سیگار عامل تغییر سیستم ایمنی بدن است
نتایج آخرین تحقیقات نشان میدهد سیگار کشیدن سیستم ایمنی بدن را تغییر میدهد و فرد را در برابر عفونتها و بیماریها آسیب پذیر میکند.
ویولاین سنت آندره از نویسندگان این تحقیق و متخصص زیست شناسی محاسباتی در انستیتو پاستور پاریس، گفت: سیگار علاوه بر اثرات کوتاه مدت، تأثیر قابل توجهی بر ایمنی طولانی مدت دارد و افراد سیگاری حتی سالها پس از ترک سیگار، همچنان در برابر بیماریها و عفونتها آسیب پذیر هستند.
به گزارش صدا و سیما، بر اساس نتایج این تحقیق، سیگار توانایی بدن را برای مبارزه با عفونت کاهش میدهد و همچنین ممکن است خطر ابتلاء به بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس را افزایش دهد.
دانشمندان فرانسوی برای این تحقیق، نمونههای خونی را که در طول زمان از یک گروه هزار نفری از افراد سالم بین 20 تا 69 سال جمع آوری شده بود، بررسی کردند.
این مطالعه همچنین نشان داد که هرچه افراد بیشتر سیگار بکشند، پاسخ ایمنی آنها بیشتر تغییر میکند.
سیگار اثرات طولانی مدتی بر دو جبهه اصلی دفاعی سیستم ایمنی شامل پاسخ ذاتی و پاسخ تطبیقی دارد؛ هنگامی که فردی سیگار را ترک کرد، تأثیر آن بر پاسخ ذاتی به سرعت از بین میرود، اما تأثیر آن بر پاسخ انطباقی حتی پس از ترک نیز ادامه دارد.
پاسخ ایمنی ذاتی روش کلی و فوری مبارزه با میکروبها است؛ وقتی بدن تشخیص میدهد که پاسخ ذاتی کافی نیست، سیستم ایمنی تطبیقی وارد عمل میشود؛ سیستم ایمنی تطبیقی که از آنتیبادیها، سلولهای B و سلولهای T تشکیل شده است، میتواند تهدیدی را به خاطر بسپارد و تهدیدهایی را که پیشتر دریافت کرده بود، بهتر هدف قرار دهد.
از دست ندهید