طرح ممیزی مراتع کشور امسال به اتمام میرسد
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه طرح ممیزی مراتع کشور گفت: تاپایان سالجاری طرح ممیزی مراتع به اتمام خواهد رسید.
خبرگزاری میزان - مسعود منصور در نشست خبری امروز شنبه، 14 اسفند 1400 که به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد، گفت: در حال حاضر در کشور قریب به 14.3 میلیون هکتار جنگل وجود دارد که حدود 84 میلیون هکتار مراتع 2.3 میلیون هکتار بیشه زار و درختچهها و 32 میلیون هکتار اراضی در معرض بیابان را شکل میدهند.
وی افزود: کشورمان دارای پوشش کم جنگل است به طوری که سرانه جنگل یک سوم متوسط جهان است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: فرسایش آبی کشور سالانه 15.4 تن در هکتار است و جنگلهای کشور در معرض تهدید حریق، آفات، قطع درخت و قاچاق چوب، قطع درخت در تولید ذغال و قطع درخت برای توسعه اراضی جهت تصرف هستند.
منصور اظهار کرد: حدود 27 میلیون هکتار از عرصه کشور در پهنه سیل خیزی قرار میگیرد که شامل 450 شهر و 8 هزار و 200 روستا آبادی است که طی 20 سال اخیر 3 هزارو 500 سیلاب را داشته ایم و متوسط خسارت هر سیلاب بیش از 400 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی خاطر نشان کرد: از 4 هزار و 400 رشته قنات که در کشور وجود دارد 60 درصد در معرض کم آبی قرار دارد با توجه به وضعیتی که از کشور ترسیم شده است میتوانیم این آسیبها و مشکلات را کاهش دهیم ولی این امر فقط توسط یک سازمان انجام پذیر نیست و به مشارکت مردم و رویکرد مسئولین در هر سه قوه نیاز است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: با اجرای آبخیزدارای حدود 9 تن در هکتار فرسایش آبی کاهش پیدا میکند همچنین 70 درصد خسارت سیلاب نیز کاسته میشود.
وی در ادامه گفت: تاکنون بیش از 960 هزار خانوار با دام از مراتع استفاده میکنند که نقش موثری در تولید اقتصاد کشور دارد به طوری که 10.5 میلیون تن ارزش میزان علوفه تولیدی مراتع بوده که در تامین نهاده مورد نیاز دام تاثیرگذار است.
منصور بیان کرد: هزاران گونه گیاهی در مراتع کشور رشد میکند که سالانه 2 هزار تومان به صورت خام به کشورهای دیگر صادر میشود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه سه رویکرد را به شدت در سازمان دنبال میکنیم گفت: اولین رویکرد این بوده که قانون حفاظت و بهره برداری به ما حکم کرده است که باید عرصهها در قالب طرح و برنامه فنی باشد و رویکرد دوم مشارکت مردم، نهادها و خیرین بوده و رویکرد سوم تقویت ساختار و بنیان حفاظتی، امنیت شغلی نیروها و حمایتهای قضایی برای مبارزه با تخلفات در حوزه منابع طبیعی است.
وی با اشاره به اقدامات مهمی که طی دو سال اخیر در منابع طبیعی و آبخیزداری صورت گرفته است گفت: امسال ممیزی مرتع کشور به اتمام میرسد همچنین بعد از دودهه تصویر دقیقی از نقشه پوشش گیاهی کشور ارائه داده شده است و بیش از 2.5 میلیون هکتار آبیاری بیابان زدایی را تا پایان سال انجام میدهیم.
منصور در ادامه خاط نشان کرد: در سازمان 8 سامانه طراحی و راهاندازی شد که در حال حاضر تمام فرآیندها در قالب این سامانه انجام میشود همچنین به دنبال توسعه زراعت چوب هستیم متوسط عملکرد سالانه زراعت چوب تا پایان فصل اردیبهشت ماه مشخص میشود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: امسال بیش از 95 درصد اراضی ملی کشور سند کاداستر دریافت کردهاند و چند درصد باقی مانده نیز ظرف ماههای اولیه سال آینده به اتمام میرسد.
وی در ادامه گفت: طی پیگیری ها به وجود آمده چند سند کاداستر با مساعدت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دستگاه قضایی صادر شده است که این اسناد صادر شده شامل جنگل آق مشهد به مساحت 6هزارو 545 هکتار، تالاب گاوخونی به مساحت 41هزارو 718 هزار هکتار، بیش از 2هزارو 775 هکتار از اسناد قله دماوند و تالاب انزلی به مساحت 23هزارو 743 هکتار و بیش از هزار هکتار از اراضی ملی روستای زیارت است.
- بیشتر بخوانید:
- اجرای 400 هزار هکتار عملیات آبخیزداری در کشور طی امسال