ضرورت غربالگری مسافران در دروازههای پایتخت / اختصاص مکان قرنطینه برای مسافران مشکوک به بیماری
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ناهید خداکرمی عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، درباره موضوع کرونا، اظهار داشت: قبل از اعلام ورود این بیماری در کشور در کمیسیون سلامت پیشنهاد دادم که در تبصره بودجه برای بیماریهای واگیر هم اعتباری اختصاص دهند در جهت محافظت از شهروندان هزینه و ردیف کمک شهرداری در نظر گرفته شود. وی افزود: همچنین...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ناهید خداکرمی عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، درباره موضوع کرونا، اظهار داشت: قبل از اعلام ورود این بیماری در کشور در کمیسیون سلامت پیشنهاد دادم که در تبصره بودجه برای بیماریهای واگیر هم اعتباری اختصاص دهند در جهت محافظت از شهروندان هزینه و ردیف کمک شهرداری در نظر گرفته شود.
وی افزود: همچنین اعلام کردم که شهرداری کمک هزینهای را برای نظام پزشکی و انجمنهای علمی در نظر داشته باشد، ولی آن زمان پذیرش این موضوع سخت بود به ویژه زمانی که اسم پزشکان و گروه سلامت میآید میگویند این قشر پولدار هستند در حالی که ما با سلامت جامعه روبهرو هستیم.
این عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران ادامه داد: متأسفانه شرایط آن زمان طوری نبود که بودجه بیشتری اختصاص داده شود، ولی اکنون امیدوارم اعضای شورای شهر و بودجهریزان شهرداری بتوانند بودجه سلامت شهرداری را تقویت کنند.
خداکرمی گفت: از چهارشنبه هفته گذشته که اعلام شد کرونا به ایران آمده با مشورت رئیس کمیسیون حمل و نقل و اعضای کمیسیون سلامت نامهای را تصمیم گرفتیم برای شخص حناچی شهردار تهران بنویسیم که 6 بند عملیاتی داشت.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد بحران کرونا در تهران و تهیه محتوای حفاظت شخصی و عمومی و نصب بیلبوردها از جمله بندهای عملیانی این نامه بود و محتوای آموزشی خوشبختانه به صورت استاندارد تهیه شد و نکته مهم همراهی شهرداری با وزارت بهداشت و سازمانهای مربوطه بود.
عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: هفتهای که گذشت در صحن شورا تذکر دادم که شهرداری با همکاری پلیس راهور در مبادی ورودی و خروجی تهران کنترلهایی انجام دهد و غربالگری صورت گیرد و مکانی برای قرنطینه در نظر گرفته شود.
خداکرمی گفت: تصمیمگیر نهایی دراین زمینه ما نیستیم زمانی که خبر کرونا در قم منتشر شد از همان زمان ما معتقد به محدودیت عبور و مرور در این شهر بودیم، ولی با هر مسؤولی که صحبت کردیم اعم از وزارت بهداشت و استانداری گفتند این کار امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: تعدد تصمیمسازی در کشور داریم و باید حل این مسائل در امور سلامت بر عهده وزارت بهداشت باشد همانطور که مسائل مذهبی به مراجع تقلید سپرده شده و موضوعات مهندسی توسط سازمان مهندسی تصمیمگیری میشود. به نظرم باید وزارت بهداشت تصمیمهایی را در این زمینه با هماهنگیهایی داشته باشد.
عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: آخرین اقدامی که شورای شهر در مقابله با ویروس کرونا انجام داده تصویب لایحه دوفوریتی بود تا بودجهای برای این مسأله اختصاص داده شود.
* نحوه مواجه با بیماران بر زمین افتاده مشکوک به کرونا
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اخیرا در برخی از ویدئوهایی که در فضای مجازی منتشر شده افرادی مشکوک به کرونا در خیابان به زمین افتادهاند چه اقدامی باید انجام داشت اظهار داشت: مشخص نیست این افراد به چه دلیل بر زمین افتادهاند کسانی که مبتلا به کرونا باشند دچار سندروم تنفسی بوده و با تنگی شدید نفس همراه هستند.
وی افزود: شهروندان در صورت مواجه با چنین مشکلاتی حتما با شماره 115 اورژانس تماس گرفته تا اقدامات لازم برای این افراد انجام گیرد.
* شستوشو و ضدعفونی میادین میوه و ترهبار طی روز
خداکرمی از شستوشو و ضدعفونی میادین میوهو ترهبار در پایتخت خبر داد و گفت:به نظرم باید ورودی اطراف میادین میوه و ترهبار هم غربالگری شود و تب افراد مورد کنترل قرار گیرد.
عضو شورای سالامی شهر تهران افزود: اگر شهروندان علائمی مانند تب، ترشحات بینی و یا به طور کلی علائم مشابه سرماخوردگی دارند از منزل بیرون نیایند و حتما از ماسک و دستکش استفاده کنند.
خداکرمی با تأکید بر اینکه هر نوع سرماخوردگی دلیل بر ابتلا به کرونا نیست گفت:کرونا با تب، سردرد و تنگی نفس همراه است که گاهی برخی از افراد به طور خفیف مبتلا به آن میشوند و حتی متوجه آن نخواهند شد.
وی تأکید کرد: نکته مهم برای ابتلا به کرونا قرنطینه خانگی است شهروندان باید در صورت ابتلا به این بیماری رعایت مسائل بهداشتی را مدنظر قرار دهند تا پیشگیری از این مسأله انجام گیرد.
این عضو شورای شهر تهران به نقش سازمانهای مردمنهاد در پیشگیری از کرونا اشاره کرد و گفت: این سازمانها میتوانند با همکاری سایر دستگاهها نقش مؤثری را ایفا کنند.
* استفاده از ماسک در افراد غیربیمار میتواند سبب رشد باکتریها شود
خداکرمی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از ماسک برای همه مردم ضرورت دارد گفت: خیر، زمانی که همهگیری شدید باشد ماسک نیاز است در غیر این صورت اگر افراد سالم از ماسک استفاده کنند یا هر چند ساعت یکبار آن را عوض نکنند منشأ رشد باکتریهایی میشود که در دهان انسان فعال هستند.
وی بیان داشت: استفاده از ماسک برای همه ضرورتی ندارد و افراد نباید نگران این موضوع باشند.
*تمهیداتی برای پیشگیری از کرونا در کودکان کار و خیابان
عضو شورای اسلامی شهر تهران در مورد کودکان کار و خیابان گفت: دستورالعملهای لازم در اختیار پیمانکاران قرار داده شده امیدوارم فعالیت این کودکان به حداقل برسد.
وی افزود: تا حدود زیادی فعالیت این کودکان مهار شده است، ولی باید توجه داشت اقدام اساسی کار شهرداری نیست، ولی برای کودکان سر چهارراه میشود تمهیداتی با کمک بهزیستی و استانداری انجام داد که این موضوع مورد نظر شهرداری قرار گرفته است.