طرح هادی روستاها نیاز به اصلاح دارد / جهاد سازندگی در گام دوم انقلاب بازمیگردد
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از لزوم اصلاح طرح هادی روستاها خبر داد.
سید امیر حسین مدنی گفت: در ابتدای کار دولت شعار کار توجه به مناطق محروم بوده است، از ابتدای انقلاب در حوزه زیر ساخت، آب، برق، گاز، مشکلات فراوان داشتیم، و خیلی از روستاها تازه کشف شدند روستا ها را در اختیار جهاد سازندگی قرار دادیم و کارهای بزرگی انجام شد، اما اکنون هر بخشی دست وزارت خانه ها است، اکنون به لطف انقلاب دسترسی به تمامی روستاها برقرار شده است، اکنون 55 درصد طرح هادی در روستاها اجرا شده است، 95 درصد روستاها برق دارند اما 15 درصد فرسودگی شبکه داریم، گاز 92 درصد روستاها وصل شده است، در بخش آب 80 درصد پیشرفت داشته ایم اما 10 هزار روستا هنوز تنش آبی دارند، اما با وجود همه ی امکانات مهاجرت معکوس از روستا به شهر داشتیم.
به گفتهی مدنی، 74 دستگاه در روستاها کار میکنند و 23 دستگاه به صورت مستقیم در روستاها حضور دارند که مثلا ساکنین یک روستا برای ساخت یک خانه باید به چندین دستگاه مراجعه کنند، اکنون طرح هادی روستایی نیاز به اصلاح مجدد دارد و همین امر موجب افزایش تورم روستا نسبت به شهر و در نهایت منجر به مهاجرت میشود.
وی گفت: از 90 هزار نقطه آبادی در کشور 62 هزار آبادی دارای سکنه است، خیلی از برنامه ریزی ها برای روستاهای بالای 20 هزار خانوار انجام میشود، چون ممکن است، کمتر از این عدد خالی از سکنه شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: بخشی از دستگاه های زیر مجموعه رهبری مانند ستاد اجرایی فرمان امام خلع های عدم هماهنگی میان دستگاه هارا پر کرده است برای مثال در بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام 32 هزار مجموعه در حال فعالیت است، یا در بنیاد برکت 1000 مجموعه تحصیل گر کار میکنند، در حوزه محرومیت زدایی دستگاه های زیادی در حال فعالیت هستند، مانند، هلال احمر، ارتش، بنیاد مسکن، سپاه، نیروی انتظامی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و... که باید نوع فعالیت آنها مشخص شود، و سوال اینجاست که نظارتی بر این محرومیت زدایی ها وجود دارد؟ چقدر منابع عادلانه تقسیم میشود؟ آیا با فشار یک نماینده مجلس طرح ها به یک شهر خاص نمیروند؟
مدنی در پایان گفت: به همین دلیل با احیای جهاد سازندگی و نظارت بر تمام دستگاه ها در حوزه محرومیت زدایی کار به درستی انجام میشود، در ابتدای انقلاب جهاد سازندگی خیر و برکات زیادی برای کشور داشته است و اکنون به دنبال احیای آن هستیم، جهاد سازندگی با تفاوت نسبت به گام اول انقلاب شکل میگیرد، و مختصات سال 1401 و 1402 را دارد، و ماموریت های آن به 4 بخش تقسیم میشود، که مهمترین هدف آن نظارت بر همهی دستگاه ها است، و با کمک همهی دستگاه ها از جمله ستاد اجرایی فرمان امام ره محرومیت زدایی در کشور انجام شود.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست