شهر هوشمند ژاپن توسط تویوتا ساخته خواهد شد
اقتصاد نیوز: تویوتا قصد دارد به منظور پیشرفت کار و تحقیقات خود، شهر هوشمند به مساحت 70 هکتار بسازد. این شهر به فناوری پیل سوختی هیدروژنی مجهز خواهد بود.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، در میان خودروسازان شرکت کننده در نمایشگاه 2020، هیچکدام خبری مهیجتر از تویوتا ارائه نکردند. در صورتی که اکثر تولیدکنندگان در حالا ارائه طرحهای کانسپت و محصولاتی در خصوص خودرو بودند، تویوتا از جزئیاتی در خصوص پروژه شهر هوشمند Woven City به مساحت 70 هکتار پرده برداشت. این مجموعه، به سیستم تامین برق مجهز به فناوری پیل سوختی هیدروژنی مجهز خواهد بود. این شهر به منظور ارتقا سطح فعالیتهای تحیقاتی تویوتا بنا خواهد شد و در آن بر روی پروژههایی از جمله فناوری خودروهای خودران، رباتیک، خانه های هوشمند، هوش مصنوعی و حملونقل شخصی، حقیق خواهد شد.
تویوتا در مسیر ساخت چنین پروژه عظیمی تنها نخواهد بود و برای اینکار با معمار دانمارکی و مدیر عامل شرکت بیارکه اینگلس (Bjarke Ingels) همکاری اش را آغاز کرده است. این شرکت معماری پیش از این در پروژههای مشهوری چون دفتر مرکزی گوگل در مانتین ویو و مرکز تجارت جهانی دو در نیویورک حضور داشته است.
بیارکه اینگلس در خصوص انجام چنین پروژهای بسیار هیجانزده است و اذعان داشت: راهحلهای حملونقل متصل، بدون ایجاد آلایندگی و خودران، جمع شدهاند تا فرصتهای زیادی را برای اشکال جدید زندگی شهری پدیدآورند. با فناوریها و صنایع وسیعی که به آن دست پیداکردهایم و ایجاد همکاری با اکوسیستم شرکت تویوتا، معتقدیم فرصت بینظیری برای ساخت اشکال جدید شهری به وسیله Woven City داریم که میتواند راههای تازهای را برای دیگر شهرهای اینچنینی فراهم آورد.
شهر هوشمند تویوتا کاملا سازگار با محیط زیست طراحی خواهد شد. در وهلهی اول، ساختمانها تمام از چوب ساخته میشود تا میزان تولید کربن از طریق آنها به حداقل خود برسد. همچنین ساختمانهای این شهر، به پنلهای خورشیدی مجهز خواهند شد تا با تولید برق، مصرف خود را تامین و به تکمیل انرژی تولید شده توسط پیلهای سوختی هیدورژن کمک کنند. این خانه ها فضای بسیار مناسبی برای آزمایش محصولات رباتیک و هوش مصنوعی پدید خواهند آورد.
در زیرزمین، سلولهای هیدروژنی برای ذخیره انرژی و همچنین توزیع برق قرار خواهند گرفت و سیستم تصفیه آن نیز در همین مکان تعبیه میشود. همچنین در این فضا، وسایل و محصولات مورد نیاز به خانهها تحویل داده میشود که احتمالا توسط یک ناوگان رباتیک انجام خواهد شد.
در این شهر هوشمند، سه نوع مختلف خیابان وجود خواهد داشت که به منظور ایجاد الگوی شبکهی ارگانیک برای سرعت بخشیدن در آزمایش خودروهای خودران، به هم متصل میشوند. نوع اول این خیابانها برای خودروهایی با سیستم سنتی طراحی شدهاند. نوع دوم آن برای عابران پیاده و وسایل نقلیه تک سرنشین مدرن خواهد بود و سومین شکل از این خیابانها، گردشگاهی شبیه پارک است که تنها عابرین پیاده میتوانند در آن حضور یابند.
از آنجایی که تنها تردد خودروهای بدون آلایندگی و خودران در خیابانهای اصلی این شهر مجاز است، تویوتا E-Pallet که چندسال پیش در CES شاهد آن بودیم، به عنوان روش اصلی حملونقل کالا و خرده فروشان سیار بهکار گرفته میشود.
عملیات ساخت این شهر هوشمند از سال 2021 آغاز خواهد شد و ساکنین آن شامل کارمندان و خانوادهی آنها، زوجهای بازنشسته و دانشمندان و شرکای صعنتی خواهند بود. طبق پیشبینیهای تویوتا، این شهر در آغاز کار، جمعیتی حدود 2000 نفر را در خود جای خواهد داد که این تعداد در ادامه با تکمیل پروژه، افزایش پیدا خواهد کرد.
ساکنین این شهر از جدیدترین فناوریهای پیشرفته در زندگی روزمره خود برخودار خواهند بود. هنوز اطلاعات کاملی در این رابطه منتشر نشده است اما تا این حد تایید شده که سیستمهای رباتیک و هوش مصنوعی به صورت مستقیم در زندگی شهروندان حضور خواهند داشت و حسگرهایی وجود دارد که سلامت مردم را زیر نظر خواهد گرفت.
ساختن یک شهر هوشمند برای مردم هیجان انگیز و دیوانهوار به نظر میرسد. مدیر عامل تویوتا، آکیو تویودا این باره میگوید:
ساختن شهر کاملی حتی در مقایس کوچک، فرصت بسیار مناسبی برای توسعه فناوری های آینده شامل سیستمعامل دیجیتال برای زیرساختها به وجود خواهد آورد. با توجه به اینکه تمامی ابزارها اعم از ساختمانها و خودروها از طریق دادهها و حسگرها در ارتباط خواهند بود، میتوان تکنولوژی هوشمصنوعی متصل در حوزههای مجازی و فیزیکی را مورد آزمایش قرار دهیم به بالاترین میزان ظرفیت آن برسیم.
این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند