پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سرپرست کاروان ایران: ورزشکاران المپیکی تا آخر فروردین باید واکسینه شوند

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
سرپرست کاروان ایران: ورزشکاران المپیکی تا آخر فروردین باید واکسینه شوند

تعداد واکسن محدود به کاروان نیست بلکه حریف‌های تمرینی ورزشکاران، مربیان و هر فردی که در اردو بسر می برد را شامل می شود و باید تا سه ماه قبل از اعزام ورزشکاران را واکسینه کرد.

سرپرست کاروان ایران به المپیک 2020 توکیو می گوید که ورزشکاران اعزامی را تا سه ماه قبل از اعزام باید واکسینه کرد و ازاین منظر تا آخر فروردین ماه باید انجام شود.

به گزارش ایرنا؛ سید نصرالله سجادی نخستین سرپرست کاروان ایران در بازی‌های المپیک پس از انقلاب است که پس از سرپرستی بازی‌های المپیک 1988 سئول، 1996آتلانتا، 2004 آتن و 2008 پکن، اکنون برای پنجمین بار سرپرست کاروان ایران در المپیک 2020 توکیو را برعهده دارد. سجادی که 7 مهر 1392، در حکمی از سوی «سید رضا صالحی امیری»، سرپرست وزارت ورزش و جوانان به عنوان معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای در این وزارتخانه منصوب شده بود و در دوران مدیریت «محمود گودرزی» وزیر وقت ورزش و جوانان نیز در این سمت فعالیت داشت با استعفای گودرزی در 26 آبان ماه 1392 برای مدت کوتاهی سرپرستی این وزارت خانه را برعهده گرفت. وی اکنون عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران است و از سال 1370 تا 1395 هم عضو شورای المپیک آسیا بوده و از سال 1373 تا امروز به عنوان مدرس المپیک سولیداریتی کمیته بین‌المللی المپیک فعالیت دارد. معاون پیشین وزیر ورزش که کمتر در محافل رسانه ای مصاحبه می کند، اما به پای گفت و گو با ایرنا نشست و درباره آخرین وضعیت بازی‌های المپیک و کسب سهمیه و حضور ورزشکاران ایران در این رویداد جهانی سخن گفت که متن آن را در زیر بخوانید:

با وجود اطمینان کمیته بین المللی المپیک از برگزاری بازی‌های 2020 توکیو اما احتمال تعویق دوباره وجود دارد؟ در تاریخ بازی‌های المپیک تنها سه دوره بود که برگزار نشد، المپیک تابستانی1916 برلین به دلیل جنگ جهانی اول و المپیک زمستانی 1940 هلسینکی به دلیل جنگ جهانی دوم و 1944 لندن. اکنون به دلیل پاندومی کرونا که جهان درگیر آن است و تا برگزاری این رویداد جهانی کمتر از پنج ماه فرصت نمانده، سخنی از برگزار نشدن این رویداد مطرح نشده است. از طرفی فاصله برگزاری بین المپیک توکیو تا المپیک زمستانی 2022 پکن حدود هفت ماه است که با توجه به این موضوع توماس باخ رییس آی. او. سی گفته ما بزودی در اوایل بهار تصمیم‌گیری قطعی برای برگزاری یا برگزار نشدن این 2 المپیک می گیریم.

هرچند در سه نشستی که کمیته برگزاری بازی‌ها با سرپرستان کاروان ها داشته، از اعلام آمادگی میزبان در پرپایی این رویداد تاکید کرده است.

با وجود بلاتکلیفی وضعیت ناپایدار کرونا و نگرانی مردم توکیو یعنی احتمال لغو یا برگزار نشدن المپیک وجود دارد؟ صحبتی از تعویق دوباره بازی‌ها نیست زیرا به فاصله چندماه فصل عوض می شود و به المپیک زمستانی هم نزدیک خواهد شد اما در صورت برگزار نشدن می رود تا المپیک پاریس.

