شرکت غله مشکل دو سیلوی گندم خراسان شمالی را بر طرف کند
بجنورد - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به آغاز برداشت گندم از سطح کشتزارها، شرکت غله مشکل دو سیلوی گندم در این استان را برطرف کند.
عبدالله یوسفی روز سهشنبه در نشست کارگروه طرح یاوران تولید اظهار داشت: دو سیلوی گندم در آشخانه و فاروج مشکلاتی دارند که متاسفانه با رسیدن فصل آغاز برداشت گندم و دانه های روغنی هنوز برطرف نشده است.
وی از شرکت غله استان خواست تا مشکلات این دو سیلو را برطرف کند و گفت: این دو مرکز باید به چرخه خرید گندم افزوده شوند.
وی گفت: این دو سه سیلو سرمایه ملی کشور است و اگر افراد مشکلاتی داشته اند باید برطرف کنید و در غیر صورت به فرد دیگری اجاره داده شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که امسال گندم به خارج از استان حمل شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی بر مدیریت خرید گندم در استان ها تاکید کرده است.
وی گفت: برای رفع این مشکل خواسته ایم که دادستان با همکاری فرمانداری و شرکت غله ورود پیدا کند و اگر فرد مشکلاتی دارد به افراد دیگری واگذار شود.
امسال در سطح 147 هزار هکتار از کشتزارهای استان گندم کشت شده است که پیش بینی می شود 266 هزار تن برداشت و 186 هزار تن از کشاورزان خرید شود.
چهار هزار و 46 هکتار کشتزار خراسان شمالی زیر کشت کلزا رفته که پیشبینی میشود از این سطح 6 هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شود.
ظرفیت ذخیره سازی شرکت غله در استان افزون بر 250 هزار تن است که این فضاها شامل سیلوی بتنی استاندارد 55 هزار تن، 15 هزار تن به صورت روباز با انبار چادری و همچنین حدود 180 هزار تن به صورت انبارهای مکانیزه، نیمه مکانیزه، ساده و سیلو های فلزی کارخانجات و بخش خصوصی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر اجرای طرح یاوران تولید اشاره ای کرد و گفت: این طرح توسط وزارت جهاد کشاورزی با هدف همکاری، مشارکت و هم افزایی بین محققان نیروهای اجرایی و ترویج برای افزایش دانش به بهره برداران و رفع مشکلات مختلف در حوزه تولیدات کشاورزی و دامی ابلاغ شده است.
یوسفی افزود: در این طرح محققان و نیروهای اجرایی از اراضی کشاورزی به صورت مشترک بازدید خواهند کرد و پس از شناسایی مشکل برای رفع آن تلاش خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در افزایش سطح زیر کشت در سالهای جاری از 200 هکتار به چهار هزار هکتار کشت زعفران اشارهای کرد و گفت: در این سالها که با کمآبی نیز مواجه بودهایم کشاورزان فاروجی به سمت کشت این محصول رفته اند اما آیا پشتوانه علمی و تحقیقاتی همراه آن است.
وی افزود: در سال زراعی گذشته یک سرما به یک باره محصول بیشتر زعفران کاران استان را از بین برد باید برای چالش ها چارهای بیندیشید.
وی اظهار داشت: محققان باید در کارگروهی برای رفع مشکلات قشر کشاورز تلاش کنند و راهکارهایی نیز برای آن ارائه دهند.
خراسان شمالی با جمعیت بیش از 863 هزار نفر 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
*س_برچسبها_س*