سیستان و بلوچستان قطب تولید فرآورده های دامی کشور
سیستان و بلوچستان در حالی یکی از قطب های مهم کشاورزی و دامداری در جنوب کشور است که جامعه عشایری موجود در آن به تنهایی 25 درصد از نیاز بازار گوشت قرمز استان را تولید می کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان در بخش های دامپروری و در پی آن تامین گوشت قرمز از پتانسیل های فراوانی بهره میبرد و با توجه به هم مرزی با دو کشور، به خوبی می تواند گوشت قرمز کشور را تامین کند.
این خطه یکی از قطب های مهم کشاورزی و دامداری در جنوب کشور است در گذشته به دلیل رونق کشاورزی و دامداری های سنتی یکی از نقاط بسیار مهم تامین گوشت قرمز کشور بود که با بروز خشکسالی های متوالی و مهاجرت دامداران به دیگر شهرهای کشور دولت برای ایجاد اشتغال از یک سو و تامین گوشت قرمز کشور اقدام به واردات دام سبک و سنگین از کشورهای همسایه کرد. در این میان جامعه عشایری سیستان وبلوچستان به تنهایی 25 درصد از نیاز بازار مصرف استان مبنی بر گوشت قرمز را تامین می کنند و در حوزه صنایع دستی نیز سهم بسزایی دارند. عشایر علاوه بر حوزه دامداری و صنایع دستی در بخش گیاهان دارویی نیز فعال هستند. حمید طوقی، مدیرکل امور عشایر سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه جامعه عشایری نقش بی بدیلی در اقتصاد مقاومتی، توسعه پایدار و امنیت غذایی دارند، بیان کرد: 26 هزار خانوار عشایری در سیستان وبلوچستان زندگی می کنند که اکثرا مرزدار بوده و شغل اصلی آنان نیز دامداری است. وی گفت: این میزان خانوار دارای 900 هزار راس دام هستند، تأمین نهاده دامی برای حمایت از عشایر استان که 25 درصد از تولید گوشت قرمز را بر عهده دارند از اولویت های امور عشایر استان است. مدیرکل امور عشایر استان ادامه داد: عشایر سیستان و بلوچستان سالانه 5 هزار و 400 تن گوشت قرمز تولید می کنند. طوقی افزود: خرید و فروش تولیدات و محصولات عشایر یکی از اولویت ها و اهداف اداره کل امور عشایر است که از طریق تشکل های عشایری انجام می شود. این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به زیرساختها و پتانسیلهای موجود، برای توسعه دامداری و تولید فرآوردههای دامی این استان، به لحاظ برخورداری از شرایط مساعد آب و هوایی، آمار پایین آفت و بیماریهای دامی، یکی از قطبهای اصلی تولید فرآوردههای دامی در کشور می باشد و هم اکنون یکی از قطبهای مهم در تولید گوشت قرمز و انواع فرآوردههای دامی سیستان و بلوچستان است. به گفته علی اکبر بهادری، مدیر امور عشایری زاهدان نیز این تعداد خانوار عشایری دارای 300 هزار نفر شتر و هر خانوار بین 50 تا 250 راس دام دارند که 25 درصد از نیاز بازار استان به گوشت قرمز را تامین می کنند. وی افزود: تانکر آب، فنس، چشمه و لوله از جمله اقداماتی است که در راستای حمایت از عشایر صورت گرفته، همچنین اتحادیه های عشایری هر شهرستان کلیه علوفه دامی شامل کنسانتره، جو و سبوس را تهیه و با نازل ترین قیمت در اختیار دامداران قرار می دهند. بهادری ادامه داد: ارزاق رسانی درب چادر عشایر مانند تامین آرد و نفت از دیگر اقدامات حمایتی از دامداران عشایر می باشد. گفتنی است سیستان و بلوچستان با دارابودن ظرفیت فراوان دامداری و دامپروری، به ویژه نژاد گاوسیستانی، گاو دشتیاری، گوسفندبلوچی و بزتالی و دارابودن بالاترین میزان نفرات شتر کشور، همواره به عنوان یکی از قطبهای تولید گوشت قرمز در کشور مطرح است. انتهای پیام /