جمعه 28 دی 1403

ضرورت توسعه مددکاری اجتماعی در جامعه کار و تولید

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ضرورت توسعه مددکاری اجتماعی در جامعه کار و تولید

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: توسعه مددکاری اجتماعی در جامعه کار و تولید ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: توسعه مددکاری اجتماعی در جامعه کار و تولید ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در حاشیه مراسم تقدیر از مددکاران اجتماعی شاغل و بازنشسته صنعت نفت کشور که هر ساله به مناسبت ولادت امام علی (ع) و روز مددکار اجتماعی برگزار می‌شود گفت: برگزاری چنین مراسمی می‌تواند فرصت مناسبی برای شنیدن صدای مددکاران اجتماعی و شناسایی ظرفیت‌ها و شناخت مشکلات آنان باشد. مددکاری اجتماعی در صنعت نفت ایران سابقه‌ای بسیار طولانی دارد و جایگاه مددکاران اجتماعی در آن به نسبت بسیاری از سازمان‌های که من می‌شناسم بهتر است و این نشان از هوشمندی مدیران این صنعت از گذشته تا کنون دارد. چرا که حضور مددکاران اجتماعی در صنعت نفت وبطور کلی جامعه کار و تولید فرصت ارزشمندی است تا با استفاده از دانش مددکاران اجتماعی برای ارتقا سلامت اجتماعی کارکنان و خانواده‌های آنان برنامه ریزی های تخصصی و بموقع انجام شود.

کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی افزود: در کنار محیط زندگی، بخش زیادی از عمر انسان‌ها در محیط کاری طی می‌شود. روستاییان و عشایر محیط کارشان نزدیکتر و گاهی متصل به محیط زندگی خصوصی است و محیط کار شهری عموماً منفصل و بیرون از زندگی خصوصی تعریف می‌شود. اما به هر حال، یک فضای مجاور و متصل به زندگی خصوصی برای هر فردی می‌تواند وجود داشته باشد که سلامت و ایمنی آن مستقیم یا غیرمستقیم بر فضای خصوصی و شخصی و خانوادگی فرد نیز تأثیر بگذارد. محیطی که اگرچه گاهی ذاتاً خطرآفرین است اما فضای اجتماعی و روانی پیرامون آن باید مورد توجه صاحبان کار و تولید قرار بگیرد. پیشترها متخصصین، بر تأمین امنیت و رفع موانع خطر در محیط کار توجه می‌کردند. اما این روزها استناد به اصل اول اساسنامه سازمان جهانی بهداشت، سلامت بیش از پیش مد نظر قرار می‌گیرد و رویکردهای مبتنی بر توانمندیها و مثبت نگرانه هر روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کند. به همین ترتیب ایمنی محیط کسب و کار، بیشتر از آنکه معطوف به عاری از خطر بودن باشد، به سالم بودن و ظرفیت ساز بودن توجه دارد.

موسوی چلک همچنین گفت: درمحیط های کاری هم افراد شرایط مختلف و متفاوتی هم از نظر فردی وهم از نظر اجتماعی و اقتصادی، جنسیت، زبان، اقدام و... دارند که هر نوع برنامه ریزی در کشور حتی در جامعه کار و تولید و جامعه بازنشستگان از جمله بازنشستگان و شاغلین صنعت بزرگ نفت می‌بایست با لحاظ همین تنوع باشد تا همه احساس دیده شدن داشته باشند. به همین دلیل انجمن مددکاران اجتماعی ایران شعار سال خود را بابررسی همه جوانب و شرایط موجود و پیش رو با عنوان مددکاری اجتماعی وتنوع اجتماعی انتخاب کرده است. موضوعی که هم در جوامع کار و تولید وهم در محیط‌های اجتماعی وهم در عرصه‌های سیاستگذاری‌های کلان کشور می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در خصوص اهداف انتخاب این شعار تاکید کرد: در دنیای بزرگی که انسان‌ها با ادیان، رنگ‌ها، نژادها، اقوام، زبان‌ها و.... مختلفی زندگی می‌کنند و خداوند در قرآن (آیه 22 از سوره مبارکه روم) هم اختلاف زبان‌ها و رنگ‌ها را از نشانه‌های قدرت خود بیان کرده و آن را نشانه‌هایی برای دانشوران می‌داند، می‌توانیم با پذیرش تنوع اجتماعی و فرهنگی و احترام به حقوق همه شهروندان‌، حذف تبعیض‌ها و عدالت در دسترسی به خدمات و امکانات در حوزه‌های مختلف؛ دنیایی پر از آرامش، صلح و مهربانی بسازیم و البته این جهان را باید ساخت.

به گفته وی، مددکاران اجتماعی "اصل پذیرش" را به عنوان یکی از اصول اساسی خود تعیین کرده اند و از این روی، مجدانه بر لزوم توجه به پذیرش تنوع گروه‌ها، اقشار و تسهیل دسترسی برابر به خدمات تاکید داشته و خواهند داشت. به همین دلیل انجمن مددکاران اجتماعی ایران شعار سال 1402 خود را با عنوان "مددکاری اجتماعی و تنوع اجتماعی" انتخاب کرده است تا این پیام را منتقل کند که در این جهان بزرگ، هر کاری که انجام می‌شود و هر تصمیمی که گرفته می‌شود نباید شرایطی ایجاد کند تا عده‌ای "احساس جدا افتادگی" کنندوبکوشیم علیرغم تفاوت‌هایی که داریم، با هم، کنار هم و به کمک هم جهانی شایسته انسان و مبتنی بر روابط انسانی برای همه بسازیم.

موسوی چلک افزود: شعار سال فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی هم حول همین موضوع تنوع تعیین است. احترام به تنوع از طریق اقدام اجتماعی مشترک هم شعار سال 2023 میلادی انتخاب شده است. درواقع این نشان دهنده اهمیت تنوع اجتماعی در جامعه جهانی هم هست. با توجه به این که امسال روز جهانی مصادف با اول فروردین ماه 1402 می‌باشد انجمن مددکاران اجتماعی درنظر دارد به مناسب روزهای ملی و جهانی مددکار اجتماعی پنجمین همایش بین المللی و سی و هفتمین همایش روز ملی را با عنوان «مددکاری اجتماعی وتنوع اجتماعی با همکاری فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، انجمن جهانی مدارس (دانشگاه‌های) مددکاری اجتماعی، منظقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، انجمن‌های مددکاری اجتماعی کشورهای دیگر و وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، سازمان‌های غیر دولتی، انجمن‌های مرتبط، صاحب نظران، دانشجویان واعضاء انجمن درتاریخ 18 اسفند ماه 1401 برگزار کند.