سهم بازار ایران در "گیاهان دارویی و طب سنتی" نیم درصد بازار جهانی است!
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی گفت: یکی از چالشهای ما توسعه بازار است سهم ما کمتر از نیم درصد بازار جهانی است و باتوجه به سابقه طب ایرانی باید سهم بیشتری در این حوزهها داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، "ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی" صبح امروز در مصلی تهران با حضور دکتر دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر "مهدی سیفسهندی" دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی، یوسف نوری وزیر آموزش وپرورش، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، دکتر صالحی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم آغاز به کار کرد.
دکتر سیفسهندی دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی در مراسم افتتاحیه این جشنواره گفت: در سال تولید دانشبنیان توانستیم ششمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی را به صورت حضوری برگزار کنیم. کشور ما پتانسیل زیادی در حوزه گیاهان دارویی دارد. با توجه به اینکه زنجیره ارزش گیاهان دارویی در کشور وسیع است وزارتخانههای زیادی در این موضوع درگیر هستند.
وی تصریح کرد: سند ملی گیاهان دارویی در سال 1392 تدوین شد. این سند در توسعه زیرساختها و توسعه اکوسیستم نوآوری نقش عمدهای را ایفا میکند. در این نمایشگاه علاوه بر نمایش ظرفیت پتانسیل شرکتهای دانشبنیان، سعی میکنیم در ترویج فرهنگ طب سنتی و... نقش خود را ایفا کنیم.
گام بلند معاونت علمی برای رسیدن به بازار 15 میلیارد دلاری گیاهان داروییسیفسهندی تصریح کرد: در حوزه اسانس و عصاره، دمنوشها، ماشینآلات کشاورزی و... شرکتهای دانشبنیان ظرفیت خود را به نمایش میگذارند. ما از ظرفیت استانها و استانداران نیز در این نمایشگاه استفاده کردیم و 21 استان در این نمایشگاه حضور دارند.
وی ادامه داد: یکی از چالشهای ما توسعه بازار است سهم ما کمتر از نیم درصد بازار جهانی است و باتوجه به سابقه طب ایرانی باید سهم بیشتری در این حوزه ها داشته باشیم و به همین خاطر سعی کردیم از هیئتهای تجاری برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم.
سیفسهندی خاطرنشان کرد: 10 شتابدهنده تخصصی در این نمایشگاه حضور دارند تا به افراد صاحب ایده کمک کنند. در اکوسیستم نوآوری یک بخش آن دولت است که میتواند در صدور مجوزها و... به این حوزه کمککنند.
وی گفت: بحث دیگر کمک به تجاریسازی فناوری است تا بتوانیم فنآوری های این حوزه را تعریف کنیم؛ سلامتکده طب سنتی را راهاندازی کردیم و در کنار آن نیز فرآوردههای طب سنتی نیز تعریف شده است؛ بخش کودکان نیز در این نمایشگاه تعریف شده است تا فرهنگسازی را از سنین پایینتر آغاز کنیم.