سه‌شنبه 6 آذر 1403

سوال معنادار از اصولگرایان درباره انتخابات 92 / نه خبری از کرونا است نه مدیران اصلاح طلب، پس منتظر مشارکت بالا در انتخابات اسفند باشیم؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
سوال معنادار از اصولگرایان درباره انتخابات 92 / نه خبری از کرونا است نه مدیران اصلاح طلب، پس منتظر مشارکت بالا در انتخابات اسفند باشیم؟

روزنامه هم میهمن استدلال های برخی چهره های منتسب به جریان اصولگرا درباره دلیل کاهش مشارکت در انتخابات 1400 و 1398 را به چالش کشیده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهمن در گزارشی ضمن بازخوانی مواضع برخی اصولگرایان درباره شرکت‌کنندگان انتخابات 1398 و 1400 و ذکر دلایلی از سوی آنها برای ثبت مشارکت پایین، نوشته است؛

در فاصله 7 ماه مانده تا برگزاری انتخابات‌های مجلس دوازدهم و خبرگان ششم، یکبار دیگر بحث مشارکت در انتخابات داغ شده است. در کنار اظهارنظرهایی که درباره شیوه‌های افزایش مشارکت در انتخابات 11 اسفند 1402 مطرح می‌شود، مباحث پیرامون ثبت بدترین رکوردها در تاریخ 44 ساله جمهوری اسلامی همچنان وجود دارد و در چند روز اخیر، برخی چهره‌های شاخص جریان اصول‌گرا درباره آنچه در انتخابات‌های مجلس یازدهم و ریاست‌جمهوری سیزدهم گذشت و منجر به ثبت رکورد کمترین میزان مشارکت در انتخابات شد، اظهارنظر کرده‌اند که آخرین آنها غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت سیزدهم بوده‌اند که به بیان دلایل مشارکت پایین در سال‌های 1398 و 1400 پرداخته‌اند.

در ادامه این مطلب آمده است؛

اصول‌گرایانی که درباره انتخابات‌های مجلس یازدهم و ریاست‌جمهوری سیزدهم اظهارنظر کرده‌اند، دلایلی را برای کاهش مشارکت آورده‌اند که شباهت زیادی با یکدیگر دارد و تقریباً روی یک خط حرکت می‌کند. در مجموع دلایلی را که اصول‌گرایان مطرح درباره کاهش مشارکت عنوان کرده‌اند، می‌توان در سه دسته قرار داد که از نگاه آنها در دو دسته اصلاح‌طلبان متهم شماره یک محسوب می‌شوند و باید گریبان آنها را گرفت. دلایل دوگانه‌ای که سمت‌وسوی آنها روبه‌روی اصلاح‌طلبان و دولت حسن روحانی است، عبارتند از:

«1- مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم 2- عملکرد هشت‌ساله دولت حسن روحانی و چهارساله مجلس دهم با محوریت اصلاح‌طلبان.»

اما در کنار این مسائل، کرونا به‌عنوان یک عامل دیگر در کاهش مشارکت مورد اشاره قرار گرفته است که عدد واحدی را درباره غایبان در انتخابات به علت کرونا بیان نکرده‌اند و خودشان هم روی یک عدد واحد اتفاق‌نظر ندارند.

نکته جالب توجه دیگر در تحلیل‌های ارائه‌شده توسط اصول‌گرایان این است که آنها درباره نقش شورای نگهبان و نظارت استصوابی در کاهش مشارکت یا به صورت کامل سکوت کرده‌اند و یا اگر هم درباره آن حرف زده‌اند، اعتقاد دارند ردصلاحیت‌های گسترده نقش عمده‌ای در کاهش مشارکت ندارد.

حال با گذشت بیش از سه سال از آغاز پروژه یکدست‌سازی و خالص شدن انقلاب، اگر اصول‌گرایان تحلیل‌های خودشان را قبول داشته باشند، باید دید مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود. آنها در مسیر کاهش مشارکت در 98 و 1400 به سه عامل عمده اشاره کرده‌اند که از این سه عامل، دو مورد «ویروس کرونا و مدیران اصلاح‌طلب» وجود ندارند، خودشان هم که می‌گویند نظارت استصوابی عامل کاهش مشارکت نیست، پس تنها عامل باقی‌مانده در این مسیر اقتصاد خواهد بود که در آن مورد هم دولت مدعی رشد اقتصادی است، پس با این فرمول‌های اصول‌گرایی باید انتخابات اسفند 1402 شاهد عرصه پررنگ مشارکت باشد.

در نهایت این را هم باید جریان اصولگرایی روشن کنند که در انتخابات 92 پس از اینکه به اذعان همه وضعیت اقتصادی بحرانی بود، چرا مردم با مشارکت بالا در انتخابات شرکت کردند؟ و اگر نظرشان درباره دولت احمدی‌نژاد خلاف آن است؛ چرا آن مشارکت بالا به رای‌آوری چهرهای در جریان مقابل و مخالف اصولگرایان منجر شد؟

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1804031