شنبه 3 آذر 1403

سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران و هیاهوی غرب

قدرت نهفته و آشکار در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای ایران به‌گونه‌ایست که منجر به تنظیم مناسبات بر اساس عزت کشور خواهد شد. بدیهی است خروجی این دیپلماسی ایجاد امنیتی پایدار در مناسبات دوجانبه و چندجانبه ایران با سایر بازیگران و کشورهای منطقه است.

- اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- سفر اخیر رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران و دیدار وی با رهبر معظم انقلاب و مسئولین ارشد نظام جمهوری اسلامی، منجر به وحشت و نگرانی شدید دولت و نهادهای امنیتی آلمان شده است. با توجه به حضور گسترده کردهای ضدانقلاب در آلمان و نقش ویژه‌ای که دستگاه اطلاعات خارجی این کشور در حمایت از کردهای ضد ایرانی و تجزیه‌طلب ایفا می‌کند، این سفر به صورتی جدی مورد توجه و تحلیل اطلاعاتی و رسانه‌ای این کشور اروپایی قرار گرفته است. در این میان، دویچه وله نتوانسته این نگرانی را کتمان کند.

رهبر انقلاب به نیچروان بارزانی: «جامعه کُردی» جزو ما هستند دویچه وله در این خصوص نوشته است:

"روز پنجم اردیبهشت نچیروان بارزانی در راس یک هیأت‌عالی‌رتبه وارد تهران شد. سفر بارزانی به تهران در شرایطی انجام گرفت که جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته به بهانه آنچه "عدم تحمل حضور مخالفان مسلح" در خاک عراق و "مقابله با تهدیدات اسرائیل" می‌خواند، در چندین مرحله حملاتی موشکی و پهپادی را علیه اهدافی در اقلیم کردستان انجام داده است.

با تمام این اوصاف به نظر می‌رسد که سفر بارزانی به تهران عاری از تنش بود و دو طرف از دستاوردهای احتمالی آن خوشحال هستند. سفری که با هدف گفت‌وگو در مورد مسائل امنیتی و راهکارهای گسترش همکاری‌های اقتصادی صورت پذیرفت."

همان‌گونه که محرز است، این رسانه آلمانی نسبت به توافق تهران و اقلیم کردستان مبنی بر عاری‌سازی این منطقه از کردهای ایرانی ضدانقلاب شدیداً نگران است. بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران مواجهه با گروه‌های ضدانقلاب را در حاشیه مرزهایش، یک خط قرمز امنیتی و استراتژیک قلمداد کرده و با هرگونه تهدیدی در این خصوص مواجهه می‌کند.

با این حال خط مشی کلان و اصلی جمهوری اسلامی ایران، حل و فصل موارد اختلافی با همسایگان در قالب دیپلماسی منطقه‌ای فعال و پویاست. این رویکرد طی سه سال اخیر شدت بیشتر و عینی‌تری گرفته است. در مقابل، آمریکا و تروییکای اروپایی در صدد وزن‌دهی به معادلات فرامنطقه‌ای و مداخله‌گرایانه به‌جای تکیه بر توان کشورهای منطقه غرب آسیا در استفاده از دیپلماسی منطقه‌ای فعال هستند.

در چنین شرایطی شاهد تبلور نمادها و مصادیق گویای دیپلماسی منطقه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران هستیم. رسانه‌های غربی، از جمله دویچه وله، بارها در گزارش‌ها و تحلیل‌های خود این دیپلماسی ضدغربی را زیر سوال برده و به نقد غیر اصولی آن پرداخته‌اند. هدف منابع آمریکایی و اروپایی، مدیریت مناسبات منطقه غرب آسیا بر اساس داشته‌ها و منافع توسعه‌طلبانه و وقیحانه غرب است.

قدرت نهفته و آشکار در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به‌گونه‌ایست که منجر به تنظیم مناسبات بر اساس عزت کشور خواهد شد. بدیهی است که خروجی این دیپلماسی نیز ایجاد امنیتی پایدار در مناسبات دوجانبه و چندجانبه ایران با سایر بازیگران و کشورهای منطقه است.

این همان خط قرمز غرب، خصوصاً واشنگتن و تروییکای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) در قبال کشورمان محسوب می‌شود. نگرانی و خشم ژرمن‌ها از سفر بارزانی به ایران، بیانگر صحیح و موثر بودن خط مشی کنونی کشورمان در قبال بغداد و اقلیم کردستان عراق می‌باشد....