جمعه 18 آبان 1403

شمار مبتلایان به کرونا به روایت آمار

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شمار مبتلایان به کرونا به روایت آمار

تهران - ایرنا - موضوع انتقال بیماری کرونا بسیار جدی است و مردم باید با رعایت نکات بهداشتی قطع کننده زنجیره انتقال این ویروس باشند. در همین زمینه اطلاع‌رسانی و ارایه آمار دقیق و مدیریت متمرکز برای جلوگیری از ورود و خروج شهروندان از شهرهای محل سکونت خود می‌تواند از بروز فاجعه عمیق انسانی در کشور جلوگیری کند.

ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان و ایران به سرعت در حال گسترش است و هر روز افراد بیشتری را در معرض خطر قرار می دهد. بنا بر آمار رسمی اپیدمی این ویروس در کشور بسیار بالا قرار دارد و این در حالی است که بیمارستان‌های شهرهای مختلف از تمامی ظرفیت خود برای ارائه خدمات خود به بیماران استفاده می کنند. طبق آخرین آمار رسمی شمار مبتلایان به بیماری کرونا به بیش از 15 هزارتن رسیده و تاکنون چندین هزار تن از هموطنانمان در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند. باید یادآور شد که اگر مردم تحت تاثیر رشد نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری سطح ارتباطات روزانه خود را کاهش دهند و اصول بهداشتی را رعایت کنند، ضریب سرایت ویروس کرونا 65 درصد افت می‌کند.

به گفته مسوولان پزشکی در این حالت پس از سه ماه، شمار مبتلایان دارای علائم مشخص بیماری به صفر نزدیک می‌شود و پس از چهار ماه تقریبا ریشه کن خواهد شد. از این رو اتخاذ تمهیداتی همچون کنترل سختگیرانه در مبادی‌های ورودی استان‌ها در ایام نوروز، رعایت کامل بهداشتی فردی و شهروندی، پرهیز از هر گونه تجمع در مکان های عمومی و... می تواند در پایین آوردن آمار مبتلایان به ویروس کرونا موثر باشد. البته ناگفته نماند موضوع ارائه آمار و ارقام مبتلایان به این ویروس از دید فضای مجازی نیز دور نمانده و کاربران با راه‌اندازی پویش ها در این زمینه ضمن آگاه سازی مردم از آمار مبتلایان آنها را نسبت به خطرات این بیماری آگاه می کنند. راه اندازی پویش هشتگ«آمار_کرونا» نمونه بارزی از این اقدام است که اینستاگرام در این صفحه مجازی به جدیدترین آمار و اخبار مربوط به بیماری کرونا می پردازد تا کاربران و مخاطبان اطلاعات لازم و مورد نظر خود را کسب کنند. در ادامه نمونه‌هایی از پست‌هایی را که با هشتگ «آمار_ کرونا» در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شده است مشاهده می کنیم.

یکی از کاربران در پستی سخنان کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بازتاب داد. او در این پست به نقل از جهانپور نوشته است: «از ظهر دیروز تا امروز (6 فروردین99)، بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی 2206 مورد جدید ابتلا به بیماری کووید 19 در کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران به 27017 تن رسید. خوشبختانه تاکنون 9625 نفر از مبتلایان به کووید 19 در کشور، بهبود یافته و ترخیص شده اند. با جان باختن 143 بیمار مبتلا به کووید 19 در طول 24 ساعت گذشته، تعداد درگذشتگان بر اثر این بیماری تا 6 فروردین 1399 به 2077 تن رسید. تا کنون بیش از 47 میلیون و 500 هزارتن از نظر ابتلا به کووید 19 در کشور غربالگری شده اند و طرح بسیج ملی مقابله با کرونا با قدرت در کشور در حال اجرا است و الگوی موفقی برای سایر کشورها به حساب می آید.»

آمار ابتلا در خوزستان 

در شهر خوزستان که یکی از شهرهای گرمسیر و جنوبی کشور است نیز چندین تن به این ویروس مبتلا شده اند. یکی از کاربران در یکی از پست های این پویش در اینستاگرام نوشته است: در خوزستان 502 تند مبتلا است که 65 تن از مردم این استان جان خود را از دست داده اند. شرایط در جنوب غربی استان نامساعد گزارش شده و از این رو آبادان و خرمشهر از روز جمعه 8 فروردین قرنطینه می شود. جاده ماهشهر به آبادان نیز مسدود شد تا ترددها به آبادان، خرمشهر و شادگان به حداقل ممکن برسد. در آبادان 38 خرمشهر 42 و شادگان 17 بیمار کرونایی شناسایی شدند که از این تعداد 9 تن فوت کرده اند.

مبتلایان به ویروس کرونا در سمنان

در سمنان نیز بیش از 715 مبتلا و 71 تن جان خود را تا سوم فروردین از دست داده اند. دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اعلام ابتلای 318 تن در محدوده تحت پوشش این دانشگاه به بیماری کرونا هشدار داده که اگر موارد بهداشتی رعایت نشود ممکن است این بیماری تا شهریور سال جاری طول بکشد.

استان قم 

با وجود تعطیلی مراکز خرید و پاساژها، ترافیک در معابر اصلی و خیابان های پر رفت و آمد شهر قم نشان می دهد که هنوز مردم این بیماری را باور نکرده اند اما ورود به مناطق گردشگری و روستایی قم ممنوع شده است. در این شهر 308 هزار که در طرح غربالگری کرونا شرکت کرده اند. 8051 تن نیاز به پیگیری فوری هستند که خود نشان دهنده وخامت اوضاع در استان است.

مازندران و کرونا

در مازنداران نیز حدود 1200 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند. روازنه حدود 208 بیمار بستری می شوند. میزان مسافران ورودی به مازندران 80 درصد کاهش داشته است. طبق گفته مسوولان این خطه فعلا نیازی به قرنطینه وجود ندارد.

بر اساس اعلام کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، هر 12 دقیقه یک ایرانی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست می دهد و رشد ابتلا به این بیماری در تهران حدود 13 درصد است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*