طرح پایلوت کشت زنجبیل با سایبانهای نوین اجرا می شود
کشت یک هکتار زنجبیل به صورت پایلوت با سایبانهای نوین در استان گیلان برای نخستین بار با هدف بینیازی از واردات و تولید دانش فنی کشت و کار این گیاه درحال انجام است.
کشت یک هکتار زنجبیل به صورت پایلوت با سایبانهای نوین در استان گیلان برای نخستین بار با هدف بینیازی از واردات و تولید دانش فنی کشت و کار این گیاه درحال انجام است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیر طرحهای ویژه معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه کشت یک هکتار زنجبیل به صورت پایلوت با سایبانهای نوین در استان گیلان برای نخستین بار با هدف بینیازی از واردات و تولید دانش فنی کشت و کار این گیاه در حال انجام است، گفت: این طرح توسط گروه کسب و کار نظری در روستای خمسر، شهر صومعه سرا در استان گیلان و با کشت غدههای زنجبیل در حال اجرا است.
شاهین رستم پور، توانمندسازی تولیدات کشاورزی کشور را از اهداف دیگر این طرح عنوان کرد.
وی افزود: در این طرح که با حمایت معاونت امور باغبانی در حال اجرا است، برای نخستین بار از سایبان مدرن با ارتفاع 4 متر و میزان سایه اندازی 20 درصد در فضای باز و کشت فوق متراکم استفاده میشود.
رستم پور گفت: بکارگیری بستر کشت تولید داخل کشور (پینوپیت) در کاهش هزینهها موجب توجیه پذیری اقتصادی این طرح و بهرهگیری از نیروی کار بومی نیز منجر به اشتغالزایی و رونق کسب و کار در منطقه شده است.
وی در عین حال اذعان داشت: بخش تحقیقات گروه کسب و کار نظری قصد دارد در فاز بعدی، سطح کشت زنجبیل در استان گیلان را با استفاده از سایبانهای استاندارد به هفت هکتار گسترش دهد.
مدیر طرحهای ویژه معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بررسیهای اولیه بخش تحقیقات گروه کسب و کار نظری نشان میدهد استانهای گیلان، مازندران و بخشهایی از استان گلستان به لحاظ رطوبت مطلوب و شرایط آب و هوایی مناسب کشت زنجبیل هستند.
گفتنی است، سالانه بیش از 3 هزار تن زنجبیل از کشورهای مختلف به ویژه چین و هند وارد ایران میشود. بر اساس آمار سازمان فائو، هند با تولید بیش از یک میلیون تن، نیجریه با تولید 523 هزار تن و چین با تولید 463 هزار تن در جایگاه یکم تا سوم تولید زنجبیل در جهان قرار دارند. گیاه زنجبیل در کشورهایی نظیر اندونزی، نپال، تایلند، کامرون، بنگلادش و ژاپن نیز تولید میشود.
زنجبیل یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی در جهان است و به عنوان چاشنی مغذی در بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی مصرف میشود.