چه زمانی این تصمیم مشخص می شود؟ در اوایل بهار تصمیم‌نهایی در این باره اعلام می شود. البته از شهریورماه سال گذشته کمیته‌ای ویژه با حضور نمایندگان کمیته بین‌المللی المپیک، دولت ژاپن و سازمان بهداشت جهانی برای همین موضوع تشکیل شده که به طور دایم وضعیت کرونایی در کشور میزبان به بخصوص توکیو را رصد می کند و این کمیته کارشناسی و تصمیم ساز است که اطلاعات درباره کشور میزبان را مطرح می کند.

اکنون موجی در ژاپن از سوی مردم توکیو ایجاد شده که المپیک برگزار نشود و اگر این فراگیر شود کار برای برگزارکنندگان سخت می شود.

با وجود تولید انبوه واکسن آیا پروتکل میزبان مبنی بر تست کرونا تا 72 ساعت قبل از اعزام به قوت خود باقی است؟ با رعایت همه پروتکل کاروان‌های اعزامی تا 72 ساعت قبل از اعزام باید تست بدهند و در فرودگاه توکیو هم تست می گیرند که اگر تست ورزشکاری مثبت باشد 15 روز در مکانی قرنطینه است حال به مسابقه می رسد یا نه.

همچنین سه ماه قبل از آغاز بازی‌ها ورزشکاران باید واکسن زده باشند. البته میزبان اعلام آمادگی کرد در صورتی که از طرف دولت ها مشکل و منعی نباشد هرکسی تقاضای واکسن کند ارسال می کنیم زیرا دولت‌ها هستند که مجوز ورود واکسن به کشور خارجی را می دهند.

حال درخواست واکسن برای ورزشکاران داده شده است؟  بله. درخواست به کشور میزبان هم دادیم حتی آن موقع که قرار بود بازی‌های ساحلی ساینا برگزار شود به چین کشور میزبان درخواست دادیم و وزارت ورزش هم درخواست تهیه واکسن برای ورزشکاران را به وزارت بهداشت داده است.

با توجه به ورود واکسن کرونا به کشور ورزشکاران واکسینه می شوند؟ صد درصد به دنبال واکسینه شدن آن‌ها هستیم که این بستگی به ستاد مقابله با کرونا در کشور دارد زیرا آنها اولویت بندی و بر اساس آن توزیع می کنند و امیدواریم انجام شود.

یعنی تا فروردین ماه واکسینه می شوند؟ تصمیم با ستاد کرونا است

این واکسن تنها برای ورزشکاران اعزامی است؟ تعداد آن محدود به کاروان نیست بلکه حریف‌های تمرینی ورزشکاران، مربیان و هر فردی که در اردو بسر می برد را شامل می شود و باید تا سه ماه قبل از اعزام ورزشکاران را واکسینه کرد. باید تا آخر فروردین ماه انجام شود زیرا واکسینه شدن در دستور کار آنهاست.

تاخیر در زمان برگزاری این رویداد چه تهدید و چه فرصتی برای ورزشکاران فراهم کرد؟ کرونا وقفه ایجاد کرد که در نتیجه زمان رویداد و حتی رقابت های کسب سهمیه را به تعویق انداخت. این اتفاق برای برخی فرصت ایجاد کرد از این منظر که برای ورزشکاران آسیب دیده مانند حسن یزدانی سهراب مردادی و حمیده عباسعلی باعث شد تا خود را بازسازی کنند.

پس ورزشکاران با این تاخیر در برگزاری کاملا آماده هستند؟ از نظر حضوردر رویداد المپیک آماده هستند و برای آمادگی جسمانی هشت هفته کافی است البته به تشخصیص مربیان بستگی دارد اما در اوج آمادگی هستند. امیدواریم در سالی که هستیم فراگیری کرونا کاهش یابد تا ادامه رقابت‌ها برای کسب سهمیه‌ها برگزار شود. تاکنون 43 درصد ورزشکاران اعزامی جهان به توکیو سهمیه کسب کردند.

تاکنون چند سهمیه کسب شده و شانس کسب سهمیه در چند رشته را داریم؟ تاکنون 52 سهمیه در 11 رشته کسب شده است که شانس کسب سهمیه در چهار رشته دیگر وجود دارد.

