چهارشنبه 3 بهمن 1403

شرکت 300 هزار نفری دانشجویان در جشنواره های قرآنی سال گذشته

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شرکت 300 هزار نفری دانشجویان در جشنواره های قرآنی سال گذشته

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: سال گذشته نزدیک به 300 هزار نفر دانشگاهی در جشنواره قرآنی دانشگاهیان کشور شرکت کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در در اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره کشوری قرآن و عترت دانشگاه پیام نور در اتباط تصویری اظهار کرد: قطعا یکی از شاخص های حرکت جامعه به سمت جامعه اسلامی و حرکت دولت به سمت تشکیل دولت اسلامی و نظام، میزان همراهی و انطباق و موافقت با آموزه های قرآن در فضاهای مختلف جامعه است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: خدا را شاکریم که جامعه دانشگاه ما جز مجموعه هایی است که در حوزه توجه به مسائل قرآنی، در بحث های عملی و علمی جز پیشروان و موفقان کشوری است.

رستمی عنوان کرد: یکی از نمونه های آن جشنواره های با قدمت قرآنی است که امروز شاهد برگزاری بیست و پنجمین جشنواره قرآنی در دانشگاه پیام نور با وجود فراز و فرودهایی که بود، هستیم.

* گسترده ترین فضای جشنواره در فضای علمی کشوری همین جشنواره قرآنی است

وی افزود: گسترده ترین فضای جشنواره که در فضای علمی کشوری است همین جشنواره قرآنی است، در بین مجموعه جشنواره های فرهنگی، علمی و ورزشی که در کشور برگزار می شود پرمخاطب ترین و با استقبال ترین در مراکز آموزش عالی، جشنواره قرآن و عترت بود.

حجت الاسلام مصطفی رستمی گفت: سال گذشته نزدیک به 300 هزار نفر دانشگاهی در جشنواره قرآنی دانشگاهیان کشور شرکت کردند؛ این نشان می دهد این ظرفیت در دانشگاه ها وجود دارد و مسئولان امر وظیفه دارند در تسهیل کردن رسیدن راه دانشجویان به قرآن و فراهم کردن و مجهز شدن این جشنواره ها عمل و باید به آن توجه کنند؛ هدف اصلی مدیریت فرهنگی جامعه انطباق فعالیت های فرهنگی با محتوای قرآنی و شاخص های عترت است و هر چه این قرآن در نقطه کانونی فعالیت ها باشد، صحت و درستی بیشتری را در فضای فرهنگی اجتماعی احساس خواهیم کرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری اذعان کرد: به خصوص در فضای کنونی که انقلاب اسلامی موجب احیای جریان دینی در دنیا و توجه دین باوری در فضای عالم شد و بواسطه انقلاب اسلامی حرکت دین زدایی از فضای عمومی جوامع بشری انجام و موجب بازگشت دین در تمام ادیان انجام شد و بشر به دین به عنوان یک ضرورت توجه کرد.

رستمی خاطرنشان کرد: این اتفاق بزرگ ایجاب می کند برای ارزیابی و صحت سنجی حرکت قرآن را باید میزان سنجش و جهت نما تعریف کنیم و خودمان را در برابر آن اینگونه بسینجیم.

وی افزود: در این گونه فضاها لازم است که فعالان فرهنگی مردمی خودشان قرآن را بعنوان محور انتخاب و از قرآن بعنوان محور تعریف کنند ما در این رخداد شاهد یک ویژگی هستیم که فضای قرآنی دانشگاه ما تعریف کنیم ما در فضاهای قرانی دانشگاهی شاهد یک ویژگی و تفاوت با فضای عادی هستیم که با یک فضای نخبگی روبرو هستیم؛ ویژگی دوم این است که عمده بدنه در فضای دانشگاهی فعالان قرآنی ما جوان هستند، همچنین فضای عمومی و بدنه اصلی فعالیت های متکی به آحاد جامعه دانشگاهی ظرفیتی ایجاد کنند که یک بحث ویژه برای خود تعریف کرده باشیم، جامعه دانشگاهی باید از همه استعدادهای قرانی باید حمایت کنند و از شناسه تا شکوفایی باید به این تکلیف توجه کنند.

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی بیان داشت: در جامعه امروزی و مقطع حساسی که هستیم قرآن باید محوریت خودش را بیش از پیش پیدا کند، دشمن به دنبال اختلاف افکنی بین اقشار جامعه است و تلاش می کند از هر شکافی استفاده کند.

به گفته این مقام مسئول اخیرا شهادت جانگداز دو عزیز طلبه در حرم رضوی به دست یک تکفیری نادان اتفاق افتاد، بخشی از پروژه ها نظام استکباری است که برای فاصله انداختن بین مسلمانان انجام شد اما هوشیاری باید در آحاد جامعه و مردم وجود داشته باشد.

رستمی ادامه داد: قرآن مهمترین عامل محور وحدت بین مسلمانان باید باشد، با مشترکاتی که در اسلام داریم باید بتوان با قرآن این انسجام ها را حفظ کرد، جریان های دانشگاهی باید یکی از توجه های خود را به بخش های دیگر جوامع اسلامی و کشورهای اسلامی قرآنی مسلمانان باشد اموزه های قرآنی باید در حکومت داری نیز باشد و همچنین توجهی را به آموزه های اهل بیت در روایات اختصاص دهند.

وی توضیح داد: از درونی ترین تا برونی ترین مسائل باید در آموزه های قرآنی کشف شود و توسعه پیدا کند، مقاومت پذیری و تاب آوری در برابر فشارهای دشمنان و آنچه که بسته به اعتماد و انسجام درونی جامعه اسلامی است باید موجب محور قرار دادن قرآن، حفظ و توسل به آن شود و باید به این موضوع توجه داشته باشیم.

مصطفی رستمی خاطرنشان کرد: با فاصله گرفتن از قرآن مشکلات بیشتر شد باید برگردیم مشکلات را متوقف کنیم و توسل به قرآن و اهل بیت را در فضاهای عمومی و فرهنگی دانشگاه ها برگردانیم، انشالله مسئولان در این مسئولیت ها به خوبی عمل کنند.

انتهای پیام /