دوشنبه 5 آذر 1403

سیاست فرزند کمتر در تفکر خانواده‌ها نهادینه شده است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سیاست فرزند کمتر در تفکر خانواده‌ها نهادینه شده است

مدیرکل امور بانوان استانداری بوشهر گفت: آموزش‌های سیاست فرزند کمتر در تفکر خانواده‌ها نهادینه شده است و در حال حاضر برای این ساختار شکنی با مقاومت آنان مواجه هستیم.

رقیه زنگنه نژاد در کارگروه ازدواج آسان ذیل شورای راهبردی جمعیت با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ازدواج و جوانی جمعیت، اظهار کرد: با وجود توصیه‌های رهبر معظم انقلاب، در سال‌های اخیر اقدام ملموسی که نتایج تأثیرگذاری در روند افزایش جمعیت داشته باشد را شاهد نبودیم.

وی مجموعه‌ای از عوامل و تفکرات را از علل اصلی کاهش تمایل جوانان به ازدواج دانست و تأکید کرد: رویکرد به ازدواج اشکال پیدا کرده است، نگاهی که نسل جوان ما به ازدواج دارد، یک نگاه فرهنگی نیست.

مدیرکل امور بانوان استانداری بوشهر آموزش‌های سیاست فرزند کمتر در سال‌های گذشته را در این زمینه تأثیرگذار عنوان کرد و خاطرنشان کرد: آموزش‌هایی که در سال‌های گذشته ارائه شده است به نوعی در تفکر خانواده‌ها نهادینه شده است و در حال حاضر برای این ساختار شکنی با مقاومت آنان مواجه هستیم.

زنگنه نژاد ادامه داد: اگر نگاه به ازدواج این چنین باشد که امری برای ایجاد آرامش، مودت و رحمت است، اهمیت مسائل اقتصادی در امر ازدواج کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: فرهنگ‌سازی و معرفی نمونه‌ها و الگوهایی از ازدواج‌های موفق و آسان و در عین حال اقدامات اقتصادی، بسیار می‌تواند در امر ازدواج جوانان مؤثر و موجب تسریع آن شود.

مدیرکل امور بانوان استانداری بوشهر، مادران را محور خانواده عنوان کرد و گفت: مادران احیاکننده فرهنگ‌های ازدواج آسان در جامعه هستند؛ اگر بخواهیم جنبش و حرکتی را در خانواده‌ها ایجاد کنیم باید مادران را همراه کنیم زیرا محوریت خانواده با مادر است و در این زمینه توانایی‌های قابل توجهی دارند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر نیز در این کارگاه با بیان اینکه ازدواج در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر به سزایی دارد، تأکید کرد: باید فرهنگ‌سازی گسترده‌ای برای افزایش ازدواج انجام دهیم، بخشی از عوامل کاهش ازدواج مسائل اقتصادی و دیگر عوامل است ولی بخش عمده عدم تمایل جوانان به ازدواج مربوط به نگرش افراد برای تشکیل خانواده است.

سیدعباس موسوی نژاد گفت: اگر مسأله ازدواج را از چارچوب اداری خارج کنیم و این کار را به سمنها و سازمان‌های مردم نهاد بسپاریم تا مردم خودشان این مقوله را مدیریت کنند و دستگاه‌های دولتی نقش تسهیل‌کننده را داشته باشند شاهد نتایج بهتری خواهیم بود.

وی بر ضرورت تشکیل مجمع خیرین ازدواج در استان تأکید کرد و گفت: این نهاد که در چند سال اخیر با کمک مردم در برخی استان‌های کشور شکل گرفته است، اقداماتی را در زمینه فراهم کردن مقدمات امر ازدواج، مشاوره‌های قبل و حین ازدواج و حتی تأمین اقلام ضروری جهیزیه برای زوج‌های جوان، اقشار کم‌درآمد و همچنین ایجاد تسهیلات برای برخی از خانواده‌های محروم که در آستانه ازدواج قرار گرفته‌اند انجام می‌دهد.

سیدعباس موسوی نژاد ادامه داد: مجامع خیرین ازدواج عمدتاً از اصناف، معتمدین، بازاری‌ها و بزرگان هر استان محسوب می‌شوند که اقدامات مؤثری در زمینه‌های متعدد داشته و به مبحث ازدواج جوانان نیز به عنوان یک موضوع اساسی در کشور پرداخته‌اند.

معاون اجتماعی سپاه امام صادق (ع) بوشهر هم در این کارگاه گفت: امروزه کمتر از الگو و اسوه برای جوانان تعریف شده است باید از طریق تریبون‌های مذهبی و فرهنگی به بُعد قدسی، معنوی و خلقت نورانی اهل بیت (ع) پرداخته شده و این بزرگان به عنوان الگو در جامعه مطرح شوند.

سرهنگ قاسمی ادامه داد: مثال‌های کاربردی و عملیاتی از زندگی این بزرگان در جامعه مطرح نشده یا کم مطرح شده است، بنابراین اگر حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) را انسان‌هایی مانند خود معرفی کنیم، می‌توانیم قابلیت پیروی و تبعیت از این الگوها را بیشتر برای نسل جوان مطرح کنیم زیرا نیاز امروز جامعه ما به بُعد عملی و رفتاری این بزرگان است.

وی بر استفاده از ظرفیت بسیج جامعه زنان و بسیج جامعه پزشکان تأکید گرد و گفت: بسیج در همه عرصه‌ها آماده است و با کارهای جهادی می‌تواند زمینه ازدواج آسان جوانان را فراهم کند.

معاون فرهنگی سپاه امام صادق (ع) گفت: برای بحث ازدواج آسان باید به سمت مردمی کردن امورات گام برداریم.

سرهنگ عالی‌زاده، گره ذهنی را از عوامل مؤثر در بحث کاهش ازدواج عنوان کرد و افزود: گره ذهنی که در جامعه و خانواده‌ها وجود دارد مانع اساسی ازدواج است که باید با فرهنگ‌سازی این گره‌ها را باز کرد.

وی مستندسازی و به نمایش گذاشتن زندگی زوجین موفق و جوانی که به واسطه ازدواج آسان شکل گرفته است را تأثیرگذار دانست و بیان کرد: باید از ائمه جماعت خواست تا با استفاده از منابر مساجد و تریبون‌هایی که در اختیار دارند سیره و سبک زندگی اهل بیت را در قالب محتواهای فرهنگی به مردم به ویژه جوانان ارائه دهند.

سرهنگ عالی‌زاده برای تولید محتوا و انتشار آن در فضای حقیقی و مجازی اعلام آمادگی کرد.

انتهای پیام