پیش بینی ستادعالی بازی‌ها برای کسب سهمیه ها چقدر بوده است؟ براساس رشته است نه تعداد. در وزنه برداری، دوومیدانی و کشتی همه پیش‌بینی‌ها براساس نظرات فدرسیون ها بیان می شود و اطلاعات ما هم براساس تحلیل‌های فدراسیون هاست.

در این دوره از رویداد المپیک به غیر از رشته‌های همیشه مدال آور، رشته ایی هست که مدال خوشرنگ کسب کند؟ امیداری براساس تحلیل خود فدراسیون‌هاست که از رشته‌ها دارند به عنوان نمونه شمشیربازی امیدوار است که روی سکو برود. از طرفی نیمی کسب سهمیه نکردند و انتخاب نشدن. که اگر انتخاب می شدند تا حدودی قابل پیش بینی بود. کمیته بین‌المللی المپیک در راهبرد جدید خود به رشته دیگر که مورد علاقه جوانان است فرصت می دهد.

در المپیک توکیو پنج رشته بیشتر اضافه شد مانند موج سواری، اسکیت برد، صخره نوردی، بسکتبال سه در سه و کاراته که یکبار به این المپیک راه یافت. باخ تاکید دارد که المپیک را به سمت ارزان شدن هدایت کند.

سرانجام لباس کاروان چه شد؟  پنج طرح انتخاب شد که از بین آن طرح نهایی برگزیده می شود.

نصرالله سجادی تا کی در عرصه ورزش به فعالیت خود ادامه خواهد داد؟ تا موقعی که احتیاج داشته باشند به کشور خدمت می کنم. کار و حرفه‌ام ورزشی است و تا زمانی که در سلامت باشم به فعالیت خود ادامه می دهم چه در سازمان رسمی یا غیر رسمی. من با ورزش بزرگ شدم و برای من هزینه شده است و به این عرصه هم خدمت می کنم.

1400 را برای ورزش ایران چگونه تصور می کنید؟ در کشور ما با تغییر دولت خیلی مسایل عوض می شود باید دید چه دولتی روی کار می آید و تفکر آن نسبت به ورزش چگونه است. هر فردی در این مسند قرار بگیرید بیشتر از ورزش حمایت کند زیرا مورد علاقه عموم است و به این علاقه‌مندی هم پاسخ لازم داده شود.

سید نصرالله سجادی سابقه طولانی در مدیریت بخش های مختلف ورزشی را در کارنامه خود دارد که در آغاز فعالیت دولت یازدهم از سوی رئیس جمهوری برای تصدی وزارت ورزش و جوانان به مجلس نهم معرفی شد.

دبیرکلی کمیته ملی المپیک در سال های 71 تا 75، معاون و مدیرکل تربیت بدنی و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، ریاست فدراسیون فوتبال، قائم‌مقام سازمان تربیت بدنی، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تربیت بدنی، عضو هیات‌رئیسه و خزانه‌دار کمیته ملی المپیک به مدت هشت سال، عضو کمیته مالی در شورای المپیک آسیا به مدت بیش از 20 سال، عضو کمیته هماهنگی بازی‌های آسیایی ماکائو 2007 در شورای المپیک آسیا به مدت 2 سال، سرپرست کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی 1986 سئول، 1990پکن، 1994هیروشیما، 1998بانکوک،2006دوحه و 2018 اندونزی به مدت 6دوره، سرپرست کاروان ورزشی ایران در بازی‌های المپیک زمستانی 2002، سرپرست کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی زمستانی آموری 2003 و سرپرست کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی داخل سالن بانکوک در سال 2005از جمله سوابق مدیریتی ورزشی سجادی است.

بیشتر بخوانید: بانوی المپیکی کاراته ایران: تنها هدف من کسب بهترین نتیجه در المپیک است لینک کوتاه: asriran.com/003Fy3
سرپرست کاروان ایران: ورزشکاران المپیکی تا آخر فروردین باید واکسینه شوند 2