شاخصهای صنعت برق کشور قابل قیاس با شاخصهای جهانی است
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: شاخصهای ما در حوزه برق با شاخصهای جهانی قابل قیاس است و این جزو نقاط قوت این صنعت محسوب میشود.
آرش کردی، مدیرعامل شرکت توانیر در رزمایش سراسری ارزیابی آماده به کاری مولدهای برق اضطراری مراکز حیاتی در شبکههای توزیع برق در سراسر کشور گفت: مرزی بین خدمات برق رسانی و پدافند غیرعامل وجود ندارد و اصول و ضوابط پدافند غیرعامل با تکالیف ما در هم تنیده شده است.
او ادامه داد: تا رسیدن به هدف غایی در دستیابی به استانداردها، راه زیادی داریم، اما تلاش شده با استفاده از تجربیات سازمان پدافند غیرعامل، به شکلی حرکت کنیم که حداکثر بهره وری را داشته باشیم.
مدیرعامل توانیر با تاکید بر اینکه یکی از نکات مهم در کشور بحث انرژی است گفت: شاخص ما در حوزه برق با شاخصهای جهانی قابل قیاس و برابری است و این جزو نقاط قوت ما محسوب میشود. یکی از اتفاقاتی که در پیک مصرف برق امسال رخ داد، بحث مدیریت مصرف بود که نه به تولیدات صنعتی آسیب وارد شود و نه بخش خانگی دچار مضیقه شود.
کردی ادامه داد: بخشی از این موفقیت مربوط به مولدهای خود تأمین است که نزدیک به 900 مگاوات تولید برق داشتند. اگر این اقدامات و همراهی مشترکان انجام نمیشد، این ناترازی برق میتوانست در بخشهای مختلف مشکل ساز شود.
به گفته مدیرعامل شرکت توانیر امسال شرایط ویژه گرمایی در جهان باعث شد که بدبینانهترین حالتی که برای مصرف برق پیشبینی میکردیم محقق شود و به ازای هر درجه افزایش دما 1500 مگاوات افزایش مصرف داشتیم.
در آماری دیگر نیز این مقام مسئول اشاره کرد که امسال در 35 روز از تابستان رکورد پیک سال گذشته شکسته شد و 6 هزار مگاوات رشد مصرف داشتیم که ارقام قابل توجهی است.
کردی همچتین تاکید کرد که رشد مصرف بخش صنعتی ما در حال افزایش است که این اتفاق خوبی است و از رشد مصرف در بخش مولد کشور استقبال میکنیم.
کردی با اشاره به دیگر طرحهایی وزارت نیرو در گذر از تابستان امسال گفت: با طرح پاداش مدیریت مصرف، رشد مصرف خانگی کاهش پیدا کرده و این موضوع باعث شده ناترازی ما کمتر شود. در بخش صنعت هم به گونهای هماهنگ شد که کمترین تبعات را داشته باشیم و کاهش تولید اتفاق نیفتد.
او گفت: رویت پذیری و کنترل پذیری در چاههای کشاورزی با تجهیزات هوشمند مهیا شده و در صنعت برق کشور انجام شده است.
کردی در ادامه به اهمیت بهره گیری سیستمهای ذخیره سازی برق در کشور اشاره کرد و گفت: سیستم ذخیره انرژی مبتنی بر باتری، کمتر از یک دهه است که در جهان مطرح شده و در کشوری مثل چین 40 هزار مگاوات منصوبه ذخیره سازی دارند. ما هم باید تغییر رویکردی در این زمینه داشته باشیم و سیستمهای ذخیره سازی را به کشور وارد کنیم که یک نوع پدافند غیرعامل است. این صنعت پایه صنعت خودروی برقی و تجدیدپذیر ما خواهد بود.
کردی درخصوص آخرین وضعیت آماده بکاری مولدهای برق اضطراری در کشور گفت: از زمان آغاز پدافند غیرعامل از پایشهای روزانه به پایش سالیانه رسیدیم. تعداد مراکز را به شدت افزایش دادیم که اکنون به بیشتر از 17 هزار مرکز رسیده است؛ به عبارتی از 24 هزار مرکز، 17 مرکز را پایش کردیم. با مدیریت مصرف ادارات و مولدهای که در مدار بودند 900 مگاوات به شبکه کمک کردیم که برای تولید این میزان از برق نیاز به 1125 مگاوات واحد نیروگاهی است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی