاضر با سهم 4.5 درصدی در تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی، قصد دارد تا سال 2030 به سهم 10 درصدی دست یابد. بنابراین، عربستان سعودی سرمایهگذاریهای قابل توجهی را با پروژههای توسعهای در مقیاس بزرگ، هدایت میکند و بر تعهد خود به افزایش گردشگری تاکید میکند. علاوهبر این، سرمایهگذاریهای قابل توجهی در فوتبال داشته که جذابیت جهانی عربستان را به عنوان یک مقصد سفر افزایش داده است.
عربستان سعودی، تنها پیشنهادکننده میزبانی جام جهانی فوتبال 2034، در سال 2023 پذیرای 100 میلیون گردشگر بود که عمدتاً مسافران داخلی بودند. در همین حال، بازدیدکنندگان بینالمللی تقریباً 27 میلیون نفر بودند و بیشتر آنها به انگیزههای مذهبی یا تجاری از این کشور دیدن کردند.
با این حال، عربستان پیشبینی میکند با ادامه پروژههای گردشگری بزرگ، سفرهای تفریحی در این کشور افزایش یابد. با نگاهی به آینده، دولت قصد دارد تا سال 2030 تا 80 میلیارد دلار سرمایهگذاری خصوصی گردشگری را تضمین کند و علاوهبر این، قصد دارد در دهه آینده حدود 800 میلیارد دلار به این بخش تزریق کند و تعهد خود را برای توسعه گردشگری بیشتر تقویت کند.
مقامهای عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کردهاند که از جمله آنها به پروژه «نئوم» (NEOM) میتوان اشاره کرد که یک کلانشهر با بودجه 500 میلیارد دلار است. مقامهای این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژههای آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.
بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال 2023 نسبت به سال 2019 افزایش 56 درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال 2023 نسبت به سال 2019 به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با 156 درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.
از میان اخبار