طرح باشگاه تحریمیها از سال 92 کنار گذاشه شد / ظرفیت بالای 25 کشور تحریمی برای شکست محاصره آمریکا
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه طرح باشگاه تحریمیها نخستین بار از سال 92 مطرح شد ولی به دلایلی مورد توجه قرار نگرفت، گفت: 25 کشور دنیا تحت تحریم آمریکا هستند که همبستگی این کشورها ظرفیت بالایی برای شسکت محاصره اقتصادی آمریکا ایجاد می کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمود کریمی بیرانوند به رادیو اقتصاد گفت: این بحث برای نخستین بار در سال 1392 مطرح و به سمت اجرایی شدن پیش رفت.
وی اظهار داشت: شدت تحریم های ایران از سال 1390 به این طرف قابل مقایسه با شدت تحریم های اقتصادی قبل از دهه 90 نیست.
این کارشناس اقتصادی گفت: چنین طرحی در سال 1392 از سوی کارشناسان مطرح اما اجرایی نشد. طرح مزبور به خاطر اتخاذ رویکرد مذاکره و کاهش هزینه های تحریم از این طریق به تعویق افتاد.
کریمی بیرانوند اظهار داشت: تصور بر این بود که با اتخاذ این رویکرد جدید دیگر نیازی به تشکیل باشگاه کشورهای تحریم شده وجود ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 25 کشور جهان و بیش از یک چهارم جمعیت دنیا تحت تحریم های اقتصادی آمریکا قرار دارند.
این کارشناس اقتصادی گفت: تحریم های جدید که موسوم به تحریم های هوشمند هستند روی پاشنه آشیل هر اقتصادی دست می گذارد.
وی افزود: عمدتا کشورهای که تقابل و تخاصم چه از جهت سیاسی و چه از جهت نظامی با آمریکا دارند این کشور نقاط ضعف آنان را مورد هدف و تحریم قرار می دهد.
کریمی بیرانوند اظهارداشت: تشکیل باشگاه کشورهای تحریمی امری بسیار ضروری است و باید از این ظرفیت به بهترین وجه ممکن استفاده کرد اما متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: تحریم های اعمالی از سوی کشور آمریکا بر کشورهای مختلف متفاوت است چون ساختار اقتصادی کشورها با هم متفاوت است.
این کارشناس اقتصادی گفت: کشورهای که تحت تحریم قرار می گیرند هریک به یک حوزه ای مثل نفت، مواد اولیه، کالاهای اساسی و غیره وابسته هستند. این نقاط ضعف کشورهای مختلف تحت تحریم آمریکا همیشه با یکدیگر همپوشانی لازم را ندارد.
کریمی بیرانوند اظهارداشت: کشورهای تحت تحریم آمریکا از منابع طبیعی و اقتصادی بسیار ارزشمندی برخوردارند. اگر این کشورهای تحریمی باشگاهی تشکیل دهند و پاشنه آشیل اقتصاد همدیگر را با نقاط قوت خود پوشش دهند بسیاری از تحریم هایی که آمریکا بر علیه این کشورها اعمال کرده بی اثر خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی افزود: مثال کوتاه مدت و مقطعی این قضیه همین موضوع صادرات بنزین ایران به کشور ونزوئلا می تواند باشد. ایران و ونزوئلا هر دو تحت تحریم های شدید اقتصادی آمریکا قرار دارند.
کریمی بیرانوند گفت: پالایشگاه های کشور ونزوئلا به واسطه مسائل سیاسی، اقتصادی و تحریم ها از کار افتاده و توان تولید بنزین را ندارد. همچنین سهام پالایشگاه های این کشور در آمریکا هم متوقف شده است.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: کشور ونزوئلا در شرایط حاضر نیاز شدید به بنزین دارد. ایران هم در حال حاضر از ظرفیت تولید بنزین قابل توجهی برخوردار است و از طرف دیگر بواسطه کرونا مصرف بنزین در کشور به شدت کاهش یافته و با تولید مازاد بنزین با کیفیت روست از اینرو می تواند این بنزین را به ونزوئلا صادر کند.
کریمی بیرانوند یادآورشد: این دو کشور که تحت تحریم شدید آمریکا قرار دارند با یک اقدام پوششی می توانند نقاط ضعف یکدیگر را برطرف کنند.
انتهای پیام /