سفیر چین احضار شد

وزارت امور خارجه آلمان پس از مطرح شدن ادعای هدف قرار گرفتن یک هواپیمای آلمانی با لیرز توسط ارتش چین، سفیر این کشور را احضار کرد.
وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد یک هواپیمای آلمانی در جریان ماموریت موسوم به آسپیدز اتحادیه اروپا علیه انصارالله یمن در دریای سرخ هدف آتش لیزر چین قرار گرفت. در ادامه این بیانیه آمده است: به خطر انداختن پرسنل آلمانی و اختلال در این ماموریت کاملاً غیرقابل قبول است.
وزارت امور خارجه آلمان در سرویس آنلاین X اعلام کرد، دنگ هونگبو، سفیر چین، امروز سهشنبه به دلیل این حادثه احضار شد.
این حادثه زمانی رخ داد که این هواپیما به یک ناوچه چینی نزدیک شد. این هواپیما از نوع بیچکرفت کینگ ایر 350 چارتر است که توسط خلبانان غیرنظامی هدایت میشود و قادر به حمل چندین سرباز ارتش آلمان است. این هواپیمای شناسایی در جیبوتی مستقر است.
خبر مرتبط آلمان جای آمریکا را گرفتپس از تصمیم آمریکا مبنی بر تعلیق ارسال برخی تسلیحات و مهمات خاص به اوکراین، دولت آلمان قصد دارد تا با برگزاری مذاکرات فشرده، چندین سامانه پدافند پاتریوت برای کییف خریداری کند.
تا 700 سرباز آلمانی در عملیات آسپیدز به رهبری اتحادیه اروپا در دریای سرخ شرکت دارند. این ماموریت با هدف محافظت از این مسیر تجاری مهم در برابر حملات یمنیها انجام میشود که از آغاز جنگ غزه در واکنش به خشونت ها علیه ساکنان این منطقه کشتیهای تجاری مرتبط با رژیم صهیونیستی را هدف قرار می دهند. در پایان ژانویه، مجلس فدرال آلمان (بوندستاگ) مشارکت آلمان در این ماموریت را تمدید کرد.
وزارت دفاع آلمان هواپیمای نظارتی مورد بحث که از طرف چین هدف قرار گرفته را یک پلتفرم چند حسگری (MSP) توصیف میکند. در بیانیهای از این وزارتخانه آمده است: هواپیمای MSP که برای نظارت دریایی در دریای سرخ مستقر شده بود بدون هیچ دلیل و تماس قبلی در جریان یک ماموریت معمول آسپیدز بر فراز دریای سرخ توسط یک کشتی جنگی چینی که قبلاً چندین بار در این منطقه با آن مواجه شده بود، مورد اصابت لیزر قرار گرفت. در این بیانیه ادعا شده است: این کشتی جنگی چینی با این اقدام باعث به خطر انداختن افراد و تجهیزات در این هواپیمای آلمانی شد.
خبر مرتبط واکنش عراقچی به خبرسازی جعلی وزارت خارجه آلمان / ایران همچنان به معاهده NPT پایبند استوزیر امور خارجه کشورمان نوشت: نقض صریح تعهدات برجامی از سوی آلمان، از طریق مطالبه آشکار «غنیسازی صفر» در ایران. ایرانیها پیش از این نیز، از حمایت نازیگونهی دولت آلمان از نسلکشی در غزه و همچنین حمایت آن از جنگ صدام علیه ایران از طریق تأمین مواد لازم برای ساخت سلاحهای شیمیایی، منزجر و بیزار بودند.
در پی این حادثه، پرواز عملیاتی این هواپیما لغو شد.
پرسنل نظامی از یونان، ایتالیا، آلمان، فرانسه و هلند در ماموریت آسپیدز شرکت دارند. به گفته وزارت دفاع، مشارکت آلمان در این عملیات در حال حاضر شامل کارکنان ستاد مرکزی در لاریسای یونان می شود.
علاوه بر این، ماموریتهای منظمی برای ارائه نظارت هوایی دریایی انجام میشود و امکان عمومی مشارکت آلمان با واحدهای دریایی نیز وجود دارد. ارتش آلمان (بوندسوهر) سال گذشته برای مدتی با ناوچه هسن در این ماموریت شرکت کرد. با این حال، در حال حاضر هیچ کشتی نیروی دریایی آلمان در این منطقه دریایی حضور ندارد.
این ادعا از طرف آلمان علیه چین در حالی مطرح شده که نگرانی در اتحادیه اروپا درباره افزایش تاثیرگذاری پکن در فناوریهای حساس و زیرساختهای امنیتی در اروپا شدت گرفته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.

