شنبه 20 بهمن 1403

سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟

در 22 فیلمی که هیات انتخاب دوره چهلم برای جشنواره فیلم فجر انتخاب کرده اند، شاید 4 فیلم با معیارها و ملاک های جایزه ویژه سردار سلیمانی نزدیک تر باشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ 13 دی ماه سال 98؛ روزی که غمی بزرگ بر دل های ایرانیان رقم خورد و باعث شد که نام «حاج قاسم» در ادبیات جامعه ایرانی ها جاودانه شود. بعد از آن تاریخ و به بهانه پاسداشت آن دلاور مرد، در محافل فرهنگی و هنری، جشنواره ها، همایش ها و مسابقات گوناگونی به راه افتاد و یا جشنواره های معتبر هنری، جایزه ای ویژه به نام سردار دل ها طراحی و به ویترین جوایز خود افزودند تا به سهم خود ادای دینی به همه تلاش های این مرد بزرگ کرده باشند.

جشنواره فیلم فجر نیز در همان سال 98، جایزه ویژه سردار سلیمانی را طراحی و از تندیس آن در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی کرد؛ در آن دوره این جایزه به فیلم سینمایی «آبادان یازده 60» به کارگردانی مهرداد خوشبخت رسید. فیلمی که مجاهدت گروهی از کارکنان رادیو نفت آبادان برای حفظ رادیو و مخابره اخبار به منظور مقاومت مردم در برابر نیروهای عراقی را روایت می کرد.

تا پیش از جایزه سردارسلیمانی، در جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بهتربن فیلم از نگاه ملی به فیلم هایی که مضامین انقلابی و ملی میهنی را روایت گری می کردند، اهدا می شد که در همان دوره سی و هشتم، این سیمرغ به فیلم سینمایی «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان اهدا شد؛ فیلمی با بازی امیر جدیدی در نقش ماور ویژه اطلاعات که قرار است با طراحی ویژه ای عبدالمالک ریگی را دستگیر کند. سینمایی «روز صفر» علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی، 4 سیمرغ بهترین فیلم اول، جایزه ویژه هیات داوران، بهترین جلوه های ویژه میدانی و بهترین طراحی لباس را از آن خود کرد.

در دوره سی و نهم فیلم فجر، بهترین فیلم از نگاه ملی به یاد و احترام سردار سلیمانی و در یک جایزه به فیلم سینمایی «تک تیرانداز» به کارگردانی علی غفاری اهدا شد. فیلمی درباره شهید عبدالرسول زرین که از او به عنوان تک تیرانداز ویژه جبه های جنگ یاد می کردند. کامبیز دیرباز در این فیلم ایفاگر نقش شهید زرین بود. «تک تیرانداز» علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی، سیمرغ بهترین جلوه های ویژه میدانی را نیز از ان خود کرده بود.

مسعود نقاش‌زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر درباره ملاک‌های وی در اهدای جایزه سردار سلیمانی، گفت: سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی یا جایزه ویژه سردار شهید سلیمانی، یکی از مهم‌ترین جوایز جشنواره است که امسال هم به برنده خود اهدا خواهد شد. بهترین فیلم از نگاه ملی قاعدتا باید واجد مهم‌ترین ارزش‌های ملی و معطوف به منافع ملی باشد.

وی توضیح داد: چنان که در اهداف جشنواره هم تصریح شده است، سینمای نوین ایران پرتو درخشانی از فرهنگ ایرانی و اسلامی است و جشنواره فیلم فجر نیز با هدف حمایت از سینمای اخلاق‌مدار، امیدآفرین و آگاهی‌بخش، آثار برگزیده یک سال سینمای ایران که حاصل تلاش هنرمندانه سینماگران خلاق، است را در معرض دید و داوری قرار می‌دهد.

در 22 فیلمی که هیات انتخاب دوره چهلم برای جشنواره فیلم فجر انتخاب کرده اند، شاید 4 فیلم با معیارها و ملاک های این جایزه نزدیک تر باشند.

