شفافیت در صورت های مالی شرکت های دولتی در حال تحقق / نورافکن دولت به صورت های مالی شرکت های دولتی خورد
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره اهمیت انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی و شفافیتی که در نتیجه این اقدام به وجود می آید، پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شرکتهای دولتی نقش پررنگ و تاثیر گذاری در اقتصاد کشور دارند. این شرکتها، بخش عمده فعالیتهای اقتصادی دولت را بر عهده داشته و آثار مالی و اقتصادی تعیینکنندهای بر عملکرد دولت و همچنین در زندگی مردم بهعنوان ذینفعان اصلی خود دارند؛ به گونهای که بیش از نیمی از بودجه کل کشور مربوط به شرکتهای دولتی است. انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی که از فروردین ماه امسال با پیشنهاد وزیر اقتصادی کلید خورد به اذعان بسیاری از کارشناسان نخستین گام در راستای شفافیت و پاسخگو کردن مدیران شرکتهای دولتی است و گام بعدی باید تحلیل و بررسی این صورتها با در نظر گرفتن پیشنیازهای لازم باشد.
بهروز محبی نجم آبادی عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره اهمیت انتشار صورتهای مالی شرکت های دولتی، گفت: یکی از مسائل جدی در کشور ما که سالهاست مجالس مختلف به آن پرداخته اند و در این دوره دیوان محاسبات هم به آن ورود کرده شفافیت در صورت های مالی شرکت های دولتی است. وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه ما با شرکت هایی مواجه هستیم که ضررده هستند و علیرغم این ضرر دهی پاداش های ویژه برای هیئت مدیره و مجموعه هایشان در نظر می گیرند. این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: در این شرایط بررسی و انداختن نورافکن نظارت در درون این شرکت ها از الزاماتی است که مجلس یازدهم بر آن شد این اقدام را عملیاتی کند و در جریان بررسی بودجه سال قبل به این موضوع ورود کرد. این امکان بر اساس قانون هم فراهم شده و بررسیها بر روی این شرکت های دولتی در حال انجام است. وی در ادامه بیان کرد: بودجه شرکتهای دولتی معمولاً در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی می شود اما این بررسی نیازمند یک تعمیق و ظرافت و دقت است زیرا با توجه به اتفاقاتی که در شرکتهای دولتی میافتد و مسائلی که در آنجا وجود دارد نیاز است که این مسائل شفاف شود. هر چند با ورود مجلس به این موضوع بسیار از نقاط تاریک فعالیت این شرکت های شفاف شد. این نماینده مجلس یازدهم درباره اهمیت ورود دیوان محاسبات به این موضوع، گفت: هرچند شرکت های دولتی تلاش دارند که این بررسی ها انجام نشود با این وجود دیوان محاسبات در حال بررسی صورتهای مالی این شرکت های دولتی است. بر اساس قانون این شرکت های دولتی باید دارای شفافیت باشند و حقوق و دستمزد های آنها به صورت شفاف و بر اساس برنامه ششم توسعه، شفاف اعلام شود امیدوارم این موضوع در برنامه هفتم توسعه هم مد نظر قرار بگیرد. محبی نجم آبادی گفت: باید به صورت کاملاً شفاف حقوق دستمزد بودجه شرکتهای دولتی اعلام شود. محبی نجم آبادی درباره علت امتناع شرکتهای دولتی از اعلام صورت های مالیشان گفت: بعضی از این شرکت ها حساب های خاصی دارند. درصورتی که بر اساس قانون این شرکتها باید درآمدشان را به خزانه برگردانند و بعد از خزانه در مسیرهای تعریف شده هزینه شود. ولی این حساب ها به صورت فرعی افتتاح شده است. باید تمام این حساب ها و صورتهای مالی به صورت شفاف مشخص شود تا سو استفاده ای از این حساب ها صورت نگیرد. وی در ادامه درباره علت عدم انتشار صورت های مالی سال 1400 برخی از شرکت های دولتی توضیح داد: چون ما در مجلس درگیر برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه و اصلاح ساختار بودجه شدهایم از این مسئله مقداری غافل شده ایم و هنوز برخی از شرکتهای دولتی هستند که صورتهای مالی 1401 خود را منتشر نکرده اند. باید به این مسئله با دقت بیشتری نگاه شود زیرا در حال حاضر مقداری انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی از سوی برخی از این شرکت ها با غفلت مواجه شده است. بیشتر بخوانید: نورافکن شفافیت روی بودجه 1402/ افزایش نظارت عمومی بر عملکرد شرکت های دولتی