دوشنبه 16 تیر 1404

سهم دو درصدی صنعت هوانوردی ایران از تولید ناخالص داخلی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سهم دو درصدی صنعت هوانوردی ایران از تولید ناخالص داخلی

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال، مسیر نوین توسعه صنعت هوانوردی ایران در دستور کار است که این امر زمینه ساز افزایش سهم صنعت هوانوردی در تولید ناخالص داخلی می‌شود.

باشگاه‌خبرنگاران جوان؛ محبوبه‌کباری- کاپیتان حسین خانلری، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ضرورت هم‌افزایی میان فناوری‌های نوین و زیرساخت‌های سنتی در صنعت هوانوردی گفت: اقتصاد هوانوردی دیگر صرفاً مبتنی بر ناوگان و فرودگاه نیست. امروزه رشد پایدار این صنعت، بدون سرمایه‌گذاری هم‌زمان در فناوری‌های دیجیتال، غیرممکن است.

وی افزود: ما در شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران باور داریم که اقتصاد سنتی شامل عملیات، تعمیر و نگهداری، آموزش و توسعه فرودگاهی و اقتصاد دیجیتال نظیر هوش مصنوعی، داده‌محوری، چت‌بات‌های تعاملی و فناوری‌های بیومتریک، باید در تعامل خلاقانه باشند. این هم‌افزایی، راهبرد کلان ما در دهه آینده است.

خانلری با استناد به آمارهای بین‌المللی اظهار داشت: 78 درصد از ایرلاین‌های بزرگ جهانی تا سال 2025 فرآیند دیجیتالی شدن را آغاز کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود بیش از 10 میلیارد دلار در فناوری‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری شود. استفاده از هوش مصنوعی به‌تنهایی توانسته تا 15 درصد هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: تجربه‌های بین‌المللی نشان می دهد، با بهره‌گیری از فناوری‌های سبز و هوش مصنوعی می توان تا 86 درصد پروازها را تحت کنترل گرفته و به موقع و با کمترین تاخیر انجام داد. همچنین خطوط هوایی با سیستم هوشمند مدیریت سوخت، صرفه‌جویی میلیون دلاری را تجربه کنند.

مدیرعامل "هما" با اشاره به چشم اندازهای ملی، گفت: در ایران، حدود 4.9 درصد از اقتصاد کشور به اقتصاد دیجیتال اختصاص دارد و طبق اهداف برنامه هفتم این سهم باید به بیش از 10 درصد برسد. این یعنی اقتصاد دیجیتال در حال تبدیل شدن به یکی از موتورهای پیشران اقتصاد ملی است، و صنعت هوانوردی نمی‌تواند از این قافله عقب بماند.

او همچنین به وضعیت جهانی اشاره کرد و افزود: سهم صنعت هوانوردی از تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) حدود 4.1 درصد است که معادل درآمد 3.5 تریلیون دلار است. در برخی کشورها این سهم تا 9 درصد نیز افزایش یافته، اما در ایران این رقم هنوز حدود 2 درصد است. بنابراین، ظرفیت عظیمی برای رشد وجود دارد.

خانلری با تأکید بر برنامه‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در راستای تحول دیجیتال اظهار داشت: 52 درصد فرودگاه‌های بین‌المللی در حال حاضر مجهز به فناوری بیومتریک هستند و بیش از 70 درصد مسافران ترجیح می‌دهند از اپلیکیشن‌های موبایلی برای خدمات خود استفاده کنند. این آمارها، مسیر آینده را مشخص می‌کنند.

وی افزود: تحقق توازن میان فناوری‌های نوین و زیرساخت‌های فیزیکی، یک الزام استراتژیک است. شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامل پرچم جمهوری اسلامی ایران در آسمان‌ها، متعهد است تا با بهره‌گیری از توان داخلی، الگویی ملی برای رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال در صنعت هوانوردی ارائه دهد.