چهارشنبه 9 آبان 1403

طرح احداث اولین پالایشگاه مازوت کشور در خمین در دستور کار مجلس

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طرح احداث اولین پالایشگاه مازوت کشور در خمین در دستور کار مجلس

نظری گفت: ایجاد پالایشگاه مازوت با سقف روزانه 200 هزار بشکه در خمین در حال پیگیری است و تا جایی که رصد کرده ایم چنین پالایشگاهی در کشور وجود ندارد و وزارت نفت هم از سرمایه‌گذاری در این زمینه استقبال می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در رابطه آخرین وضعیت طرح های توسعه صنعتی و برنامه های اشتغالزایی در شهرستان خمین گفت: در شهرستان خمین عمده صنعت مبتنی بر کشاورزی بوده اما خشک‌سالی‌های پی‌درپی در طول سالیان گذشته و کاهش منابع آبی موجب شده بخش کشاورزی آسیب جدی ببیند و در واقع منبع درآمد اکثر مردم منطقه دچار مشکل شود.

وی با بیان اینک صنعت خمین یک صنعت نوپا است و سابقه آن به کمتر از 20 سال منتهی می‌شود افزود: سرمایه‌گذاری خوبی برای رشد صنعت این شهرستان انجام‌شده ولی می‌توان گفت تا جایی که حد ایده آل است فاصله‌داریم.

خط تولید خودرو شاسی لاماری تا پایان سال در خمین آماده بهره برداری است / آغاز به کار پتروشیمی خمین تا قبل از دهه فجر

نماینده مردم خمین اظهار داشت: از مجموع 220 واحد تولیدی در شهرک صنعتی خمین و نواحی صنعتی شهرستان قریب 120 واحد تولیدی فعال و مابقی تعطیل یا نیمه فعال بودند که تلاش زیادی شد این مجموعه‌ها به چرخه تولید برگردند.

نظری تصریح کرد: یکی از پروژه‌هایی که فعال‌شده و در دو فاز به نتیجه رسیده و مقدمات راه‌اندازی فاز سوم هم انجام‌گرفته شرکت خودرویی «آرین پارس موتور» است.

وی ادامه داد: این شرکت که یک شرکت مونتاژی است در مکانی مستقر شد که بنا بود در دهه 80 شرکت سایپا در این منطقه شرکتی را با ظرفیت تولید سالانه 150 هزار دستگاه خودرو راه‌اندازی کند اما بنا به کم‌لطفی‌هایی که صورت گرفت با کاهش پلکانی حجم اساساً کل امتیاز و فضا و سوله‌های در اختیار را به یک شرکت تولیدکننده بستنی واگذار کردند.

نماینده مردم خمین عنوان کرد: در حال حاضر با پای‌کار آمدن شرکت خصوصی آرین پارس موتور دو سری خودرو مونتاژی چینی مینی‌بوس 16 صندلی و کامیونت به بازار عرضه می‌شود و خط سوم هم تولید خودرو سواری شاسی‌بلند لاماری است که ازجمله خودروهای ورژن بالاست که مقدمات آن فراهم‌شده و تا پایان سال جاری خط تولید آن با پیش‌بینی تا تیراژ 50 هزار دستگاه در سال راه‌اندازی خواهد شد.

نظری با بیان اینکه مجموعه دیگری که در شهرستان خمین جزو صنایع بزرگ به‌حساب می‌آید پتروشیمی خمین است افزود: احداث این مجموعه تحت عنوان «دی پلیمر آریا» در دهه 80 مصوب شده و فرازوفرودهایی را طی کرده تا درنهایت بخش خصوصی آن را راه‌اندازی کرد و پیشرفت فیزیکی مجموعه کامل شده است.

