ظرفیتهای معدنی لرستان مناسب سرمایهگذاری کلان است
خرمآباد - ایرنا - سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: این استان یکی از مناطق غنی در حوزه مواد معدنی است و قابلیت پذیرش سرمایهگذاری های کلان را در این حوزه دارد.
بختیار رازانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: لرستان به عنوان یکی از استان های معدنی کشور محسوب میشود که در زون (نقطه) سنندج - سیرجان و زاگرس میانی واقع شده است.
وی افزود: این مواد معدنی شامل مصالح ساختمانی گچ، آهک، نمک، مواد اولیه صنایع سیمانی و همچنین آنومالی ها (یا ظرفیت سنگ آهن و فلزی) هستند که عمده جنس معادن لرستان به صورت رسوبی و شامل کربنات کلسیم در شهرستانهای خرمآباد، ازنا و الیگودرز است.
سرپرست صمت لرستان گفت: اکنون 170 معدن در این استان وجود دارد که شامل معادن سنگ های تزئینی و نما، شن و ماسه، آهک، گچ، دولومیت، سنگ لاشه، کربنات کلسیم، منیزیم و سدیم می شود.
رازانی اظهار داشت: آنومالی های طلا و سنگ آهن در شمال الیگودرز و نورآباد شناسایی شده و گرانیت های پوست پلنگی نیز در معادن بروجرد موجود است.
وی ادامه داد: معادن سنگ های تزئینی در شهرستان دوره چگنی، سنگ های چینی در دورود و سنگ های مرمریت در ازنا و الیگودرز استخراج می شوند که برخی از آنها به دلیل کیفیت مناسب شهره جهانی دارند.
وی با تاکید بر ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی مواد معدنی در لرستان افزود: در صورت سرمایه گذاری اصولی برای این مهم، ارزش افزوده محصول نهایی افزایش خواهد یافت.
اکنون 22 نوع ماده معدنی از معادن لرستان استخراج می شود که سه ماده آن فلزی است.
ذخیره معادن استان بیش از 600 میلیون تن برآورد شده که عمده آن سنگ لاشه و تزیینی است و لرستان در حالی 2 درصد ذخیره سنگ کشور را دارد که حدود 6 درصد میزان استخراح کشور را دارا است.
همچنین دی ماه پارسال گواهی کشف نخستین معدن سنگ آهن لرستان با ذخیره قطعی 50 هزار تن در شهرستان الیگودرز صادر شد.
*س_برچسبها_س*