صالحی امیری: مجلس اولویتهای ما را در نظر بگیرد / خارج از لیست المپیکیها، هیچ فردی واکسن نزده
گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد اظهار داشت: مجلس علاوه بر بودجهای که به ورزش اختصاص داد؛ مصوب کرد که کمک 65 میلیارد تومانی به ورزش کند. اتفاقا ما از این اقدام استقبال میکنیم. اشکالی که وارد است در مورد اولویتبندی رشتههاست.
حرفهایی که درباره دبیر زدم، گذشته است
یکی از موضوعات اصلی که در ارتباط با کمیته ملی المپیک وجود دارد؛ واکنشی است که چند روز قبل صالحی امیری نسبت به حرفهای علیرضا دبیر داشت. او چند روز قبل مسائل قابل تأملی را درباره دبیر مطرح کرد و حتی گفت که او آشنایی کاملی با مسائل مالی ندارد. صالحی امیری البته در این نشست حرفش را تغییر میدهد و سعی میکند شرایط آرامی را به وجود آورد و در واکنش به سؤالی تأکید میکند که گذشته، گذشته است: «بحثهای گذشته را مجدد تکرار نکنید. موضع خود را اعلام کردیم و مشخص است. آقای دبیر قهرمان المپیکی و ملی ورزش ایران است و باید همیشه مورد حمایت باشد بخصوص اینکه سکاندار امروز کشتی ایران است. مسأله بعدی خود کشتی است که رشته اول ورزش ایران به حساب میآید و نقطه امیدمان در المپیک است. باید همه کشور و همه نهادها از این رشته حمایت داشته باشند. این یک وظیفه است. مسأله سوم اینکه نیاز به ثبات و آرامش است که باید در ورزش قهرمانی و از جمله در کشتی حاکم باشد تا بدون دغدغه در توکیو حاضر شوند.»
رئیس کمیته ملی المپیک مطرح شدن چنین موضوعاتی را طبیعی میداند: «میان کمیته ملی المپیک و فدراسیون کشتی هیچ مسأله و اختلافی وجود ندارد. در مورد موضوعات اداری مشکلات و اختلاف نظرهایی ایجاد میشود که با برگزاری جلسه بررسی و برطرف میشود. اینگونه بحثها در کمیته ملی المپیک و در مورد همه رشتهها کاملا طبیعی است. مسألهای نیست که بخواهیم بزرگ کنیم. کشتی همیشه اولویت اول مسئولان ورزش و کمیته ملی المپیک برای تخصیصها بوده است. همین چند روز اخیر که 50 درصد بودجه فدراسیونها را تخصیص دادیم، 2 میلیارد تومان هم به حساب کشتی واریز کردیم. هفته آینده هم شخصا به محل فدراسیون کشتی میروم و نشستی با مسئولان فدراسیون برگزار کرده و روند کار را بررسی میکنیم.»
مجلس اولویت های ما را در نظر بگیرد
رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به این پرسش که علیرضا دبیر توانسته مقدمات دریافت 20 میلیارد تومان بودجه از مجلس را فراهم کند اما با واکنشهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، اختصاص این مبلغ متوقف شده است؛ پاسخی میدهد که شفاف نیست. او درباره 20 میلیارد توضیحی نمیدهد اما به روندی که در مجلس طی شده، انتقاد دارد: «مجلس علاوه بر بودجهای که به ورزش اختصاص داد؛ مصوب کرد که کمک 65 میلیارد تومانی به ورزش کند. اتفاقا ما از این اقدام استقبال میکنیم. اشکالی که وارد است در مورد اولویتبندی رشتههاست. طبق ارزیابیهایی که ما داشتیم کشتی اولویت اول ما است و وزنهبرداری و تکواندو به صورت مشترک در رده دوم هستند. کاراته اولویت چهارم است. دوومیدانی اولویت پنجم است و تیراندازی و شمشیربازی هم در ردههای ششم و هفتم هستند. آنچه باعث انتقاد شد عدم رعایت همین اولویتبندی است. این یعنی اینکه توزیع منابع بدون نظرات کارشناسی انجام شده است. انتظار داشتیم از ما فهرست اولویتها را میگرفتند و بر اساس آن اقدام به پرداخت میکردند. ضمن اینکه از مجموع رشتهها فقط 10 رشته دیده شده و سایر رشتهها نایده گرفته شده که همین مسأله باعث شکاف میان فدراسیونها شده است.» او در حالیکه درباره اینکه چه بر سر 20 میلیاردی که قرار بود به کشتی اختصاص یابد، توضیح روشنی نمیدهد؛ میگوید: «در کل از اقدام مجلس حمایت میکنیم. امیدواریم رقم آن بیشتر هم شود فقط اولویتها در نظر گرفته شوند.»
