سلاح تاکتیکی هم به اوکراین نمیفرستد
استیون کوک در فارن پالیسی نوشت: در اواسط ژانویه، دولت بایدن از اسرائیل درخواست کرد سامانه های هاوک مربوط به دهه 1950 را که در انبار بوده، به کییف بفرستد تا به اوکراینی ها در دفاع در برابر رگبار موشک های روسی و پهپاد های ایرانی کمک کند. بنا بر گزارشها، اسرائیلی ها نپذیرفتند. به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این یک تصمیم عجیب از سوی بازیگری بود که بین سالهای 1946 تا 2021...
رهبران اسرائیل به «جنگ بین جنگ» خود از جمله حمله به تاسیسات ایران در آخر هفته گذشته ادامه دادهاند، حملاتی که مقامات آمریکایی آن را به موساد نسبت داده اند. به نظر میرسد که اسرائیلی ها حتی فناوری های قدیمی و استفاده نشده را از اوکراینی ها دریغ میکنند. از زمان حمله ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به اوکراین، اسرائیل - دقیقا مانند دولت ترکیه - بازی دوگانه ای را انجام داده و از استقلال اوکراین حمایت صرفا لفظی و به کییف کمک های بشردوستانه ارائه کرده است. ترکیهای ها حداقل حاضرند به اوکراینی ها تسلیحات بفروشند. در مقابل، اسرائیلی ها با جدیت از هرگونه سیاستی که به روابط اسرائیل با مسکو آسیب می زند اجتناب میکنند.
دلیل اصلی این امر امنیت است. روس ها در سوریه و حریم هوایی آن حضور گسترده ای دارند. برای اینکه اسرائیل بتواند به ایران یا نیرو های نیابتی آن در خاک سوریه حمله کند، خلبانان اسرائیلی باید با روس ها درگیری داشته باشند. البته پوتین هم از این شرایط خوشحال است، زیرا اگرچه او و ایران بر تضمین بقای رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه توافق دارند، روس ها ترجیح میدهند ایرانی ها شریک دوم باشند. حملات دوره ای اسرائیل به ایران با موافقت بیسر و صدای کرملین، رویکرد پوتین را تقویت کرده است. حتی اگر بیشتر روابط اسرائیل و روسیه در مورد سوریه و امنیت باشد، اما این روابط ابعاد دیگری هم دارد. از آنجا که سیاست اسرائیل تحت هدایت نخستوزیر بنیامین نتانیاهو به طور پیوسته به سمت راست حرکت کرده است، اسرائیل با کشور هایی که در هیچ یک از این دو دسته قرار نمی گیرند روابط برقرار کرده است.
در طول تقریبا 75 سال، اسرائیلی ها به دنبال مدیریت تضاد ها و مشکلاتی بوده اند که این انگیزه های رقابتی را ایجاد کرده اند، اما دولت جدید به مدیریت آنها اهمیتی نمی دهد. در عوض، به دنبال تقویت یک دولت آشکارا یهودی مبتنی بر قرائت خاصی از یهودیت است که سعی نمی کند کسانی را که خارج از مقوله یهودیت قرار می گیرند، جا دهد. اسرائیل در مسیر سیاسی قرار دارد که آن را در زمره دولتهای غیرلیبرال جهان قرار میدهد. این نادرست است که بگوییم اسرائیل دقیقا مانند هند و مجارستان است. با این حال، رهبران همه این کشور ها دیدگاه مشابهی در مورد چگونگی سازماندهی جوامع خود دارند. بنابراین، بله، درست است که روابط اسرائیل با مسکو با نگرانیهای امنیتی آن و وضعیت اضطراری که حضور ایران در سوریه است، در هم تنیده شده است.
--> اخبار مرتبط