سپاه را حفظ می کنیم
یادداشت حاضر با تاکید بر نقش داخلی، منطقه ای و جهانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به ذکر دلایل دشمنی غرب و اروپا با این نهاد می پردازد و شرایط حفظ چنین نیرویی را برمی شمارد.
چند روزی است که پارلمان اتحادیه اروپا اعتراضات اخیر را مستمسکی برای قراردادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان های تروریستی قرارداده و در آخرین واکنش ها هرچند جنبه اجرایی ندارد، نمایندگان این پارلمان به این طرح رای مثبت دادند.
در یکی از دستور جلسات این پارلمان تحت عنوان «پاسخ اتحادیه اروپا به اعتراضات و اعدامها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره حوادث اخیر و ادعای واهی حمایت تسلیحاتی از روسیه در جنگ اوکراین مطرح شده بود.
پس از این رای معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از این اقدام حمایت کرد و از مشخص بودن موضع واشنگتن در مورد سپاه گفت. این مقام ایالات متحده با بیان اینکه سپاه نهادی است که بیشترین تحریم ها را از سوی آمریکا دریافت کرده، اذعان داشت ما همچنین تعداد زیادی از رهبران سپاه را که در ارتکاب به تروریسم نقش دارند، تحریم کرده ایم.
همچنین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیزاز قصد انگلستان برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی ابراز خرسندی و بر اهمیتی که اسرائیل برای این موضوع قائل است تأکید کرده است.
کلید این طرح که توسط یک قانونگذار محافظه کار لهستانی زده شد نشانگر افول سیاست های کشورهای متخاصم در مورد جمهوری اسلامی است. گویی آنها که از اعتراضات و تجزیه ایران ناامید شده اند حالا با قراردادن نام این نهاد در لیست سازمان های تروریستی سعی در پاک کردن صورت مسئله دارند، آن هم صورت مسئله ای همچون حذف داعش از منطقه.
این تصمیم پارلمان اروپا واکنش مقامات جمهوری اسلامی را نیزدر پی داشت؛ از وزیرخارجه گرفته تا رئیس جمهور. رئیس مجلس نیز ضمن اینکه سپاه پاسداران را منحصر به فردترین سازمان ضد تروریستی منطقه و جهان خواند از حرکت مقابله به مثل و شیوه متفاوت برخورد با اروپایی ها در منطقه گفت.
به یاد داشته باشیم از بدو انقلاب تاکنون سیاست های خصمانه در قبال جمهوری اسلامی تمامی نداشته و طی چهل و سه سال گذشته دشمنان از داستان جنگل های شمال تا خوانین فارس و بلوای سیستان را برای ما تدارک دیدند و در آخرین شگردها داعش را ایجاد کردند، و در نهایت بقول ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا، برای مقابله با آن هزینه ای بالغ بر هفت تریلیون دلار پرداخت کردند که در نهایت با هزینه ای بسیار کمتر این سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که توانست ریشه داعش را از منطقه بکند و از نظر وضعیت بومی، در میان مردم پایگاه اجتماعی وسیعی برای خود فراهم سازد. در این میان شاید آنان در عدم توانایی شان در متقاعد سازی مردم ایران برای مقابله با حاکمیت در کف خیابان ناامید و عصبانی شده اند و از طریق انگشت گذاشتن روی سپاه مایلند جبران هزینه های سوخت شده را بکنند. هزینه هایی که به ویژه در دوره قاجار جواب می داد و می توانست کشور را به میدان مداخلات دو دولت روس و انگلیس تبدیل کرده و آن را در معرض تجزیه قرار دهد. داستان این ماجرا در کتاب «زوال نظام اجتماعی و فروپاشی دولت قاجار» به خوبی منعکس است.
از این رو بهنظر می رسد خلق چنین وضعیتی از سر ناگزیری و صرفا پیشبرد پروژه ستیزه جویی با جمهوری اسلامی است و شاید در آینده ای نه چندان دور شاهد خلق و تقویت نیروهایی نظیر داعش منتهی در اشکال جدیدش باشیم. هر چه هست سپاه بهعنوان ارتش قدرتمند خاورمیانه خاری بر چشم دشمنان بوده و آنها چشم دیدن این نهاد قانونی را ندارند؛ نهادی که از بدو تاسیس چه در جنگ و چه پس از آن در خدمت به کشور بوده و تلاشی بی دریغ داشته است. از قضا سپاه یکی از بزرگترین نیروهای منطقه ای و بین المللی است که در مبارزه با تروریسم خصوصا داعش نقش مثبتی ایفا کرد و از این طریق در تمایز میان اسلام انقلابی و اسلام ارتجاعی تلاش سترگ و عظیمی به عمل آورد.
*روزنامه نگار
216212
کد خبر 1721851