سیدعلی: مخالفانFATF تبعات نپیوستن به کنوانسیون را شفاف تقبل کنند
سید کمال سید علی گفت: حتی کشورهایی که تحریم شدهاند، کنوانسیون افایتیاف را پذیرفتهاند و از این رو لازم است ایران تدبیری ویژه را در این حوزه به کار ببندد.
این کارشناس ارزی و رییس پیشین صندوق ضمانت صادرات با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرآنلاین افزود: در شرایط کنونی افغانستان، عراق و حتی لبنان با وجود نگاه خاصی که جامعه جهانی بدان دارد، در کنار روسیه که با تحریمهای بانکی روبروست، کنوانسیون افایتیاف را پذیرفته اند اما هنوز در ایران بحث داغی بر سر نپذیرفتن این کنوانسیون در جریان است.
وی با تاکید بر اینکه میتوان ارزیابی واقعی از شرایط ایران در صورت نپیوستن به کنوانسیون افایتیاف داشت، گفت: این در حالی است که برخی مدام به این نکته اشاره میکنند که پذیرفتن FATF نمیتواند بار مشکلات را بکاهد.
وی گفت: طبیعی است اگر ما تصمیم به عدم پذیرش FATF بگیریم، باید با نقل و انتقال پول از طریق بانکها خداحافظی کنیم و طبیعی است این وضعیت صادرات و واردات کالا به ایران را نیز میتواند درگیر خلل کند چرا که انتقال قانونی پول با مشکل روبروست.
سید علی اضافه کرد: در شرایط کنونی عوارض نپیوستن به اف ای تی اف در اقنصاد ما روشن شده است، بازار ارز تحت تاثیر این شرایط قرار دارد و بخشی از فشار وارده به بازار ناشی از این بلاتکلیفی است، در عین حال با توجه به تحریمها، مشکلات متعددی در مراودات بین المللی ما ایجاد شده اما باید توجه داشت حتی کشورهای دوستی که با ما همکاری میکنند نیز اعلام کردهاند که در صورت نپیوستن به FATF کار با سیستم بانکی انها نیز به حالت تعلیق در می آید چرا که اغلب این بانک ها خصوصی هستند و از ترس قرار گرفتن در فهرست سیاه، با ایران همکاری نخواهند کرد.
وی گفت: بیراه نیست برخی از موضوع نپیوستن تحت عنوان "خودتحریمی" یاد میکنند چرا که بی تردید کشورهای دوست را نیز از کار کردن با یاران منصرف کرده و فضا را برای ایران دشوار تر از قبل خواهد کرد.
این کارشناس ارزی گفت: نکته مهم این است که ما نباید خودمان با دست خودمان بهانه به دیگران بدهیم تا کار با ما را به حالت تعلیق درآورند. کسانی که از آینده پیوستن به اف ای تی اف نگران هستند و می گویند این تصمیم مشکلی را حل نمی کند به وجه مهم افزایش مشکلات در صورت نپیوستن بی اعتنا هستند.
وی گفت: نکته مهم دیگر این است که اغلب کشورهای حاشیه خلیج فارس که به نوعی تامین کننده منابع مالی تروریستها هستند، به افایتیاف پیوستهاند، در این حالت روا نیست ما که هیچ نقشی در این حوزه نداریم، بهانهای را به دست دشمنان بدهیم تا دنیا را مجاب کنند که از همکاری با ما امتناع نمایند.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی گفت: آنها که شفاف و بیپرده القاعده و طالبان و داعش را تامین مالی می کنند به افایتیاف پیوسته اند چرا که اصولا تامین مای را از طریق بانکها و به شکل قانونی انجام نمیدهند، آن وقت ما که پرچمدار صلح و ثبات در منطقه هستیم، چرا باید بهانه را به دست دشمنان بدهیم تا مانع همکاری قانونی بانک ها و مراودات اقتصادی ما شوند.
سید علی گفت: به روشنی تبعات منفی این مضووع روشن است، از این رو منتقدان و مخالفان اگر عوارض این تصمیم را میپذیرند، شفاف به مردم بگویند که حاضرند عوارض ناشی از اتخاذ این تصمیم را تقبل کنند.
وی گفت: ما هم به عنوان موافقان پیوستن به افای تیاف میدانیم که فردای پذیرش این کنوانسیون تحریمها برداشته نمیشود، اما معتقدیم نباید تقابل ما با آمریکا به تقابل با نظام بانکی جهان تبدیل شود چرا که همان طور که گفتم حتی بانکهای روسیه و چین و دیگر کشورها در کار کردن به کشوری که این کنوانسیون را نپذیرفته است، ملاحظاتی جدی دارند.
وی در پاسخ به این سئوال که عدم پذیرش افایتیاف چه تاثیری بر بازار ارز به جا خواهد گذاشت؟ گفت: همین حالا اثرات منفی این بلاتکلیفی در بازار ارز روشن است، بخش مهمی از نوسانات و رشد قیمتها تحت تاثیر همین اتفاق شکل گرفته اما بیتردید عدم پذیرش بازار را با شرایط تازهای مواجه خواهد کرد چرا که هر اتفاقی که منجر به پیچیدهتر شدن نقل و انتقالات بانکی شود، بر وضعیت بازار ارز تاثیر منفی به جا خواهد گذاشت.
223223
کد خبر 1337087