چهارشنبه 7 آذر 1403

طرح "تاک" کشاورزی قزوین را متحول می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
طرح "تاک" کشاورزی قزوین را متحول می‌کند

قزوین - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین گفت: اجرای طرح "تاک" در یک بازه زمانی 10 ساله، ضمن کمک به منابع آب و خاک، کشاورزی استان را متحول می‌کند.

عیسی قبادی روز سه شنبه در نخستین نشست هماهنگی اجرای طرح "تاک" گفت: این طرح به دنبال ایجاد اتفاقات خوب در بخش کشاورزی و آب استان است و اجرای آن همت مدیران و کارشناسان دستگاه های ذیربط به ویژه سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای و سازمان مدیریت و برنامه ریزی را می طلبد.

وی افزود: طرح تاک در واقع مخفف " تجمیع اراضی کشاورزی" و " تعیین الگوی کشت" است که البته در دل این 2 موضوع هدف بزرگتری را دنبال می کند که شامل رشد تولید به همراه صرفه جویی در منابع آبی است.

این مسوول با بیان اینکه طرح های مختلفی در حوزه های کشاورزی و آب در استان قزوین در حال اجراست که باید آنها را منسجم ساخت و با یک سخن و هدف واحد در این خصوص به جلو پیش رفت، اظهار داشت: برای اجرای طرح تاک که یک ابتکار استانی است یک بازه زمانی 10 ساله پیش بینی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین ادامه داد: پس از بازه زمانی تعیین شده ما باید در دشت قزوین یک کشاورزی مدرن مبتنی با آبیاری های نوین و پیشرفته در اختیار داشته باشیم و بتوانیم نقش فعلی خود در تامین امنیت غذایی کشور را به جایگاه مهم تر و برجسته تری برسانیم.

قبادی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به تعیین سهم امسال استان قزوین در اجرای سامانه های آبیاری نوین به میزان پنج هزار هکتار، اظهار داشت: با توجه به محدودیت های مالی و اعتباری دولت پیشبرد اهداف این حوزه در اراضی استان نیازمند صرف 40 سال زمان است در حالی که ما باید با توجه به استعدادها و قابلیت های موجود در بخش کشاورزی بتوانیم دولت و بهره برداران را برای تسریع در این خصوص مجاب کنیم.

وی با بیان اینکه در طرح تاک توسعه کشت و افزایش مصرف آب برای رشد تولید مطرح و مورد نظر نیست، اظهار داشت: در این طرح باید با ارتقای بهره وری در منابع آب و خاک، شاهد رشد تولیدات کشاورزی باشیم و از آن مهم تر، مخاطرات پیش روی دشت قزوین را نیز مرتفع کنیم چرا که قوام و پایداری فعالیت های کشاورزی در این منطقه در گرو حفظ قابلیت های اقتصادی آن است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین با بیان اینکه برای پیشبرد این طرح و رساندن به اهداف آن باید مردم و بهره برداران را به ضرورت های مورد نظر از جمله در موضوع تجمیع اراضی و صرفه جویی در مصرف آب قانع کرد، اظهار داشت: این طرح علاوه بر ابعاد و بستر اقتصادی دارای بعد و بستر اجتماعی نیز هست که باید مورد توجه مدیران ذیربط قرار بگیرد.

این مسوول گفت: در قدم اول ممکن است مقاومت هایی در خصوص این طرح وجود داشته باشد بنابراین باید این طرح را برای مردم، بهره برداران و مسوولان بالادستی به خوبی تبیین و تشریح کنیم چرا که هدف غایی این طرح نجات دشت قزوین از مخاطرات پیش رو و همچنین تقویت بخش کشاورزی و کمک به تامین امنیت غذایی کشور است.

استان قزوین سالانه حدود چهار تا پنج درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند.

این استان دارای 489 هزار هکتار اراضی کشاورزی است.

*س_برچسب‌ها_س*