شهید «طهرانی مقدم» مدیری که بیش از امکاناتش کار می کرد / پدر موشکی ایران سمبل اراده، امید و دانش ورزی
شهید طهرانی مقدم یکی از سمبل های دانش ورزی، عزم و اراده و البته خلاقیت و امیدواری به آینده است؛ شخصیتی که که با دستخالی مهمترین ابزار راهبردی را برای دفاع از کشور فراهم آورد و معتقد بود فقط انسانهای ضعیف هستند که به اندازه امکاناتشان کار میکنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ از «موشکباران پایگاه آمریکایی عین الاسد» و «عملیات موشکی لیله القدر» گرفته تا «حمله به مقر تروریستها در کردستان عراق» و «ضربت محرم» و همه بیانگر یک مفهوم هستند، البته بخشی از مفهومی به نام قدرت دفاعی با اتکا به توان داخلی و بازدارندگی دفاعی. قدرتی که همه اجزای آن در داخل کشورمان و بدون اتکا به خارجیها پایهریزی شد و در واقع باید با گفت که طراحی و اجرای آن نیز براساس ژئوپلتیک ایران اسلامی در منطقه غرب آسیا اجرایی شده است.
قدرت بازدارندگی موشکی ایران که امروز به تعبیر رهبر معظم انقلاب می تواند پنجه در پنجه قدرت های جهانی بیندازند، پهپادهای متجاوز را به صورت علنی تنبیه و تعقیب کند و تحرکات خصمانه ای از جنس ترور شهید سلیمانی، پایگاه رسمی آمریکایی را مورد هدف قرار دهد و همچنین در برابر ناامنی های پراکنده مرزها با هدف قراردادن مقر تروریست ها پاسخی صریح دهد، نتیجه مقاومت و ایستادگی برای سرفرازی ایران اسلامی است.
این قدرت و بازدارندگی دفاعی که در بعد توانایی های موشکی بسیار پر رنگ جلوه می کند مرهون زحمات و تلاشهای یک نام است؛ سردار حسن طهرانیمقدم، مردی با آرزوهای دوربرد. مردی که گفته بود روی مزارش بنویسند «اینجا مدفن کسی است که میخواست اسرائیل را نابود کند.»
شهید حسن طهرانی مقدم در 6 آبان ماه 1338 در محله سرچشمه تهران متولد و پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد. ایشان که در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به عضویت این نهاد درآمده بود، در دوران جنگ ایران و عراق، نخستین فرمانده توپخانه سپاه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود.
پس از آن شهید طهرانی مقدم به یگان موشکی سپاه پاسداران رفت و مسئولیت این یگان را بهعهده گرفت، او همچنین در تشکیل و بنیانگذاری فرماندهی موشکی سپاه پاسداران تأثیرگذار بود و با پایان جنگ، وارد حوزه تحقیقات و توسعه فعالیتهای موشکی در سپاه پاسداران شد و مسئولیت ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه را بهعهده گرفت.
سردار شهید حاج حسن طهرانی مقدم تا روز آخر عمر نیز به عنوان مسئول این سازمان در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیر بنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و روز 21 آبان ماه سال 90 در حالی که در پادگان امیرالمومنین (ع) شهرستان ملارد برای آزمایش موشکی آماده میشد، بر اثر انفجار زاغه مهمات، به یاران شهیدش پیوست.
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا برای تقدیر از شهید طهرانی مقدم و همکارانش تقریبا یکسال قبل از شهادت در دست خطی با تأکید بر کار بزرگ این شهید والامقام می افزایند:
«بسماللهالرحمنالرحیم
شما به کمک و هدایت خداوند علیم و قدیر توانستهاید کار بزرگی را به سامان برسانید. این، بار دیگر معجزه تواناییهای عزم راسخ انسان مؤمن را در معرض نگاه ما میگذارد و ما را امیدوارتر از همیشه به همت و تلاش برمیانگیزد.
از پیشروی در راه شناختن هدفهای بلند و راههای میانبرُ برای رسیدن به آن و آنگاه همت گماشتن و گام برداشتن خسته نشوید؛ به ایستگاههای میان راه دلخوش و قانع نشوید؛ به خدای بزرگ اعتماد کنید و همه توان خود را به عرصه بیاورید. خداوند یار و نگهدار شما مردان مؤمن و دانشمند و پرتلاش باد.» 89/03/9
سردار سرلشکر پاسدار شهید حسن طهرانی مقدم یکی از مغزهای متفکر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که به خاطر فعالیتهایش در بنیانگذاری یگان موشکی سپاه به پدر موشکی ایران معروف شد، هر چند شخصیت بسیار مکتومی داشت و به لحاظ اهمیت حوزه کاری اش تا قبل از شهادت بسیاری از فعالیتهایش خبر نداشتند، اما روایت برخی از خاطرات همکارانش بعد از شهادت نشانههایی از تلاشهای بیوقفه، استعداد بالای او و آرزوهای بزرگش را برای ارتقای توانمندی جمهوری اسلامی در عرصه موشکی بازگو میکند.
