سرگردانی مردم بین داروخانهها برای آنتی بیوتیک پایان خواهد یافت؟ / فعالیت سه شیفت برای تولید دارو
گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سرماخوردگی و آنفلوآنزا همیشه مهمان های ناخوانده ی فصل سرما و خروس های بی محل آن هستند. بیماری هایی که اول ویروسی هستند اما بعدا عفونی میشوند و بیمار نیاز به آنتی بیوتیک دارد. اگر آنتی بیوتیک را دریافت نکند بیماریاش پیشروی میکند، حتی ممکن است عفونت وارد خونش شود یا ریه های او درگیر شود و.... اما در روزهای اخیر شرایطی درکشور حاکم شده بود که مردم برای تهیه...
گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سرماخوردگی و آنفلوآنزا همیشه مهمان های ناخوانده ی فصل سرما و خروس های بی محل آن هستند. بیماری هایی که اول ویروسی هستند اما بعدا عفونی میشوند و بیمار نیاز به آنتی بیوتیک دارد. اگر آنتی بیوتیک را دریافت نکند بیماریاش پیشروی میکند، حتی ممکن است عفونت وارد خونش شود یا ریه های او درگیر شود و.... اما در روزهای اخیر شرایطی درکشور حاکم شده بود که مردم برای تهیه آنتی بیوتیک باید از این داروخانه به آن داروخانه میرفتند و در نهایت هم شانس کمی برای پیدا کردن آنتی بیوتیک داشتند.
رئیس سازمان غذا و دارو در اردیبهشت ماه این شرایط را پیش بینی کرده بود و در نامه ای به شرکت های داروساز افزایش تولید را خواستار شده بود. اما این خواسته روی زمین ماند و به گفته وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی دو شرکت دارویی تولیدشان را به بهانه کسب سود بیشتر در شهریورماه کاهش دادهاند.
هنوز هم در جمع مادران دانش آموزان زمزمه نگرانی هایشان را میشنویم. می گویند بچه هایمان در مدرسه مریض شده اند و هر چه به این در و آن در میزنیم آنتی بیوتیک پیدا نمیکنیم. سجاد اسماعیلی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در مورد کاهش تولید آنتی بیوتیک گفت: خبر مطرح شده در رسانه ها که تولید آنتی بیوتیک کاهشی است مربوط به دو ماه گذشته است.
وی وضعیت فعلی تولید دارو را رو به رشد دانست و گفت: در حال حاضر تولید کننده ها فعال اند و به سرعت دارو را به بازار عرضه میکنند و تولید آنتی بیوتیک ها به صورت سه شیفت فعال است.
اسماعیلی ادامه داد: اتکا ما به تولید داخل است ولی برنامه ریزی و پیش بینی ما به شکلی خواهد بود که اگر احساس کنیم تولید داخل کفاف بازار را نمیدهد بخشی از باقی مانده نیاز را از طریق واردات تامین خواهیم کرد.
این اطلاع رسانی و وعدهی مسئولین ممکن است برای مردم قوت قلبی باشد و نباید با عملی نشدنش امید بیماران ناامید شود و اعتمادشان را از دست بدهند و باز هم دست خالی از داروخانه ها برگردند.