دسته دختران

سینمایی «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی و تهیه‌کنندگی محمدرضا منصوری که با نگاهی آزاد و بر اساس روایت‌های واقعی از مقاومت 34 روزه خرمشهر در دفاع مقدس ساخته شده، به احتمال فراوان از فیلم هایی است که می شود برای آن چند سیمرغ کنار گذاشت که یکی از آنها شاید بهترین فیلم از نگاه ملی باشد.

منیر قیدی در «دسته دختران» راوی مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم ابتدایی جنگ است. او با بازسازی تصاویر زنده و مستند از نبرد خانه‌به‌خانه خرمشهر، اولین تصویر سینمایی با نگاه زنانه از آن مقاومت را خلق کرده است. قیدی پیش از این «ویلایی‌ها» را با قصه خانواده‌های فرمانده‌هان جنگ در پشت جبهه کارگردانی کرده بود.

نیکی کریمی، پانته‌آ پناهی‌ها، فرشته حسینی، هدی زین‌العابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی و مهدی حسینی‌نیا بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

«دسته دختران» محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره حوزه هنری است.

موقعیت مهدی

مینی سریال هفت قسمتی سیمافیلم با عنوان «عاشورا (ل 31)» به کارگردانی هادی حجازی‌فر در حال تهیه است و گویا یک نسخه سینمایی از آن با نام «موقعیت مهدی» نیز راهی جشنواره شده است.

این مینی‌سریال به رشادت‌های لشکر 31 عاشورا می‌پردازد و ضمن نمایش فرازهایی از مجاهدت‌های خاموش برخی از دلاوران این لشکر در عملیات‌های خیبر و بدر و نمایش رشادت‌های حمید باکری، زندگی و شهادت مهدی باکری را محور داستان خود قرار داده است.

هادی حجازی‌فر که نقش مهدی باکری را ایفا می‌کند، کارگردانی این مجموعه را نیز بر عهده دارد.

شهرام خلج مدیر چهره پردازی و مهدی جعفری کارگردان فیلم سینمایی «یدو» که سیمرغ های اصلی جشنواره سی ونهم فیلم فجر را از آن خود کرد، فیلمبرداری این مینی سریال را عهده‌دار است.

2888

کیوان علیمحمدی و علی اکبر حیدری به صورت مشترک گارگردانی سینمایی «2888» را برعهده دارند.

علیمحمدی درخصوص این فیلم گفته است که عنوان فیلم پیش از این «سوباشی» بود که به "2888" تغییر یافته است. در این فیلم هشت سال جنگ ایران و عراق روایت می‌شود و از روز اول تا روز آخر جنگ را دربرمی‌گیرد. با یک فضای جنگی متفاوت روبرو هستیم و در فیلم نام بسیاری از شخصیت‌های مهم زمان جنگ که در جبهه‌ها حضور داشتند و شهید شدند یا رشادت داشتند آورده می‌شود.

علیمحمدی و حیدری پیش از این «سینما شهر قصه» را به صورت مشترک کارگردانی کرده بودند که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

ضد

فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی از اواسط مهرماه در سکوت خبری کلید خورد و حالا یکی از 22 فیلم حاضر در مسابقه جشنواره فیلم فجر است.

مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی در «ضد» ایفای نقش می‌کنند.

«ضد» به نویسندگی حسین تراب‌نژاد، درامی سیاسی است که در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی روایت می‌شود.

این فیلم از تازه‌ترین محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری است که خود را برای حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر آماده می‌کند.

ربیعی پیش از این، فیلم سینمایی «لباس شخصی» را کارگردانی کرده بود که نامزد بهترین فیلم اول در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شد و توجه منتقدان و اهالی رسانه را همراه داشت.

/ انتهای پیام

سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 2
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 3
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 4
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 5
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 6
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 7
سیمرغ «سردار سلیمانی» بر شانه چه کسی می‌نشیند؟ 8