صفر تا صد برلیانس کراس (C3)
مهمترین تفاوت طراحی برلیانس H 320 با دیگر خودروهای چینی حاضر در بازار ایران، شباهت انکارناپذیر با محصولات بیامو است.
خبرگزاری میزان - خودروسازی برلیانس با نام کامل برلیانس اتو، در سال 1991 بنیان نهاده شد. این شرکت با سرمایهگذاری و مدیریت یانگ رونگ، کارآفرین و سرمایهدار مشهور چینی، شکل گرفت؛ اما با حضور گروه بیامو آلمان، از سال 2002 به جمع بزرگترین خودروسازان چین پیوست. برلیانس دارای زیرمجموعههای گوناگونی است که شامل شرکت بیامو برلیانس، بهعنوان سازندهی خودروهای بیامو در چین نیز میشود. برلیانس اتو، دارای 49.5 درصد از سهام بیامو برلیانس است و در برندهای خودروساز هوآسونگ و جینبی هم مالک اصلی محسوب میشود. از نظر تولید خودرو تحت برند برلیانس، این شرکت با تیراژ نزدیک به 200 هزار دستگاه در رتبهی بیست و پنجم چین قرار دارد؛ اما با توجه به تولید بیش از 300 هزار دستگاه از انواع محصولات بیامو، میتوان برلیانس را جزو 10 خودروساز بزرگ چین دانست.
محصولات برلیانس، در گذشته با پیشرانههای بیامو، در کلاس بدنهی ون و مینیون عرضه میشدند؛ اما از سال 2000 در گروه سواری و همراه پیشرانههای ساخت چین نیز تولید میشوند. سری H 320، در سال 2012 معرفی شد و خیلی زود با فیسلیفت سال 2013، به تولید انبوه رسید. این خودرو، در واقع نمونهی هاچبک (بدون صندوق) مدل H 330 محسوب میشود. برلیانس H 320 از سال 2014، با اندکی افزایش طول فنرها در نسخهی اسپرت و تحت نام H 320 کراس در چین قابل خرید است و بهتازگی توسط سایپا، پیشفروش میشود. با توجه به تفاوتهای اندک H 320 و C 3 کراس از نظر فنی و ظاهری، این خودروها در مطلب پیش رو بهصورت واحد، بررسی و معرفی میشوند. در سایت رسمی شرکت برلیانس چین نیز محصولی جداگانه به نام C 3 کراس وجود دارد و میتوان نتیجه گرفت که این خودرو صرفا یک نمونهی فولآپشن از H 320 است.
*س_طراحی ظاهری و بدنه_س* مهمترین تفاوت طراحی برلیانس H 320 با دیگر خودروهای چینی حاضر در بازار ایران، شباهت انکارناپذیر با محصولات بیامو است. هرچند این تقلید چندان فاحش و آزاردهنده محسوب نمیشود؛ اما جذابیت خود را برای علاقهمندان حرفهای خودرو از دست میدهد. در نمای روبهرو، هاچبک برلیانس به تبعیت از دیگر محصولات این شرکت که پس از سال 2000 ساخته شدهاند؛ دارای جلوپنجرهی دوتکه و متقارن است. این موضوع میتواند نکتهای مثبت در طراحی H 320 و کراس باشد و آن را صاحب اصالت نشان دهد؛ چراکه دیگر خودروسازان چینی، گاهی در کمتر از یک سال، اقدام به تغییرات گسترده در محصولات خود میکنند. جلوپنجره، مهمترین وجه تمایز H 320 با C 3 است؛ چرا که در مدل استاندارد، مستقل از رنگ خودرو، صرفا بهصورت نقرهای با خطوط عمودی عرضه میشود، اما در نسخهی کراس، حالت مشبک و سیاهرنگ دارد. جلوپنجره به دلیل حالت صلیبی، با لوگوی برلیانس هماهنگ است؛ اما با نماد سایپا یا پارسخودرو، همخوانی جالبی ارائه نمیکند. طرح کاسه چراغها، بیضیشکل است و با حضور چراغراهنمای کشیده در قسمت داخلی، تاحدودی زیبا به نظر میرسد و متناسب با جلوپنجره دیده میشود.
سپر C 3 کراس، سرشار از خطوط حجمدهنده و پیچیدگیهای طراحی نیست. این بخش با حداقل هزینه، نوعی قرینه از چراغها و جلوپنجره را تداعی میکند که با فضای خالی در بخش میانی و جایگاه چراغهای کوچک در طرفین، ارائه میشود. پلاک خودرو، دقیقا در وسط و زیر جلوپنجره قرار میگیرد؛ درحالیکه با ترفندهایی ساده، مثل خطوط حجمدهنده روی کاپوت، لبه دادن به زیر سپر و اضافه کردن قاب نقرهای رنگ به محل چراغهای مهشکن، زیبایی ظاهری بخش جلو افزایش یافته است.
از نمای جانبی، خودروی کراس، فراتر از تیبا ارزیابی نمیشود و شاید ساپیا از این خودروی چینی برای نسخهی هاچبک تیبا الهام گرفته باشد. به هر صورت، با یک خط حجمدهنده از گوشهی چراغ عقب تا زیر آینه بغل و شیب ملایم سقف که با یک بادگیر کوچک روی شیشهی عقب ارائه میشود، بازهم میتوان C 3 کراس را پختهتر و زیباتر از تیبا یا امثال آن دانست؛ هرچند جذاب و راضیکننده محسوب نمیشود. در مدل کراس، رینگهای 16 اینچ، مهمترین تفاوت با نمونهی استاندارد را نشان میدهند؛ البته ارتفاع بیشتر بدنه از سطح جاده، ریلهای باربند و قاب پلاستیکی سیاه در گلگیرها و رکاب نیز چهرهی برلیانس را اسپرتتر میکند.
بخش عقب برلیانس H 320 را میتوان نقطهی قوت در طراحی این خودرو دانست. شباهت این قسمت با بیامو سری یک، مشهود است و خصوصا با نسل اول این خودرو که بین سالهای 2004 تا 2012 تولید میشد، از نظر سایز چراغها و فرم کلی بدنه اشتراکاتی دارد. حجمدهی به صندوق عقب و سپر، بهخوبی انجام شده است تا حس اسپرت خودرو تقویت شود. سپر نسبتا بزرگ H 320 از زیر چراغ تا گلگیر عقب را شامل میشود و با چراغهای هشدار قرمزرنگ و بخش میانی خاکستری، این خودرو را بزرگتر از آنچه هست، جلوه میدهد. اندازهی شیشهی عقب، بزرگ و قابل قبول است؛ اما به دلیل نامعلومی، با حاشیههای عریض سیاهرنگ و محدودکننده ارائه میشود. نسخهی کراس، با اسپویلر بلندتر و قاب نقرهای رنگ در پایین سپر، تفاوت دیگری با مدل استاندارد H 320 ندارد.
در مجموع میتوان به طراحی ظاهری برلیانس C 3 کراس با در نظر گرفتن کلاس قیمتی و در مقایسه با دیگر خودروهای چینی، نمرهی قبولی داد. این خودرو با طول 4210 میلیمتر، عرض 1758 میلیمتر و ارتفاع سقف 1460 میلیمتر در نمونهی H 320 ارائه میشود و فاصله محورهای 2580 میلیمتر فراهم میکند. نسخهی کراس با ارتفاع سقف 1512 میلیمتر، تنها 5.2 سانتیمتر بلندتر از H 320 است.
- بیشتر بخوانید:
- صفر تا صد جک S5