دوشنبه 16 مهر 1403

سه هزارو 653 معتاد از مراکز ترک اعتیاد زنجان خدمت گرفتند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سه هزارو 653 معتاد از مراکز ترک اعتیاد زنجان خدمت گرفتند

زنجان - ایرنا - معاون امور پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت: از ابتدای امسال تاکنون در 28 مرکز ترک اعتیاد این استان سه هزارو 133 نفر از جمعیت معتادان از امور درمان خدمت گرفته‌اند و در یک مرکز کاهش آسیب نیز 520 نفر از معتادان از خدمات ارایه شده استفاده کرده‌اند.

گل نساء آقامحمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون 12 مرکز غیردولتی درمان و بازتوانی سرپایی معتادان و 15 مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد و یک مرکز کاهش آسیب به افراد تحت پوشش این اداره کل خدمات ارائه می‌کنند که در این مراکز علاوه بر ارائه خدمات درمانی و روانشناسی، پیگیری و خدمات پس از درمان نیز انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی معتادان که توسط اشخاص حقوقی با کسب مجوز از بهزیستی و با مشارکت معتادان بهبود یافته فعالیت می کند، افراد را تحت درمان سم‌زدایی و متعاقب آن خانواده درمانی و گروه درمانی قرار می‌دهند.

این مسؤول ادامه داد: یکی از راهبردهای مهم در بحث پیشگیری اولیه، بحث انتشار اطلاعات و آگاهسازی شهروندان است که نقشی موثر در ارتقای دانش شهروندان و آحاد جامعه دارد تا خانواده‌ها بدانند اگر با مشکلی در زمینه اعتیاد مواجه شدند با مرجع اثرگذار آن ارتباط برقرار کنند.

وی اظهار داشت: دفتر اعتیاد به اجرای برنامه های پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد درمحلات شهری و روستایی، مهد کودک و محیط کار و ارائه خدمات به افراد گروه هدف در مراکز کاهش آسیب و در مراکز درمان سرپایی و مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد به ارائه خدمات درمان و بازتوانی معتادین (به صورت اقامتی و سرپایی)، ارائه خدمات درمان های دارویی و غیردارویی، خدمات پزشکی، امور روانشناختی و مددکاری معتادین می پردازد.

آقامحمدی فزود: با توجه به اینکه بیشتر فعالیت ها و برنامه های این حوزه در راستای تحقق اهداف سلامت اجتماعی قرار گرفته، ارتقای دانش و مهارتهای ارتباط بین فردی و زندگی از جمله فعالیتهای مهم این حوزه است.

به گفته این مسؤول، سازمان بهزیستی نیز در ابتدای همه گیری این بیماری دستورالعمل‌های بهداشتی جداگانه‌ای متناسب با هر کدام از مراکز بهزیستی مانند کمپ‌های اعتیاد، مراکز روزانه، مراکز شبانه، سالمندان، مهدهای کودک و شیرخوارگاه‌ها را برای استان‌ها ارسال کردند و به تمامی مراکز ابلاغ و دستورات جدید متناسب با روند شیوع بیماری هم به آنها ارسال می‌شود.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان زنجان ادامه داد: بسیج آحاد جامعه در امر مبارزه به منظور ایفای نقش موثر در جهاد مقدس مبارزه با مواد مخدر و مسئولیت پذیری اجتماعی، صیانت از معتادان بهبود یافته به منظور عدم بازگشت مجدد آنان به چرخه اعتیاد، تقویت اقدامات در اجتماعات محلی، شکل گیری نهضت فراگیر برای کاهش تقاضای مصرف مواد و گسترش سازمانهای مردم نهاد فعال در عرصه‌های پیشگیری، درمان و کاهش آسیب موثر است

وی خاطرنشان کرد: معاونت امور پیشگیری بهزیستی استان نیز بر اساس رسالت و حیطه فعالیت خود که همان اطلاع رسانی و افزایش آگاهی های علمی آحاد جامعه در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی، پیشگیری از معلولیتها و مشاوره روانشناختی می باشد، اقدامات زیادی را انجام داده است.

به گفته این مسؤول، 28 مرکز بازتوانی و بهبودی معتادین تحت نظارت بهزیستی استان زنجان فعالیت می‌کنند که از این تعداد 13 مرکز اقامتی، 12 مرکز سرپایی و یک مرکز کاهش گذری آسیب و یک مرکز شلتر (سرپناه) در حال ارائه خدمات درمانی به معتادین است و از 14 مرکز اقامتی موجود 13 مرکز متعلق به آقایان و یک مورد هم متعلق به بانوان با اختلال سوء مصرف موادمخدر است.

*س_برچسب‌ها_س*