سه‌شنبه 16 بهمن 1403

صحبت‌های روحانی درباره اصول قانون اساسی منطقی نیست / چرا رئیس‌جمهور مقصر مشکلات را تغییر داد؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
صحبت‌های روحانی درباره اصول قانون اساسی منطقی نیست / چرا رئیس‌جمهور مقصر مشکلات را تغییر داد؟

احمد شریف، دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران و عضو جبهه اصلاحات ایران (نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان) در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری دانشجو، در رابطه با این مسئله که چرا رئیس‌جمهور در ستیز با قانون، دلیل شکست برجام را در «داخل» جستجو می‌کند و بهانه‌های خوبی به دست دشمن می‌دهد، گفت: همه می‌دانند که علت اصلی ناکامی قرارداد برجام، در واقع سیاست‌های ترامپ بود که حتی قبل از انتخاب شدن نیز در تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرده بود که این بدترین قراردادی است که آمریکا امضا کرده و اگر من رئیس جمهور شوم از این قرارداد خارج خواهم شد.

وی افزود: از نظر بنده می‌توانستیم در زمانی که ترامپ رئیس جمهور شد و حدود یک سالی که گذشت تا از برجام بیرون بیاید، تا حدودی جلوی این کار را بگیریم.

دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران، علت اصلی ناکامی در برجام را اینگونه تشریح کرد: علت اصلی ناکامی در اجرای برجام در واقع سیاست‌های ترامپ، خروج یک جانبه آمریکا، تحریم‌های جدید و تحریم هایی که در زمان اوباما لغو شده و دو مرتبه در زمان ترامپ بازگشت، هست.

شریف در رابطه با مخالفان و منتقدان داخلی برجام، بیان کرد: اینکه بگوییم عده‌ای در داخل سهم داشتند، درست است ولی سهمشان به اندازه ی ترامپ و سیاست‌های آمریکا نبود. یکسری در داخل از ابتدا بر سر قضیه برجام موافق نبودند.

وی ادامه داد: به نظر من از ابتدا هم رئیس جمهور اعلام کرد که «هر چه می‌خواهید ناسزا بگویید به کاخ سفید و ترامپ بگویید»، حالا اینکه چرا صحبت خودشان را عوض کردند، اطلاعی ندارم؛ ولی صحبت‌های وی در روز چهارشنبه در هیئت دولت مبنی بر اینکه «ای کاش همه ما به اصل 60 و 113 قانون اساسی بر می گشتیم» زیاد منطقی نیست‌.

عضو جبهه اصلاح طلبان ایران (نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان) با تاکید بر اینکه مقصر اصلی عدم موفقیت برجام سیاست‌های ترامپ است، اظهار کرد: حقیقتا مقصر اصلی عدم موفقیت برجام، ترامپی است که سیاست‌های غیر قابل پیش بینی داشت و نهایتا تحت تأثیر کشورهای منطقه و دلارهای نفتی آنها قرار می‌گرفت و آنها جهت ترامپ را نسبت به خاورمیانه تعیین می‌کردند؛ اینها با توجه به اینکه همیشه با ایران حالات تخاصمی دارند و با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی هم آن زمان تاثیری زیادی بر دولت ترامپ داشت، باعث شد که روند تخاصمی دولت ترامپ تشدید شود و در نهایت این مسائل مزید بر علت شد تا ترامپ تصمیم بگیرد که از برجام خارج شود و تحریم‌ها را مجددا برگرداند.