ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان، اولویت اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر
تهران - ایرنا - سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، اولویت اصلی این ستاد در روند مبارزه با مواد مخدر و قاچاق آن را ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان عنوان کرد.
امیرعباس لطفی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: بیشترین محرک و ذائقه قاچاقچیان برای ماندن در کار تولید و توزیع و قاچاق مواد مخدر، درآمد خیره کننده آن است به همین دلیل ضربه به اموال نامشروع کسب شده و رد مال قاچاقچیان بهترین حربه در راستای کاهش انگیزه آنان است. وی درمورد اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در 9 ماه گذشته تصریح کرد: در این بازه زمانی سهم تریاک از کشفیات، 80 درصد، حشیش 9 درصد، هرویین 2 درصد، مرفین سه درصد و سایر مواد پنج درصد بوده است. لطفی با بیان اینکه سهم شیشه از کشفیات یک درصد بود، یادآور شد: همین میزان نسبت به سال گذشته افزایشی 332 درصدی را نشان می دهد.
11 درصد کشفیات از طریق وزارت اطلاعات صورت گرفت سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره سهم ارگان های مختلف در کشف و مبارزه با مواد مخدر هم خاطرنشان کرد: بیشترین سهم در عملیات ها را نیروی انتظامی با 86 درصد برعهده داشته و وزارت اطلاعات با 11 درصد و سازمان بسیج مستضعفین با سه درصد دیگر سهم ها را برعهده داشتند و بقیه به گمرکات و سازمان زندان ها تعلق دارد. وی افزود: در 9 ماه گذشته سال جاری، علاوه بر افزایش 17 درصدی میزان کشفیات نسبت به سال گذشته، کاهش 83 درصدی هزینه های انسانی و آمار شهدا را داشتیم زیرا 70 درصد عملیات ها مبتنی بر اطلاعات بوده و عملیات های رزمی فقط 30 درصد عنوان شده است.
شناسایی 158 هزار معتاد متجاهر در کشور لطفی درباره عملکرد ستاد در حوزه درمان و کاهش آسیب نیز یادآور شد: مراکز موضوع ماده 15 که اعم از مراکز سرپایی، گذری، دی آی سی و تیم های سیار و موبایل هستند بیش از 1 میلیون و 600 هزار نفر را تحت درمان قرار داده اند. وی با بیان اینکه 158 هزار معتاد متجاهر در کل کشور در نه ماه گذشته جمع آوری شده اند، تصریح کرد: مراکز موضوع ماده 16 که معتادان متجاهر و دارای بیماری های خاص را دربردارد هم بیش از 50 هزار نفر را در نه ماه گذشته تحت پوشش و درمان داشتند.
طرح «یاریگران زندگی» با قوت در حال اجرا است
لطفی درباره عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه فرهنگی و پیشگیری نیز توضیح داد: طرح «یاریگران زندگی» در اصل از سوی ریاست جمهوری به تصویب رسید و با نظر مستقیم ایشان در حال پیگیری است. وی سازمان اصلی همکار در این طرح را وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: در راستای این طرح، آموزش و پرورش مراکز و مواضع مختلفی را تحت پوشش قرار داده است. ضمن اینکه هنرمندان، بازیگران، مداحان و ورزشکاران در این طرح وارد عمل شدهاند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره موضوع های کار ستاد در طرح «یاریگران زندگی» یادآور شد: پاکسازی محله هرندی و برگزاری همایش ها و مسابقات فوتسال در ادامه این طرح اجرا شد. همچنین با هماهنگی شهرداری تهران و قوه قضاییه دره فرحزاد را در دستور کار قرار دادیم تا در این دره هم برنامه های مشابه هرندی انجام شود؛ برگزاری همایش مشارکت های اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد، برگزاری دوچرخه سواری و مسابقات فوتسال نیز از دیگر برنامه ها خواهد بود. لطفی خاطرنشان کرد: در سفر اخیر سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد به استان سیستان و بلوچستان، همایش «یاریگران زندگی» با علمای اهل سنت و با هدف توانمندسازی خانواده ها و بهبود خانواده های آسیب دیده برگزار شد.
کارنامه موفق ستاد در حوزه همکاری های بین المللی سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: امسال بیستمین سال همکاری ستاد با دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل متحد است که وظیفه رسیدگی به مواد مخدر و مبارزه با آن را دنبال می کند و همواره از ایران به عنوان شریک همکاری یاد می کنند. وی یادآور شد: در راستای این همکاری، مرکز مطالعات اعتیاد ایران به عنوان سازمان همکار سازمان ملل متحد انتخاب شده که توسط دو نهاد سازمان بهداشت جهانی و دفتر مواد مخدر اعتبار سنجی شده و در آن یک مرکز منطقه ای مبارزه با بیماری های اعتیاد راه اندازی شده است. لطفی افزود: اکنون در پایان سال بیستم و چهارمین برنامه مشترک با دفتر سازمان ملل متحد هستیم اما متاسفانه سهمی که کشورهای جهانی باید در حمایت از برنامه های ایران داشته باشند برآورده نمی شود و فقط 30 درصد اعتبار تامین می شود که این اتفاق به دلیل رفتارهای یک جانبه و سیاسی کردن حوزه های بشردوستانه است.
*س_برچسبها_س*