سه‌شنبه 6 آذر 1403

شکر گران شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شکر گران شد

دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: با افزایش قیمت جهانی شکر و عدم عرضه از سوی بازرگانی دولتی، نرخ این محصول در بازار گران شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامحسین بهمنی دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر، از افزایش قیمت شکر در بازار خبر داد و گفت: بازرگانی دولتی هر کیلو شکر را با نرخ 11 هزار و 500 تومان در اختیار صنف و مصرف خانوار قرار می داد، اما هم اکنون با نرخ 12 هزار و 500 تا 12 هزار و 600 تومان بسته به کارخانه و شهر محل کارخانه توزیع می شود.

او افزود: گرچه عرضه شکر 11 هزار و 500 تومانی بازار را متعادل نگه می داشت، اما با عدم عرضه از سوی بازرگانی دولتی قیمت شکر افزایش خواهد داشت. بهمنی ادامه داد: بازرگانی دولتی به عنوان ذخایر استراتژیک باید 300 هزار تن شکر در انبارها داشته باشد تا در صورت بحران قیمت به بازار عرضه کند. دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو شکر درب کارخانه به 13 تا 14 هزار تومان می رسد، بیان کرد: براین اساس هر بسته شکر 900 گرمی برای مصرف کننده کمتر از 17 هزار تومان نخواهد بود. هر چند طبق رصدها هم اکنون هر کیلو شکر با قیمت 20 هزار تومان هم در بازار توزیع می شود. او از افزایش جهانی قیمت شکر خبر داد و گفت: قیمت جهانی هر تن شکر خام تحویل بنادر از 450 تا 460 دلار به 500 دلار رسیده است که این موضوع در کنار افزایش ارز نیما و آزادسازی بر قیمت اثر گذار است. به گفته بهمنی، آمارها نشان می‌دهد از ابتدای سال تنها کارخانه ورامین اقدام به واردات کرده است و مابقی کارخانه ها به سبب ارزان بودن قیمت شکر داخلی در مقایسه با شکر خارجی، واردات برایشان صرفه اقتصادی نداشته است. دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر ادامه داد: سال 96 با تولید 2 میلیون تن شکر به خوداتکایی نسبی رسیدیم که متاسفانه اعمال سیاست های نادرست در زمینه قیمت منجر به شکست این طرح شد. این مقام مسئول با بیان اینکه به طور متوسط سالیانه 800 هزار تن شکر برای تعادل قیمت در بازار وارد می شود، گفت: انجمن تصفیه کنندگان شکر میزان مصرف شکر سالیانه را 2 میلیون و 800 هزار تن و انجمن تولیدکنندگان 2 میلیون و 400 هزار تن اعلام می کند که با این وجود بر سر واردات شکر هم اختلاف نظر وجود دارد. او با بیان اینکه قیمت شکر داخلی بالاتر از نرخ کنونی است، گفت: امسال مسئله بحران آب جدی است که با واقعی شدن قیمت شکر و چغندر، تولید صرفه اقتصادی ندارد به طوری که بنابر بررسی های صورت گرفته هزینه آب هر کیلو چغندر 25 تا 30 هزار تومان است. بهمنی در پایان تصریح کرد: علی رغم بحران آب در کشور، بحث خودکفایی شکر مطرح است، در حالی که بی توجهی به هزینه آب منجر به نابودی تولید می شود. انتهای پیام منبع: باشگاه خبرنگاران جوان