شرایط خاص ازدواج با زنان بیوه که قطعا نمی دانید
زدواج کردن با زنان بیوه یعنی خانمهایی که همسرشان فوت کرده است یک امر طبیعی و رایج است؛ اما این ازدواج، دارای شرایط خاصی است.
ازدواج کردن با زنان بیوه یعنی خانمهایی که همسرشان فوت کرده است یک امر طبیعی و رایج است؛ اما این ازدواج، دارای شرایط خاصی است.
شرایط ازدواج با خانم بیوه در قانون بیان شده است و از جمله مواردی است که پیرامون آن سوالات بسیاری مطرح میشود. اگر خانمی که میخواهید با وی ازدواج کنید بیوه باشد، باید شرایط خاصی را رعایت کنید تا ازدواجتان صحیح باشد. زیرا گاهی ممکن است طرفین با انجام ندادن یکسری کارها به یکدیگر حرام ابدی شوند و تا آخر عمر نتوانند با یکدیگر ازدواج کنند. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
موانع و محدودیتهای ازدواج با زن بیوه
موانع و محدودیتهای ازدواج با زن بیوه
وجود قرابت نسبی
زن بیوه و مردی که قصد ازدواج با او را دارد، نباید از اقارب نسبی یکدیگر باشند. بر اساس قانون مدنی پدر، مادر، اجداد، جدات و هر چه قدر بالاتر رود، اولاد و فرزندان اولاد و برادر و خواهر و فرزندان آنها، هر چقدر که پایینتر رود، عمه، خاله، دایی و عمو، از اقارب نسبیای هستند که ازدواج با آنها، ممنوع است.
وجود قرابت رضاعی
زن بیوه و مردی که قصد ازدواج با او را دارد، نباید با یکدیگر قرابت رضاعی یعنی قرابتی که به واسطه شیر خوردن نوزاد از شخصی غیر از مادرش با رعایت شرایط فقهی و قانونی ایجاد میشود، داشته باشند.
بودن در عده وفات
زن بیوه در زمان ازدواج مجدد نباید در عده وفات همسرش که 4 ماه و 10 روز است باشد. چراکه ازدواج در زمان عده با علم به حرمت این امر و علم به اینکه زن در مدت عده است سبب مواجه شدن با عواقب نگه نداشتن عده و حرام شدن ابدی طرفین بر یکدیگر خواهد شد.
بودن در حالت احرام
زن بیوه و مردی که قصد ازدواج با او را دارد نباید در حالت احرام باشند. چراکه ازدواج در حالت احرام با علم به حرمت این امر سبب حرام شدن ابدی طرفین بر یکدیگر خواهد شد و درغیراینصورت، سبب بطلان عقد است.
کافر و غیر مسلمان بودن مرد
مردی که زن بیوه مسلمان، قصد ازدواج با او را دارد نباید کافر و غیر مسلمان باشد.
در ادامه به چند شرطی که ازدواج با یک خانم بیوه دارد میپردازیم.
یکی از شرایط ازدواج با خانم بیوه نگه داشتن عده است
یکی از مهمترین شرایطی که زن بیوه باید بعد از فوت همسرش رعایت کند و سپس اقدام به ازدواج با مرد دیگری کند، نگه داشتن عده وفات است. عده وفات برای زنانی که همسرشان فوت کرده است، 4 ماه و 10 روز است. در رعایت کردن این عده تفاوتی بین عقد موقت با دائم، زن یائسه و باکره، وجود ندارد.
عده وفات زنی که حامله است متفاوت است. برای زن حامله درصورتیکه فاصله بین وضع حمل و فوت شوهر، کمتر از 4 و ماه و 10 روز باشد، همان 4 ماه و 10 روز خواهد بود و درغیراینصورت، زن حامله تا زمان وضع حمل موظف به رعایت عده وفات همسرش است.
یکی از شرایط ازدواج با خانم بیوه داشتن اهلیت قانونی هر دو طرف است
برای ازدواج داشتن عقل، بلوغ و اختیار یکی از مهمترین شروط برای ازدواج است که باعث صحیح بودن آن میشود. این شرط برای ازدواج با زن بیوه و غیره بیوه لازم و ضروری است و اگر رعایت نشود به صحت عقد ازدواج آسیب میزند.
تعیین مهریه و مدت، در ازدواج موقت با زن بیوه
چنانچه طرفین عقد قصد دارند ازدواج خود را بهصورت موقت انجام دهند، باید مدت عقد و میزان مهریه زن بیوه را مشخص کرده درغیراینصورت عقد واقع شده باطل خواهد بود.
منبع: دلتا هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای قابلمه برگرداندن خواهران حوزه علمیه مراغه چیست؟ + تصویر و ویدئو
-
ماجرای ارتباط هیچکس با سازمان مجاهدین خلق چیست؟
-
ماجرای جنجال جدید 360 برای عادل فردوسیپور + فیلم
-
آموزش گنجیابی! | در کدام مناطق ایران میتوان گنج پیدا کرد؟ + تصاویر
-
دستگیری شکارچی زنان در خیابانهای تهران | مرد شیطانصفت اعتراف کرد + عکس
-
ماجرای جنجالی درگیری خونین و تخلیه ساکنان روستای دانیال سلمانشهر چیست؟ | 2 نفر کشته شدند
-
گزارش عجیب صداوسیما از زنان عریان و برهنه برای توجیه برخورد با بیحجابی