برای محمد موسوی سوءتفاهم ایجاد شده
پستی که محمد موسوی در واکنش به پاداش پای سکو برای مدال مدال آوران المپیک منتشر کرده، نگرانیهایی را درباره تکرار اتفاقهای المپیک قبل به وجود میآورد. البته صالحی امیری معتقد است که این واکنش به خاطر مبهم بودن موضوع به وجود آمده است: «والیبال در مسیر جهش قرار دارد و در جایگاهی است که جزو 8 تیم برتر دنیاست. مدیریت والیبال با انتخاب سرمربی و کادر فنی مسیر روشنی در پیش گرفته است. همه قهرمانان والیبال در تمام ردههای سنی شایسته حمایت حداکثری هستند. به نظرم برای آقای موسوی بازیکن ارزشمند والیبال سوءتفاهم ایجاد شده است. برداشت او این بوده که کل پاداش همین مبالغ 10، 5 و 3500 دلار است. پاداش پای سکو مستقل از پاداش وزارت ورزش است. فکر میکنم با توضیح من و توضیحات آقای سجادی این ابهامات برای این بازیکن برطرف شود.»
اسپانسرها حاضر به حمایت نشدند
رئیس کمیته ملی المپیک در بخش دیگری از این گفت و گو با سؤالی درباره اسپانسر مواجه میشود که در پاسخ میگوید: «پیش از تعویق المپیک در رابطه با اسپانسر اقدامات رو به جلویی انجام شد و به نتایجی هم رسیدیم. بعد از تعویق المپیک به دلیل عدم اطمینان از وضعیت بازیها، امکان قطعیت لازم برای انعقاد قرارداد نداشتیم. تا به امروز هم قراردادی امضا نکردیم چون به خاطر کرونا امکان کار نداریم و اسپانسرها حاضر به حمایت نشدند چون ممکن بود که المپیک برگزار نشود. در کل برای این بازیها اسپانسری نداریم.»
خارج از لیست المپیکیها، هیچ فردی واکسن نزده
ماجرای واکسیناسیون ورزشکاران هم محور سؤالات زیادی میشود. از عدم اطلاع رسانی اسامی گرفته تا وجود افرادی خارج از کاروان اعزامی به المپیک در لیست افرادی که واکسن را دریافت کردهاند. رئیس کمیته ملی المپیک در این رابطه میگوید: «مسئولیت واکسیناسیون بر عهده فدراسیون پزشکی ورزشی است. کاری که دکتر سجادی انجام داد این بود که فهرست کاروان اعزامی را به طور رسمی به وزارت ورزش اعلام کرد. وزارت ورزش هم فهرست را به فدراسیون پزشکی ورزشی ابلاغ کرد و واکسیناسیون طبق آن انجام شد. خارج از این لیست هم هیچ فردی واکسن دریافت نکرد.»
او تأکید میکند که کمیته مشکلی برای اعلام اسامی ندارد و در صورت موافقت وزارت بهداشت، این کار انجام میشود.
پیگیر شروع فعالیت تیم فوتبال امید هستیم
رئیس کمیته ملی المپیک همچنین در مورد تیم فوتبال امید، هم توضیح کوتاهی میدهد: «8 فروردین ماه در محل فدراسیون فوتبال حاضر شدم. درباره تیم امید گفت و گویی با عزیزی خادم داشتم. در خصوص تیم امید و برنامههای پیش رو صحبت مقدماتی داشتیم. قرار شد جلسات کارشناسی مقدماتی میان فدراسیون و کمیته داشته باشیم. از جانب ما دکتر سجادی مسئولیت دارند، از طرف فدراسیون هم نمایندهای معرفی میشود.» به گفته صالحی امیری، پیشنویس تفاهمنامه میان کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال از طرف فدراسیون ارائه شده که باید توسط آقای سجادی بررسی شود تا طبق آن نسبت به همکاریها و به خدمت گرفتن مربی و... اقدام شود.