دوشنبه 5 آذر 1403

سیگنال خطرناک به بازار موبایل ایران | سامسونگ هم به سرنوشت آیفون دچار می شود؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
سیگنال خطرناک به بازار موبایل ایران | سامسونگ هم به سرنوشت آیفون دچار می شود؟

همه افراد موافقند که این گوشی‌ها تنها تجملاتی نیستند و برای یک قشر خاص مخصوص نیستند، اما گوشی آیفون تنها به دست اندکی از جمعیت نمی‌افتد.

همه موافقند که این گوشی‌ها تنها تجملاتی نیستند و برای یک قشر خاص مخصوص نیستند، اما گوشی آیفون به دست تعداد کمتری از مردم نمی‌افتد.

جلال رشیدی کوچی، نماینده سابق مجلس، در نشست «کارزار درخواست رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آیفون» گفت: بحث بر سر ممنوعیت آیفون نیست. ما نگرانیم که این مسئله پله‌پله پیش برود و کم‌کم واردات هرنوع تلفن همراهی ممنوع شود.

رشیدی کوچی که نویسنده این کارزار نیز هست، افزود: تمام مانور موافقان ممنوعیت هم بر این است که 90 درصد خریداران گوشی، موبایل‌های زیر 600 دلار می‌خرند و این گوشی‌ها تجملاتی و برای قشر خاصی است اما گوشی آیفون دست عده کمی از مردم نیست.

پیگیری حل مشکل رجیستری تلفن همراه در کمیسیون اصل 90

رئیس کمبسیون اصل 90 گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی تلفن‌های همراهی که به صورت مجاز وارد کشور می‌شود، این است که رجیستر نمی‌شود آن هم در حالی که برخی گوشی‌های لوکس آمریکایی در بازار موبایل با پرداخت مبلغی رجیستر می‌شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان فر با اشاره به جلسه روز گذشته کمیسیون اصل 90 با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این جلسه با حضور ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسئولانی از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان برنامه و بودجه کشور برای بررسی طرح ثبت دستگاه های سیم کارت خور (رجیستری) و رفع مشکلات آن، اجرای تکالیف قانونی مربوط به توسعه شبکه فیبر نوری کشور و رسیدگی به مشکلات کارکنان مخابرات برگزار شد.

وی با اشاره به شکایات واصله به کمیسیون اصل نودم قانون اساسی درباره رجیستری تلفن های همراه، گفت: این طرح یکی از موفق ترین پروژه هایی است که در حوزه مبارزه با قاچاق اجرا شده و توانسته بازار را ساماندهی کند که 90 درصد آن را کالای قاچاق تشکیل می داد اما متاسفانه طی دو سال اخیر خلاءهایی در طرح دیده شده که باعث عدم امکان اعمال سیاست توسط دولت شده و کمیسیون به دنبال حل این مسئله است.

پژمان فر توضیح داد: در این جلسه مقرر شد تا وزارت ارتباطات برنامه خود را برای حل این مشکلات ارائه کرده و گزارش آخرین اقدامات ظرف یک هفته کاری به کمیسیون ارسال شود.

وی افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی تلفن های همراهی که به صورت مجاز وارد کشور می شود، این است که رجیستر نمی شود آن هم در حالی که برخی گوشی های لوکس آمریکایی در بازار با پرداخت مبلغی رجیستر می‌شود. در این جلسه مقرر شد وزیر ارتباطات ظرف یک هفته گزارشی را در این خصوص به کمیسیون ارائه کند.

پژمان فر درباره موضوع توسعه شبکه فیبر نوری اظهار کرد: امروز همه دنیا از طریق شبکه اینترنت بی‌سیم (WiFi) خدمات می گیرند در حالی که هنوز در ایران ارائه این خدمات از طریق سیمکارت تلفن همراه رواج دارد. وضعیت اجرای پروژه شبکه فیبر نوری در کشور مشخص نیست از این رو افق کار وزارت ارتباطات باید روشن شود وضعیت اتصالات شبکه مخابراتی که از طریق سیم های مسی در سراسر کشور است، مطلوب نیست.

وی مشکل اصلی اجرای این پروژه ها را در کلانشهرها و شهرهای بزرگ دانست و گفت که این پروژه ها در روستاها و شهرهای کوچک به راحتی امکان پذیر است. در همین زمینه برخی موازی کاری ها و اقدامات سلیقه ای باعث شده کار به درستی پیش نرود و صرفا بار هزینه ای برای کشور داشته باشد.

پژمان فر خاطرنشان کرد: ما قائل به انحصاری شدن فضا نیستیم اما با مدیریت وزارت ارتباطات، باید از ظرفیت های موجود در این حوزه به درستی استفاده شود، در این راستا همراهی و همکاری همه دستگاه های ذیربط برای اجرای پروژه شبکه فیبر نوری در کشور ضروری است.

رییس کمیسیون اصل 90 درباره مطالبات کارکنان بازنشسته شرکت مخابرات گفت: شرکت مخابرات وظایفی در قبال کارکنان خود دارد و از آنجایی که تنی چند از افراد هیأت مدیره این شرکت از سوی دولت معرفی می شوند، می توان آن را از وزیر پیگیری کرد و به زودی گزارش آن را دریافت می کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر مجلس با افزایش درآمدهای ناشی از آبونمان اقدام به کمک اعتباری به وزارت ارتباطات کرده لذا این وزارتخانه می تواند از این طریق، مشکل کارکنان خود را برطرف کند. جلسه ای با مدیرعامل شرکت مخابرات و نمایندگان دولت برگزار خواهیم کرد.

سیگنال خطرناک به بازار موبایل ایران | سامسونگ هم به سرنوشت آیفون دچار می شود؟ 2