یک‌شنبه 4 آذر 1403

سینمای کوتاه ایران کماکان یک رقیب قوی برای دنیاست / تداوم رونق با وجود افزایش هزینه‌ها

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
سینمای کوتاه ایران کماکان یک رقیب قوی برای دنیاست / تداوم رونق با وجود افزایش هزینه‌ها

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شیوا طاهری مشفق کارگردان فیلم کوتاه «کاکازار» با اشاره به پایان فیلمبرداری این فیلم کوتاه در جزیره قشم، بیان کرد: این روز‌ها بیشتر از هر زمان دیگری به موضوع مسائل اجتماعی در سینما و فیلم‌های کوتاه پرداخته می‌شود چراکه هنر همین است و هنرمند، تحث تاثیر شرایطی که درون آن زندگی می‌کند خود را ابراز خواهد کرد. او ادامه داد: حالا اگر این ابراز‌ها این...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شیوا طاهری مشفق کارگردان فیلم کوتاه «کاکازار» با اشاره به پایان فیلمبرداری این فیلم کوتاه در جزیره قشم، بیان کرد: این روز‌ها بیشتر از هر زمان دیگری به موضوع مسائل اجتماعی در سینما و فیلم‌های کوتاه پرداخته می‌شود چراکه هنر همین است و هنرمند، تحث تاثیر شرایطی که درون آن زندگی می‌کند خود را ابراز خواهد کرد. او ادامه داد: حالا اگر این ابراز‌ها این روز‌ها آنقدر تلخ شده که گاه نمی‌توان آن را پذیرفت [و یا شاید گاهی اوقات بیش از اندازه در پرداختن به موضوعاتی کم شود] ناشی از شرایط است و باید نگاهی به جامعه داشته باشیم تا بدانیم درون آن چه اتفاقاتی رخ می‌دهد.

این کارگردان گفت: همواره برای نوشتن در دنیای فیلم به دنبال قصه‌های واقعی از انسان‌های واقعی هستم. هدف فیلمساز اجتماعی، نشان دادن واقعیت جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنم. شاید بتوان به طور خلاصه و مفید گفت که من همیشه قصه انسان‌ها را دوست دارم.

این بازیگر سینما و تئاتر خاطرنشان کرد: این روز‌ها بازار فیلم کوتاه نسبت به گذشته رونق بیشتری پیدا کرده است و همچنین نگاه‌ها به فیلم کوتاه بسیار ویژه‌تر شده است. در بخش بین‌الملل سینمای ایران، فیلم‌های کوتاه ایرانی همواره یک رقیب جدی و قوی برای کشور‌های دیگر بوده‌اند و این امر در سال‌های گذشته از طریق کسب جوایز گوناگون برای فیلم‌های مختلف، کاملا قابل اثبات است.

او ادامه داد: شاید ما در فیلم‌های سینمایی با درونمایه‌های طنز و درام و...، فرصت سرگرم کردن مخاطب را داشته باشیم و در آخر پیامی نیز به او بدهیم، اما فیلم کوتاه فرصت این کار‌ها را ندارد. فیلم کوتاه آمده تا در کمترین زمان و در کوتاه‌ترین شکل، حرفی بزند؛ خوشبختانه اغلب دوستان کارگردان و نویسنده نیز بسیار خوب از پس آن بر می‌آیند.

طاهری مشفق در پایان درباره مشکلات فراروی خود در فیلمسازی عنوان کرد: مشکلات تنها برای سینماگران جوان و تازه‌کار و یا فقط در حوزه هنر نیست. تأثیر منفی تورم، تا عمق جان ما نفوذ کرده؛ قطعا اهالی هنر بهتر از مردم عادی می‌دانند که با بودجه‌ای که امروز فیلم کوتاه می‌سازیم تا سه سال گذشته می‌توانستیم فیلم سینمایی بلند تولید کنیم! نکته قابل تامل درباره این موضوع آن است که ما تعداد بسیاری هنرمند و فیلم‌ساز با استعداد در کشورمان داریم که به دلیل نبود تهیه‌کننده و هزینه‌های موجود در این صنعت، امکان ساخت فیلم‌های خود را ندارند. امیدوارم روزی تمامی این افراد امکان ارائه اثر و هنر خود را به هموطنان عزیزمان داشته باشند. طاهری مشفق بازی در نمایش‌هایی، چون داش‌آکل به روایت کاکارستم، شتک (انسانی مرد)، سریال‌هایی، چون گذر از رنج‌ها، چرخ فلک، روز‌های بهتر، ریکاوری، اسپینجر، فیلم‌هایی، چون آبنبات چوبی، مسلخ، گل سرخ، شهری که با تو دیدم و هولیا را در کارنامه دارد. فیلم کوتاه «کاکازار» به نویسندگی و کارگردانی شیوا طاهری مشفق و تهیه‌کنندگی آرش شیروانی با حمایت فرماندهی مرزبانی کشور در جزیره قشم ساخته شده است. «کاکازار» نام مراسمی قدیمی در جنوب ایران است که سنج و دمام بالای سر فردی جن‌زده می‌نوازند تا جن از بدن او خارج شود و در خلاصه داستان این اثر هنری آمده است: ما از اندوه است که می‌رقصیم... محمدعلی قویدل، مهین سیسی‌زاده، دانیال محمودنیا، فردین رحمانپور، افشین بخشش و سروان پوریا فلاح پو، بازیگران خردسال: محمد سوزایی و نوید بندری در این اثر به ایفای نقش پرداختند. از دیگر عوامل فیلم کوتاه «کاکازار» می‌توان به مدیر فیلمبرداری: مهرداد افراسیابی، صدابردار: علی کاظمی‌نژاد، تدوین: زهره احمدی‌توچائی، طراح گریم: شایان اسکندری، مجری طرح: محسن محمدی بوساری، جانشین تولید: فهیمه نصراصفهانی، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: دانیال محمودنیا، منشی صحنه: غزال غلامی، طراح صحنه و لباس: شکیبا طاهری، روابط‌عمومی و مشاور رسانه‌ای: سیدمحمدصادق سیادت، عکاس: امیرعلی سیدجلالی، تصویربردار هوایی: صالح قیاص، مدیر تدارکات: سلمان زحمتکش، مسئول فنی باکس تدوین: هاتف محمودنیا، گروه فیلمبرداری: بهتاش کمه‌زری، محمدجواد کبیری، سعید بوشهری و رضا نوروزی اشاره کرد.