به گفته عضو شورای عالی فضایی شهید حسن طهرانی مقدم بیش از 50 اختراع از خود به یادگار گذاشت که از آن جمله می توان به طراحی موشک ماهواره بر قائم و سوخت منحصر به فرد آن اشاره کرد.
اعتقاد راسخ به نصرت الهی
شهید طهرانی مقدم به درستی سننن الهی اعتقاد راسخ داشت. زمانی که از پیشرفت کشوری در یک زمینه که دغدغه فکری او نیز بود مطلع می شد با اعتماد به نفس کامل از انجام همان کار توسط نیروهای ایرانی سخن می گفت چرا که معتقد بود: «به دو دلیل این کار برای ما راحت تر است. یکی اینکه خیالمان راحت است این کار شدنی است. دوم اینکه ما شیعه و از نصرت الهی بهره مندیم».
واژه تسلیم را تنها در درگاه خداوند معنا می کرد و راه مبارزه را فقط با توکل بر پروردگار هموار میدانست. درسی که حالا سرلوحه تلاش مبارزان با انسانهای جا مانده در گمراهی است. حاج حسن مرد کارهای سخت روی زمین مانده بود.
شهید تهرانیمقدم یک انقلابی آرمانگرا بود. ایشان بهدلیل اینکه خودش را مدیون انقلاب میدانست همواره از هیچ کوششی برای پیشرفت انقلاب اسلامی دریغ نمیکرد، زمانی که سختترین مأموریتها به ایشان محول میشد ایشان با جان و دل آن را میپذیرفت و بهنحو احسن آن را به سرانجام میرساند؛ به همین دلیل مسئولین جمهوری اسلامی هر کار غیرممکنی را به شهید حاج حسن تهرانیمقدم محول میکردند. ایشان حرف و شعار را رها کرده و همواره مرد میدان بود.
نکتهای مهم و قابل تأمل که این شهید بزرگوار در کار به آن معتقد بود این بود که «فقط انسانهای ضعیف به اندازه امکاناتشان کار میکنند» و همین نگرش است که تحول در حوزه کاری شهید طهرانی مقدم را رقم می زند و صنعت موشکی کشور را در صدر پیشرفت های علمی و دفاعی جمهوری اسلامی قرار می دهد.
مدیر بلند همت
شهید حسن طهرانی مقدم تلاش ها و مجاهدت های مستمری در حوزه صنعت دفاعی کشور به ثبت رساند و با نگاه بلندمدت و پژوهانه ای که نسبت به ماموریت ها خود داشت، توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران را تا حد بسیار زیادی مرهون تلاش ها، رشادت ها و تحقیقات شبانه روزی خود کرد تا جایی که با دستخالی مهمترین ابزار راهبردی را برای دفاع از کشور فراهم آورد؛ در این بین اما شاخصه های مدیریتی این شهید عزیز به جهت نوع نگاه و اخلاصی که در مدیریت آن وجود داشت بسیار برجسته است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده شهید طهرانی مقدم در خصوص یکی از خصوصیات برجسته این شهید والا مقام را مدیریت عنوان می کنند و می فرمایند: «شهید طهرانی مقدم سراپا اخلاص بود. من 25 -26 سال است که ایشان را از نزدیک میشناسم. همت خیلی بلندی داشت؛ افقهای بلندی را میدید. یکی از خصوصیات برجستهی ایشان مدیریت بود. یک مدیر طبیعی بود. درس مدیریت هم نخوانده بود، اما واقعا یک مدیر بود.»
شهید طهرانی مقدم یکی از سمبل های دانش ورزی، عزم و اراده و البته خلاقیت و امیدواری به آینده است؛ شخصیتی که بسیاری از موفقیت های دوران دفاع مقدس و بعد از آن، مدیون اوست.
پس از شهید طهرنی مقدم صنعت موشکی نه تنها متوقف نشد، بلکه در طول این سال ها با انبوهی از دستاوردهای جدید و مهم روبرو شدیم که برخی از آنها در زمان حیات پدر موشکی ایران پایهگذاری شده بودند.
حالا از شهادت سردار طهرانی مقدم بیش از 10 سال میگذرد اما مسیر توسعه توان موشکی ایران با قدرت بیشتری توسط شاگردان این شهید پیموده می شود و هر ساله دستاوردی جدید در این حوزه به ارمغان می آید؛ دستاوردهایی که امروز موجب شده تا بازدارندگی فعال برای ایران به تحقق بپیوندد و چشم طمع دشمنان را از کشورمان دور کند.
انتهای پیام /