چهارشنبه 3 بهمن 1403

ضرر جام جهانی 2022 برای آبهای خلیج فارس

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
ضرر جام جهانی 2022 برای آبهای خلیج فارس

گاردین با اعلام مصرف زیاد آب در ورزشگاه‌های قطر در جام جهانی اعلام کرد این جام جهانی باعث تاثیرات بد روی محیط زیست می‌شود.

به نقل از گاردین، با نزدیک شدن به جام جهانی، قطر برای هر یک از زمین‌های استادیوم خود به حداقل 10 هزار لیتر آب در روز نیاز دارد. آن هم در منطقه‌ای که تقریباً به آب شیرین دسترسی ندارد و دولت قطر به نمک‌زدایی تکیه می‌کند تا آب شور را تصفیه کند تا قابل شرب باشد.

مشکل این‌جاست که نمک‌زدایی که پیش‌بینی می‌شود در پنج سال آینده 37 درصد در سراسر منطقه رونق بگیرد، هزینه‌های زیست محیطی هنگفتی از نظر سوخت‌های فسیلی دارد و باعث می‌شود جام جهانی بدون ضرر برای محیط زیست نباشد. با وجود کمبود آب، شورای همکاری خلیج فارس یکی از بالاترین مصرف کنندگان آب در جهان است و به شدت به کارخانه‌های آب شیرین کن وابسته است.

امارات متحده عربی یکی از بالاترین میزان مصرف سرانه آب در جهان را دارد و مردم تقریباً 500 لیتر در روز مصرف می‌کنند که 50 درصد بالاتر از میانگین جهانی است.

با این حال، بسیاری از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مانند امارات همچنان علاقه مند به ترویج سبک زندگی غنی از آب هستند. چمن‌ها و پارک‌های آبی در سراسر شهرها رایج هستند و در نمایشگاه آبنمای دوبی، هر نیم ساعت در طول روز بیش از 83000 لیتر آب تا ارتفاع یک ساختمان 50 طبقه بالا می‌رود.

بنابراین، اگرچه قطر معتقد است جام جهانی بدون کربن خواهد بود، سازمان‌های آب و هوایی در جهان نسبت به این موضوع تردید دارند و به همین خاطر مصرف زیاد آب در ورزشگاه‌ها در کشوری که آب شیرین ندارد باعث می‌شود این جام جهانی آن طور که قبلا گفته می‌شد بی‌ضرر برای محیط زیست نباشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا از میان اخبار

بیانیه جالب باشگاه استقلال درباره اتفاقات داوری بازی با فولاد

(ویدیو) سرودست شکستن اماراتی‌ها برای سلفی با فرهاد مجیدی