وی در خصوص آخرین وضعیت پتروشیمی خمین گفت: بنا بود تولید در این مجتمع از ابتدای آذرماه رسماً آغاز شود که تولید آزمایشی هم انجام‌شده و در بحث خوراک با مشکلاتی مواجه شده بود که درنهایت با پیگیری‌های انجام‌شده از وزارت نفت نهایتاً موانع برطرف شده و امیدواریم تا قبل از دهه فجر راه‌اندازی کامل آن با سقف ظرفیت در شهرستان خمین رقم بخورد.

نظری تأکید کرد: این صنعت آب بر است و به جد پیگیر هستیم بخشی از پساب خروجی شهر پس از تصفیه به این مجتمع اختصاص پیدا کند تا بتوانیم هم از ظرفیت‌های پساب‌ها استفاده کنیم و هم در مصرف آب سالم نیز صرفه‌جویی شود.

معضل بیکاری در شهرستان خمین از مشکلات جدی است

نماینده خمین با بیان اینکه در یکسال گذشته تلاش شد هم سرمایه‌گذاری‌های جدید انجام شود و هم برخی سرمایه‌گذاری‌ها توسعه پیدا کند اظهار کرد: اتفاقات خوبی در سال گذشته رخ‌داده و صنایعی ازجمله پتروشیمی وارد فاز جدید شد همچنین شرکت مانا انرژی که در صورت راه‌اندازی فازهای بعدی تا سقف اشتغال 4 تا 5 هزار نفر را کشش دارد.

وی تصریح کرد: موضوع اشتغال و معضل بیکاری در خمین که از مشکلات جدی ماست که تنها با ایجاد اشتغال پایدار برطرف خواهد شد با این حال بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه بخش خصوصی است ولی حمایت‌های لازم در بحث صدور مجوزها، تأمین زیرساخت‌ها و منابع مالی تا جایی که مقدور بود انجام شد.

برنامه احداث اولین پالایشگاه مازوت کشور در خمین در دستور کار است

نظری تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های جدید در خمین را یکی از برنامه‌های اصلی عنوان کرد و گفت: احداث مجموعه پتروشیمی دیگری با ظرفیت 50 هزار بشکه در خمین در دستور کار است که مطالعات آن انجام‌گرفته و سرمایه‌گذار هم شناسایی‌شده است، این مجتمع پتروشیمی بخش عمده‌ای از مواد موردنیاز برای تولیدات مختلف را فراهم خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی بیشترین ظرفیت اشتغال در این بخش را ایجاد می‌کند افزود: در صنایع پایین‌دستی هم سرمایه‌گذاری سنگین نیاز نیست و هم نیازمند زیرساخت‌های سنگین نیستند لذا می‌توان از قریب 175 هزار تن پرو پیلن تولیدی پتروشیمی خمین در صنایع پایین‌دستی حداکثر استفاده را برد.

نماینده مردم خمین با اعلام اینکه ایجاد پالایشگاه مازوت با سقف 200 هزار بشکه در روز در خمین از دیگر اقداماتی است که در حال پیگیری آن هستیم اظهار داشت: ضرورت راه‌اندازی این مجموعه این است که مازوت مازاد پالایشگاه‌های کشور بیش از 400 هزار تن در روز است و با توجه به محدودیت‌های قوانین بین‌المللی نمی‌توان از آن در طبیعت هم استفاده کرد لذا این مقدار در روز مازاد است و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

نظری ادامه داد: نه می‌توان مازوت را ذخیره‌سازی کرد، نه می‌توان دور ریخت و نه صادر کرد و الآن یکی از معضلات همین خروجی مازوت مازاد است تا جایی که رصد کرده ایم چنین پالایشگاهی در کشور وجود ندارد و وزارت نفت هم از سرمایه‌گذاری در این زمینه استقبال می‌کند لذا در تلاش هستیم این مجموعه را در خمین احداث کنیم و با توجه به محدودیت‌های منابع آبی 100 درصد آب موردنیاز آن از طریق پساب تصفیه‌شده شهر تأمین کنیم.

انتهای پیام /