پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

سلبریتی‌های فضای مجازی را در «سلبریتی‌های اینترنتی» بشناسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سلبریتی‌های فضای مجازی را در «سلبریتی‌های اینترنتی» بشناسید

کتاب «سلبریتی‌های اینترنتی» اثر کریستال آبیدین با ترجمه احسان شاه قاسمی در انتشارات سوره مهر منتشر شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان کتاب «سلبریتی‌های اینترنتی» اثر کریستال آبیدین با ترجمه احسان شاه‌قاسمی در انتشارات سوره مهر منتشر شد. این کتاب اثری پژوهشی است که به پدیده‌ای به نام «سلبریتی‌های اینترنتی» می‌پردازد.

بیشتر بخوانید

این کتاب مجموعه‌ای اثرگذار است که ایده‌ها و استدلال‌های نو را عرضه می‌کند؛ تا به ما کمک کند اطلاعاتی درباره یکی از پدیده‌های اصلی زمانه کسب و درباره آن تحقیق کنیم.

در کتاب «سلبریتی‌های اینترنتی» پس از پیشگفتار پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، سپاس نامه و پیشگفتار با عناوینی از جمله «اصلا شهرت اینترنتی چیست؟»، «کیفیت‌های شهرت اینترنتی»، «شهرت اینترنتی و رسانه‌های سنتی»، «از سلبریتی‌های اینترنتی تا نفوذداران» و «پس گفتار» مواجه می‌شویم.

در گزیده‌ای از متن کتاب آمده است:

«قطع به یقین، می‌توان گفت که ظهور رسانه‌های اجتماعی در فراگیری مفهوم «سلبریتی» نقش اصلی را داشته است. بدین معنا که تجربه پیشین ما از مسئله «شهرت» و افراد «مشهور» یا «معروف» کاملا متفاوت از وضعیت کنونی ماست و اساسا مفهوم سلبریتی با فرد مشهور در عالم سیاست یا حتی یک «ستاره» در یک فیلم یا یک ورزش خاص متفاوت تلقی می‌شود؛ به گونه‌ای که این مفهوم با کسب درآمد برای یک شخص یا یک شرکت یا حتی یک جریان سیاسی همراه است. در سال 2010، پوشش مسلط مطبوعاتی و گفتگو‌ها درباره شهرت اینترنتی فقط روی یک شهرت خاص متمرکز بود: نفوذداران. نفوذداران پیشاهنگان سلبریتی‌های اینترنتی اند، چون آن‌ها به وسیله این واقعیت که شهروند اینترنت اند و سلبریتی‌های اینترنتی‌اند گذران زندگی می‌کنند. چندین گزارش خبری موفقیت و آینده روشن نفوذداران جوان را تحسین کرده اند؛ از این نفوذداران می‌توان به تروی سیوان، اهل استرالیا، اشاره کرد که ویدئو‌های خانگی او در یوتیوب درنهایت باعث شد بتواند یک قرارداد خوانندگی با شرکت‌ای ام آی استرالیا امضا کند، کار بازیگری در هالیوود را آغاز کند و مجله تایم نام او را به عنوان یکی از بیست و پنج پرنفوذ نوجوان سال 2014 بیاورد.

با وجود این، گزارش‌های دیگری روی نقص‌ها و رسوایی‌های صنعت نسبتا نوین نفوذداران متمرکز بوده اند و نمونه آن یوتیوب باز بریتانیایی، زو ساگ، بود که مشخص شد از یک سایه نویس استفاده می‌کرده است. زو ساگ رکورد تندترین مراسم گشایش فروش رمان را شکسته بود و در سال 2014 بیش از 78 هزار نسخه را در یک روز به فروش رسانده بود. اما شهرت اینترنتی مفهومی بسیار گسترده‌تر و با تاریخی بسیار بلندتر از تاریخ نفوذداران است.»