جمعه 5 بهمن 1403

سهم خام‌فروشی معادن کهگیلویه و بویراحمد را مشخص کنید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سهم خام‌فروشی معادن کهگیلویه و بویراحمد را مشخص کنید

خام فروشی و عدم بهره برداری معادن در کهگیلویه و بویراحمد به هدر رفتی فرصت سوز تبدیل شده که مسئولان باید پاسخگوی سهم خام فروشی در فقر و بیکاری مردم باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صبح زاگرس معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با رسانه ها ابراز داشت: در نیمه نخست امسال 9 هزار و 993 میلیون ریال حقوق دولتی از بهره‌برداران معادن و دارندگان مجوزهای برداشت موقت مواد معدنی این استان دریافت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 93 درصد افزایش را نشان داده است.

دارا فرامرزی افزوده است؛ 79 پروانه بهره برداری معدن در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است که بیش از یک میلیارد و 627 میلیون تن ذخیره معدنی دارند.

وی تصریح کرد در حال حاضر 43 واحد از این معادن فعال هستند که در 6 ماهه نخست امسال حدود یک میلیون و چهارصد هزار تن استخراج داشته اند.

او عمده مواد معدنی کهگیلویه و بویراحمد را مواد اولیه سیمان، گچ، آهک، سنگ لاشه و مالون، مرمریت، بوکسیت، فسفات، سلستین و مارن ارزیابی کرده است اما این سوال پیش می آید چند در صد از مواد معدنی استخراج شده در این استان به فراورده تبدیل می شود؟ سوالی که مسئولان صنعت و معدن باید پاسخگوی آن باشند.

در فقیر بودن کشور های همسایه جمهوری اسلامی ایران از نظر منابع و ذخایر معدنی شکی نیست اما این آگاهی نیز از آهنگ رو به رشد و توسعه در آنها وجود دارد و نیاز به واردات برای رفع موانع عمرانی آنها محسوس است.

اگر چه کهگیلویه و بویراحمد در منطقه بندی های اقتصادی کشور در حوزه کشاورزی، گردشگری و دامپروری قرار گرفته اما این موضوع باعث نمی شود در سالهایی که خشکسالی و ضعف اقتصادی این استان را محکوم به فقر و بیکاری کرده است مسئولان بدنبال احیاء و توسعه صنعتی نباشند و همه اهتمامشان را خرج خام فروشی صنعتی کنند.

ثروت خدادادی که می تواند نقش عمده ای در اشتغال و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشد با خام فروشی و عدم بهره برداری به هدر رفتی فرصت سوز تبدیل شده و مسئولان باید پاسخگوی سهم خام فروشی معادن استان در فقر و بیکاری مردم باشند.

انتهای پیام /